mymurat1
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Hukuk Öğrencisi
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhabalar Benim iki Sorum Olacaktı:
1. Sorum: Tıklanma Hacimi Yüksek yeni düşecek bir yabanci bir alan adı almayı düşünüyorum sitemi bu domain üzerine kuracagım forum sitesi yapacagım ,Bunun yararı OLurmu ? Tıklanma Hacimi Tam olarak nedir? Yani mesela yazıyor 12K tıklanma hacimi yazıyor günde 12.000 kişimi tıklıyor demek Tam anlayamadım ??? Bu Tıklanma Hacimi yüksek Olan sitelerin PR değeri 0 yada 1 yazıyor.
2- Sorum: PR'si Yüksek yeni düşecek bir yabanci domaion almak sitemi yine bu domain üzerine kurmayı düşünüyorum bunun yararı olurmu ? Site boşken bile tıklanma getirebilirmi? PR'si yüksek Domain üzerine site kurmamın ne gibi yararı olur ?
NOT: Bu arada kuracagım site FORUM sitesi içerik genel veya oyunlarla alakalı olabilir.
NOT2: iki Seçenekten birini seçeceğim hangisini önerirsiniz?
Teşekkürler
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Senior Email Marketing Special
-
-
Ad Soyad
O** K**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
bende takip ediyorum bu konuyu
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Php Developer
-
-
Ad Soyad
Y** D**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Tabi ki 1. seçenek
Neden derseniz düşmüş Pr'lı bir domainin pr değeri azalabilir. Aynı Pr'da kalacağının garantisi yoktur.
Google adwords Keyword Planner'dan bakıyorsunuz sanırım. Aranma hacmi aylık ortalama aranmayı gösteririr. Örneğin aylık 30.000 aranması olan bir kelimeyi günlük yaklaşık 1000 kişi arıyor istatistiği çıkar.
İngilizce siteler için ise ortalama 1000 ziyaretçi ve güzel bir tbm oranıyla Türkçe 10.000 hitli bir siteden kazanacağınızın kat be kat fazlasını kazanabilirsiniz.
2. sorunuzu ben denedim. Düşmüş PR 3 bir ingilizce domain buldum. Kadın moda sitesi kurdum. Neredeyse 1 yıl oluyor siteyi açalı ancak google hitleri hala günlük 20 - 30. Sosyal medyadan ve özellikle Pinterest'ten güzel hit çekiyorum. Yani hitlerin çok büyük bir bölümü sosyal medyadan geliyor, google pr'lı olduğu için önlere çıkarmıyor.
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / K
-
Meslek
Beslenme ve Diyetetik Öğrencis
-
-
Ad Soyad
N** S**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
yabancı domain almanı önermem ancak tıklanma hacmi olanı almak daha mantıklı bence bir de rakabetin az olduğu domaini almak lazım.
yalnız yeni algoritmaya göre örneğin vücut geliştirme ile ilgili bir site kuracaksanız içinde bunun geçmemesi gerekecekmiş yeni sistem böyle okudum önemli bir makalede
KaliteliBeslenme.com da yöneticilerden biri...
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Php Developer
-
-
Ad Soyad
Y** D**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Tıklanma hacmi derken aranma hacmini mi kastediyorsunuz ? Günlük tıklanma hacmi kelimesini ilk defa duyuyorum nereden bakıyorsunuz buna ?
Aranma hacmi için yazıyorum. Şimdi şöyle düşünün. Mesela ingilizce kelimemiz short hair styles olsun. Domain de alakasız bir aaa.com olsun. Eğer aaa.com ile short hair styles kelimesinde 1. sıraya oturursanız ortalama aylık alacağınız hit sadece bu kelimeden 51k civarı olacaktır. Eğer daha da niche yani alt kategorilerde yazılar paylaşır ve sıralamada üst sıralara çıkarsanız hitiniz daha da artar.
yani siteme sayaç eklesem günlük 5 gün kişi giriyor diyemi gösterir anlamadım tam ?
Burda ne demek istediğinizi anlayamadım ?