lostyazilim

Blogger mı yoksa wordpress mi

24 Mesajlar 4.479 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

McFLY McFLY Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 02.01.2015
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** R**
  • Mesajlar 212
  • Beğeniler 3 / 16
  • Ticaret 7, (%100)
Kesinlikle wordpress. Üzerinde istenildiği gibi oynanıyor en azından.

wmaraci
reklam

Fatma Fatma WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 24.02.2015
  • Yaş/Cinsiyet 46 / K
  • Meslek Anne
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad F** B**
  • Mesajlar 1499
  • Beğeniler 413 / 412
  • Ticaret 12, (%100)

KadirKC adlı üyeden alıntı

1 - kısıtlama istemiyorsan hosting al.
2 - bence olur neden olmasın.
3 - sınırsızdır sadece domaininizin ömrü olsun yeter.

Ne gibi kisitlamalari varki? Blogger bana daha mantikli gelmeye basladi neden yillarca hosting ucreti odeyelimki :rolleyes:

KadirKC KadirKC WORDPRESS Kullanıcı
  • Üyelik 04.11.2014
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad K** K**
  • Mesajlar 1290
  • Beğeniler 0 / 208
  • Ticaret 27, (%100)

Fatma adlı üyeden alıntı

Ne gibi kisitlamalari varki? Blogger bana daha mantikli gelmeye basladi neden yillarca hosting ucreti odeyelimki :rolleyes:

hocam mesala wordpresski gibi ftp ulaşamıyorsun sadece wordpressteki gibi admin paneli mevcut başka fazla fark yok
Fatma

kişi bu mesajı beğendi.

kendoka kendoka Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 02.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Geleneksel Tedavi Usulleri Uzmanı
  • Konum Konya
  • Ad Soyad B** Ö**
  • Mesajlar 1393
  • Beğeniler 257 / 275
  • Ticaret 25, (%100)
Ustam bu sana gör değişir. Şunu unutma her şeyiyle sana ait bir sitemi kullanman çok daha sağlıklıdır. Hack falan demişler. Paraya kıy orjinal bir responsive tema al. 100 lira tema 50 lira yıllık hosting.Yani 150 liraya tamamen sana ait bir site olur. Site hızı seo vs. ne varsa sağlam bir tema da bu sıkıntılar hiç olmaz. Reklam yerleşimleri için müsait temalar da var. Yani eğer benim olsun ve gelecek vaad etsin diyorsan al bir hosting kur içine wp keyfine bak.

Bir de şunu düşün. Bir sorunla karşılaştığında sitede köklü değişiklik yapmak istediğinde hep bir uzmana ihtiyacın olacak. Bak mesela forumda bir arkadaş 10 liraya sayfa hızını %98 e çıkarıyor.

Tabi insanın her zaman paraı olmayabilir. 5 liraya muhtaç olduğumuz ve bazen de yerde 5 lira görsek almayacağımız zamanlar yaşıyoruz. Ama wp nin verdiği genişliği sana baska bişey vermez. Wp den ziyade sitenin tamamına erişebilmen önemli. Şuan basit bir tema ile 10 liralık hostla başlayabilirsin. Merak etme 5k ziyaretci cekmeden hosttan şikayetin olmaz. Site ne amaçlı bilmiyorum ama kazandıkça siteye yatırırsın.

wmaraci
wmaraci

Baykus Baykus kula minnet eylemem. Kullanıcı
  • Üyelik 02.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Coder & Developer
  • Konum İngiltere
  • Ad Soyad G** B**
  • Mesajlar 396
  • Beğeniler 160 / 159
  • Ticaret 39, (%100)
Blogger Google'un Çocuğudur ve Her Anne kendi çocuğunu sever.
Komşu çocuğunu över ama en önemlisi ve en sevdiği KENDİ Çocuğudur.
Cevabım bence gayet net :)
sitekesfet

kişi bu mesajı beğendi.

igunayCOM igunayCOM WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 19.03.2015
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Emi Ajans / Founder
  • Konum Aksaray
  • Ad Soyad İ** G**
  • Mesajlar 404
  • Beğeniler 142 / 141
  • Ticaret 7, (%100)
Hocam gördüğün gibi herkes farklı bir şeyler söylüyor. Siz ikisini de kullanmışsanız, hangisi daha çok işinize geliyorsa bence onu kullanın. Wordpress, kullanıcısına her türlü kolaylığı sunabilen bir sistem. Dünya genelinde yaklaşık 60 milyon kullanıcısı olduğunu biliyorum. Ve bir çok önemli kurumun, kurumsal firmanın kullandığı bir sistem. Onunla yapamayacağınız bir şeyin olduğunu sanmıyorum.Eğer kişisel bir blogdan ziyade, bir platform oluşturma niyetiniz varsa bence Wordpress kullanın. Sonuçta 2 milyondan fazla geliştiricisi olan bir sistemden bahsediyoruz. Bunca insanın başına bişey gelmedyse sizin de başınıza bir şeyin geleceğini sanmıyorum. Tabii eğer MİT verilerini yayınlayacağınız bir site kurmayacaksınız!

