lostyazilim

Özel ambulans şirketi açmak

43 Mesajlar 37.912 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

AlperenAtasever AlperenAtasever I love SEO Kullanıcı
  • Üyelik 11.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad A** A**
  • Mesajlar 1269
  • Beğeniler 173 / 271
  • Ticaret 13, (%100)

makalehizmeti adlı üyeden alıntı

:D
Amaç para basmak değil hocam, insanlara ve zorda kalan bireylere yardım. Azda olsa yine basarız. 300 Bin liraya dc açabileceğimi sanmıyorum

Evet hocam personel çok önemli olacak ama sanırım hasta nakil ve donanımlı ambulanslar bu işte çok yarayacak gibi gözüküyor. Öyle bir yer açabilmek için ne gerekir nettede pek kaynak bulamadım

Hocam benim düşüncem var DC açmakla alakalı, bir konu açayım da ben de bilgileneyim biraz.

wmaraci
reklam

Fronar Fronar WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 05.05.2015
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** Ö**
  • Mesajlar 168
  • Beğeniler 17 / 42
  • Ticaret 71, (%100)
Para illa bulunur, bir şekilde ayarlanır. Önemli olan buna yüreğiniz dayanabilir mi? İnsanız hepimiz neticede hatalar yapabiliriz. Ama böyle bir konuda sizin oluşumunuz en ufak bir hata yaparsa geri dönüşü olmayan şeyler yaşanabilir. Bunu kaldırabilir misiniz?

faruk16 faruk16 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 07.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Muhasebe
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad Ö** A**
  • Mesajlar 659
  • Beğeniler 324 / 170
  • Ticaret 3, (%100)
5 bin tl çalışan masrafımı ? :D

10 kişi x 1200 tl = 12.000 TL ( asgari ücret ile ) . Hiç birinide asgari ücret ile çalıştıramazsınız :)

ermaneray ermaneray proje danışmanlığı Kullanıcı
  • Üyelik 18.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek satınalma/proje danışmanlık
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** Ç**
  • Mesajlar 2627
  • Beğeniler 77 / 644
  • Ticaret 12, (%100)
Bir ambulans ekibi 3kişidir 24 saat görev yapılır
5 ambulans = 45 personel
Yasal çalışma süresi 8 saat ve haftada 1 gün izindir 12 saat çalıştırsan bile shift döndürücü ekip gerekir :-) ama kanun gereği gece çalışması yapan personel 8 saatten fazla çalıştırılamaz cezai işlem uygulanır firmaya bu riski düşün

Çağrı yönlendirme ve geri hizmet personel sayısını sen düşün

wmaraci
wmaraci

makalehizmeti makalehizmeti Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 07.05.2015
  • Yaş/Cinsiyet 52 / E
  • Meslek Sağlık Memuru
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Y** K**
  • Mesajlar 334
  • Beğeniler 27 / 73
  • Ticaret 8, (%100)

Alperen Atasever adlı üyeden alıntı

Hocam benim düşüncem var DC açmakla alakalı, bir konu açayım da ben de bilgileneyim biraz.

Aynen daha önce açılmış konular var ancak ambulans şirketi ilk oluyor.

Fronar adlı üyeden alıntı

Para illa bulunur, bir şekilde ayarlanır. Önemli olan buna yüreğiniz dayanabilir mi? İnsanız hepimiz neticede hatalar yapabiliriz. Ama böyle bir konuda sizin oluşumunuz en ufak bir hata yaparsa geri dönüşü olmayan şeyler yaşanabilir. Bunu kaldırabilir misiniz?

Yapmadığımız iş değil ki hocam :)
İllaki risk her işte var.

faruk16 adlı üyeden alıntı

5 bin tl çalışan masrafımı ? :D

10 kişi x 1200 tl = 12.000 TL ( asgari ücret ile ) . Hiç birinide asgari ücret ile çalıştıramazsınız :)

15 bin tl çalışan masrafı dedim hocam.

ermaneray adlı üyeden alıntı

Bir ambulans ekibi 3kişidir 24 saat görev yapılır
5 ambulans = 45 personel
Yasal çalışma süresi 8 saat ve haftada 1 gün izindir 12 saat çalışsalar bile shift döndürücü ekip gerekir :-) ama kanun gereği gece çalışması yapan personel 8 saatten fazla çalıştırılamaz cezai işlem uygulanır firmaya bu riski düşün

Çağrı yönlendirme ve geri hizmet personel sayısını sen düşün

Özellerde şartlar farklı ve direk koskoca bir kuruluş açmayacağız. Ufaktan büyüyeceğiz. Dediğim gibi örnekleri söyledim hocam :) küçücük bir oda 2 personel ve 1 ambulans hepsi bu kadarla hizmet veren bir kuruluşlar da bulunmakta. Hal böyleyken çok iyi kalkınırız diye düşünüyorum. Özellerde 24 saat çalış 24 saat izin sonrası tekrar çalışma olabiliyor.

• Üyelik 18.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** Ç**
  • Mesajlar 2627
  • Beğeniler 77 / 644
  • Ticaret 12, (%100)

Aynen daha önce açılmış konular var ancak ambulans şirketi ilk oluyor.

Yapmadığımız iş değil ki hocam :)
İllaki risk her işte var.

