lostyazilim
tr.link

Tıklanma Hacimi mi? Yoksa PR'si Yüksek Olan Domain mi? Neden ?

9 Mesajlar 1.028 Okunma
acebozum
tr.link

mymurat1 mymurat1 Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 18.02.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Hukuk Öğrencisi
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 367
  • Beğeniler 78 / 24
  • Ticaret 0, (%0)
Merhabalar Benim iki Sorum Olacaktı:

1. Sorum: Tıklanma Hacimi Yüksek yeni düşecek bir yabanci bir alan adı almayı düşünüyorum sitemi bu domain üzerine kuracagım forum sitesi yapacagım ,Bunun yararı OLurmu ? Tıklanma Hacimi Tam olarak nedir? Yani mesela yazıyor 12K tıklanma hacimi yazıyor günde 12.000 kişimi tıklıyor demek Tam anlayamadım ??? Bu Tıklanma Hacimi yüksek Olan sitelerin PR değeri 0 yada 1 yazıyor.

2- Sorum: PR'si Yüksek yeni düşecek bir yabanci domaion almak sitemi yine bu domain üzerine kurmayı düşünüyorum bunun yararı olurmu ? Site boşken bile tıklanma getirebilirmi? PR'si yüksek Domain üzerine site kurmamın ne gibi yararı olur ?

NOT: Bu arada kuracagım site FORUM sitesi içerik genel veya oyunlarla alakalı olabilir.
NOT2: iki Seçenekten birini seçeceğim hangisini önerirsiniz?

Teşekkürler

elektronikssl
webimgo

onurkaplan onurkaplan Bilgi Paylaştıkça Çoğalır Kullanıcı
  • Üyelik 18.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Senior Email Marketing Special
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad O** K**
  • Mesajlar 2209
  • Beğeniler 100 / 548
  • Ticaret 4, (%100)
bende takip ediyorum bu konuyu

ydlgr ydlgr WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 15.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Php Developer
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Y** D**
  • Mesajlar 26
  • Beğeniler 3 / 5
  • Ticaret 2, (%100)
Tabi ki 1. seçenek

Neden derseniz düşmüş Pr'lı bir domainin pr değeri azalabilir. Aynı Pr'da kalacağının garantisi yoktur.

Google adwords Keyword Planner'dan bakıyorsunuz sanırım. Aranma hacmi aylık ortalama aranmayı gösteririr. Örneğin aylık 30.000 aranması olan bir kelimeyi günlük yaklaşık 1000 kişi arıyor istatistiği çıkar.

İngilizce siteler için ise ortalama 1000 ziyaretçi ve güzel bir tbm oranıyla Türkçe 10.000 hitli bir siteden kazanacağınızın kat be kat fazlasını kazanabilirsiniz.

2. sorunuzu ben denedim. Düşmüş PR 3 bir ingilizce domain buldum. Kadın moda sitesi kurdum. Neredeyse 1 yıl oluyor siteyi açalı ancak google hitleri hala günlük 20 - 30. Sosyal medyadan ve özellikle Pinterest'ten güzel hit çekiyorum. Yani hitlerin çok büyük bir bölümü sosyal medyadan geliyor, google pr'lı olduğu için önlere çıkarmıyor.

meyrenamnil meyrenamnil Her şey çok güzel olsun. Kullanıcı
  • Üyelik 22.03.2015
  • Yaş/Cinsiyet 33 / K
  • Meslek Beslenme ve Diyetetik Öğrencis
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad N** S**
  • Mesajlar 286
  • Beğeniler 81 / 56
  • Ticaret 0, (%0)
yabancı domain almanı önermem ancak tıklanma hacmi olanı almak daha mantıklı bence bir de rakabetin az olduğu domaini almak lazım.

yalnız yeni algoritmaya göre örneğin vücut geliştirme ile ilgili bir site kuracaksanız içinde bunun geçmemesi gerekecekmiş yeni sistem böyle okudum önemli bir makalede

KaliteliBeslenme.com da yöneticilerden biri...
wmaraci
wmaraci

• Üyelik 18.02.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Hukuk Öğrencisi
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 367
  • Beğeniler 78 / 24
  • Ticaret 0, (%0)

ydlgr adlı üyeden alıntı

Tabi ki 1. seçenek

Neden derseniz düşmüş Pr'lı bir domainin pr değeri azalabilir. Aynı Pr'da kalacağının garantisi yoktur.