Blogger ile ilgili size şunları söyleyebilirim.
Ne kadar erişiminiz var? Kurduğunuz sistem size ne kadar yetki sağlıyor? Verdiği host 10GB siz gidin 1GB host satın alın, zaten video vs yayınlamayacağınız için siz o 1GB'yi ne kadar uğraşsanız da dolduramayacaksınız. Blogger bana biraz "Esaret" kavramının varlığını anımsatıyor. Siz her şeyi "Google" beyin keyfine göre düzeneyeceksiniz. Sonra o canı isterse sizi üste taşıyacak. Kendi keyfinize göre düzenleyip, Google beye "Sen beni mecbursun üste çıkarmaya" diye bir üstü kapalı subliminal mesaj verseniz daha iyi. Bunu da Wordpress'in SEO eklentileri ile rahatlıkla yapabilirsiniz.

Kısaca: En başta dediğim gibi, herkes kendine en uygun olanı söyler. Siz de size en uygun olan hangisiyse onu kullanın bence.

Çok konuştum sanırım yine :) Selametle kalın..

Allah hepimize rahmet eylesin!

burakisci burakisci Wordpress Tema Yapımcısı Kullanıcı
  • Üyelik 16.10.2011
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Wordpress Tema Yapımcısı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** i**
  • Mesajlar 1897
  • Beğeniler 371 / 522
  • Ticaret 23, (%100)
Hala bunları karşılaştıranlar mı var? Wordpress açık ara öndedir. Hadi wordpress ile joomla, drupal vs. karşılaştırsanız neyse de blogger nedir :) Daha bir dosya yükleyemiyorsunuz siteye. Blogger genelde host veya domain parasını gözden çıkarmayıpta açtıkları sitelerden ayda yüzlerce lira kazanmayı amaçlayan(!) kişilerin kullandığı bir servistir.

Hocam size tavsiyem ne ekerseniz onu biçersiniz, kaliteli bir hosting alın zaten domain işini basit halledersiniz, güvenlik konusunda ise sağlam şifreler kullandığınız ve bilgisayarınıza virüs bulaşmadığı sürece pek bir sorun yaşamazsanız. Tabi biri size takıntılı hale gelirse, hangi sistemi kullanırsanız kullanın bir şekilde size zarar verebilir.
akmova NovaMan

kişi bu mesajı beğendi.

akmova akmova WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 26.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Beden Eğitimi Öğretmeni
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** Ö**
  • Mesajlar 1028
  • Beğeniler 392 / 289
  • Ticaret 10, (%100)

burakisci adlı üyeden alıntı

Hala bunları karşılaştıranlar mı var? Wordpress açık ara öndedir. Hadi wordpress ile joomla, drupal vs. karşılaştırsanız neyse de blogger nedir :) Daha bir dosya yükleyemiyorsunuz siteye. Blogger genelde host veya domain parasını gözden çıkarmayıpta açtıkları sitelerden ayda yüzlerce lira kazanmayı amaçlayan(!) kişilerin kullandığı bir servistir.

Hocam size tavsiyem ne ekerseniz onu biçersiniz, kaliteli bir hosting alın zaten domain işini basit halledersiniz, güvenlik konusunda ise sağlam şifreler kullandığınız ve bilgisayarınıza virüs bulaşmadığı sürece pek bir sorun yaşamazsanız. Tabi biri size takıntılı hale gelirse, hangi sistemi kullanırsanız kullanın bir şekilde size zarar verebilir.

bu yorumun altına imzamı atıyorum :) ayrıca dip not; şu bloggerın yorum panelleri çok çocuk ve basit sırf o tarz bir yorum alanı görünce uzaklaşıyorum siteden garip belki ama sevmiyorum :D

Personal Trainer Cem Öncü / www.cemoncu.com

kasver kasver WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 22.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** D**
  • Mesajlar 337
  • Beğeniler 59 / 67
  • Ticaret 0, (%0)
Valla kendim uzun zamandır blogger kullanıyorum ve tavsiyede ederim, wordpress hiç kullanmadığım için bir şey diyemem.

///!!!\\\

HakanBist HakanBist Yazık oluyor ülkeme. Kullanıcı
  • Üyelik 24.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad H** K**
  • Mesajlar 76
  • Beğeniler 0 / 15
  • Ticaret 0, (%0)
Tek ve net bir cevabım var size Wordpress :)

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al