Google adwords Keyword Planner'dan bakıyorsunuz sanırım. Aranma hacmi aylık ortalama aranmayı gösteririr. Örneğin aylık 30.000 aranması olan bir kelimeyi günlük yaklaşık 1000 kişi arıyor istatistiği çıkar.

İngilizce siteler için ise ortalama 1000 ziyaretçi ve güzel bir tbm oranıyla Türkçe 10.000 hitli bir siteden kazanacağınızın kat be kat fazlasını kazanabilirsiniz.

2. sorunuzu ben denedim. Düşmüş PR 3 bir ingilizce domain buldum. Kadın moda sitesi kurdum. Neredeyse 1 yıl oluyor siteyi açalı ancak google hitleri hala günlük 20 - 30. Sosyal medyadan ve özellikle Pinterest'ten güzel hit çekiyorum. Yani hitlerin çok büyük bir bölümü sosyal medyadan geliyor, google pr'lı olduğu için önlere çıkarmıyor.

Hm mesela Günlük Tıklanma Hacmi Diyor 51k yazıyor Ben bu domaini aldım birde host aldım bi yerden Kurdum filan ama sitenin adıyla içeriğinin pek bir alakası yok yinede site dolu veya boş hit alırmı ? yani demek istediğim 51K tıklanma hacmi HİT mi demek ? yani siteme sayaç eklesem günlük 5 gün kişi giriyor diyemi gösterir anlamadım tam ?

ydlgr ydlgr WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 15.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Php Developer
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Y** D**
  • Mesajlar 26
  • Beğeniler 3 / 5
  • Ticaret 2, (%100)
Tıklanma hacmi derken aranma hacmini mi kastediyorsunuz ? Günlük tıklanma hacmi kelimesini ilk defa duyuyorum nereden bakıyorsunuz buna ?

Aranma hacmi için yazıyorum. Şimdi şöyle düşünün. Mesela ingilizce kelimemiz short hair styles olsun. Domain de alakasız bir aaa.com olsun. Eğer aaa.com ile short hair styles kelimesinde 1. sıraya oturursanız ortalama aylık alacağınız hit sadece bu kelimeden 51k civarı olacaktır. Eğer daha da niche yani alt kategorilerde yazılar paylaşır ve sıralamada üst sıralara çıkarsanız hitiniz daha da artar.

yani siteme sayaç eklesem günlük 5 gün kişi giriyor diyemi gösterir anlamadım tam ?

Burda ne demek istediğinizi anlayamadım ?

• Üyelik 18.02.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Hukuk Öğrencisi
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 367
  • Beğeniler 78 / 24
  • Ticaret 0, (%0)
Mesela demek istediğim şu.. Bu Resimdeki 123K nedir ? BL Yazan yer ? Üstüne Gelice Moz Extrenal Links Yazıyor .. Mesela BL 'si 123K olan en üsteki anzsystems.com olan onu alsam bir faydası olurmu siteye? Siteyi Direk o hostingin üzerine kurucam olursa nasıl bir faydası olur ?

FilmleriTV FilmleriTV WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 23.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Eğitmen
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad D** A**
  • Mesajlar 2077
  • Beğeniler 522 / 448
  • Ticaret 21, (%90)

mymurat1 adlı üyeden alıntı

Mesela demek istediğim şu.. Bu Resimdeki 123K nedir ? BL Yazan yer ? Üstüne Gelice Moz Extrenal Links Yazıyor .. Mesela BL 'si 123K olan en üsteki anzsystems.com olan onu alsam bir faydası olurmu siteye? Siteyi Direk o hostingin üzerine kurucam olursa nasıl bir faydası olur ?

Backlinkin fazla olmasına PR'te vs. takılmayıp geçmişi mümkün olduğunca temiz domain almaya bakın. Gelen linklerin nerden geldiği doğal olup olmadığı belli değil.

• Üyelik 18.02.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Hukuk Öğrencisi
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 367
  • Beğeniler 78 / 24
  • Ticaret 0, (%0)

FilmleriTV adlı üyeden alıntı

Backlinkin fazla olmasına PR'te vs. takılmayıp geçmişi mümkün olduğunca temiz domain almaya bakın. Gelen linklerin nerden geldiği doğal olup olmadığı belli değil.

sıfırdan alim ozmn ?

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al