15 bin tl çalışan masrafı dedim hocam.

Özellerde şartlar farklı ve direk koskoca bir kuruluş açmayacağız. Ufaktan büyüyeceğiz. Dediğim gibi örnekleri söyledim hocam :) küçücük bir oda 2 personel ve 1 ambulans hepsi bu kadarla hizmet veren bir kuruluşlar da bulunmakta. Hal böyleyken çok iyi kalkınırız diye düşünüyorum. Özellerde 24 saat çalış 24 saat izin sonrası tekrar çalışma olabiliyor.

Kimmiş o 24 saat durmadan çalışıp 24 saat sonra dinlenen :-) devlet memuru çalıştırmiyorsunuz

Özel sektörde kanun var nizam var gece mesaisi 8 saatten fazla olmaz işçiyi zorla fazla çalıştırdın mı şikayet ve ispat ile ödeyeceğin miktarı bir araştır:-)
5 ambulans oldu 1 ambulans = 9 personel küçük odada 2 kişi etti 11 kişi
1 ambulans ile 11 personel kira elektrik su mazot ekipman giderleri vergi ödenir mi sanıyorsun:-)
melankolia

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 07.05.2015
  • Yaş/Cinsiyet 52 / E
  • Meslek Sağlık Memuru
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Y** K**
  • Mesajlar 334
  • Beğeniler 27 / 73
  • Ticaret 8, (%100)

ermaneray adlı üyeden alıntı

Kimmiş o 24 saat durmadan çalışıp 24 saat sonra dinlenen :-) devlet memuru çalıştırmiyorsunuz

Özel sektörde kanun var nizam var gece mesaisi 8 saatten fazla olmaz işçiyi zorla fazla çalıştırdın mı şikayet ve ispat ile ödeyeceğin miktarı bir araştır:-)
5 ambulans oldu 1 ambulans = 9 personel küçük odada 2 kişi etti 11 kişi
1 ambulans ile 11 personel kira elektrik su mazot ekipman giderleri vergi ödenir mi sanıyorsun:-)

Peki hocam 4 ambulans + 12+12 çalışan sadece çalışanların gideri 30 bin lira desek, bu şirketin aylık geliri ne olacak peki? Bence bu işte sizinde atladığınız noktalar var

expresstasarim expresstasarim Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 30.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek E-Ticaret ve SEO Uzmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Y** E**
  • Mesajlar 374
  • Beğeniler 18 / 79
  • Ticaret 2, (%100)
Bu işin detayını bilmem ama maliyetler ile alakalı az çok bilgiler verebilirim.Örneğin bir ambulans fiyatı ile başlarsak tahmini olarak bir ambulansı donanımlı olarak kurma maliyeti örneğin crafter aracı ile 130-140 bin liralara tekabül edecektir.Çünkü en düşük VW Crafter kapalı kasa fiyatı 90 bin ile başladığını düşünürsek, içerisindeki tertibatlar ile size bu maliyeti çıkaracaktır.İşçi maliyetine gelirsek Asgari ücret ile çalışan bir işçinin size maliyeti sadece maaşı değildir.Asgari ücretin şuandaki SSK Prim maliyeti 470 lira civarındadır, yani otomatik olarak 1000 tl oldu size 1500 TL, maaş arttıkça sigorta primide artar.Örneğin 1600 TL net maaş alan birinin sigorta primi 1000 TL'dir.Yemek + Yol + Mesai gibi ve senelik izin gibi maliyetler cabası :)

Ek Olarak: 1) Şehir içi Hasta Nakil Ambulans ücreti; açılış 105,00 TL + her km için 4,15 TL olmasına,
2) Şehir içi Acil Yardım Ambulans ücreti; açılış 120,00 TL + her km için 4,80 TL olmasına,

Bu google'dan ulaştığım bir bilgi, 1 sene öncesine ait bu rakamlar hiçte kötü değil.Bence burada ihale alabilmek, ambulanslarınızı çalıştırabilecek bir yerde lazım :)

• Üyelik 07.05.2015
  • Yaş/Cinsiyet 52 / E
  • Meslek Sağlık Memuru
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Y** K**
  • Mesajlar 334
  • Beğeniler 27 / 73
  • Ticaret 8, (%100)

expresstasarım adlı üyeden alıntı

Bu işin detayını bilmem ama maliyetler ile alakalı az çok bilgiler verebilirim.Örneğin bir ambulans fiyatı ile başlarsak tahmini olarak bir ambulansı donanımlı olarak kurma maliyeti örneğin crafter aracı ile 130-140 bin liralara tekabül edecektir.Çünkü en düşük VW Crafter kapalı kasa fiyatı 90 bin ile başladığını düşünürsek, içerisindeki tertibatlar ile size bu maliyeti çıkaracaktır.İşçi maliyetine gelirsek Asgari ücret ile çalışan bir işçinin size maliyeti sadece maaşı değildir.Asgari ücretin şuandaki SSK Prim maliyeti 470 lira civarındadır, yani otomatik olarak 1000 tl oldu size 1500 TL, maaş arttıkça sigorta primide artar.Örneğin 1600 TL net maaş alan birinin sigorta primi 1000 TL'dir.Yemek + Yol + Mesai gibi ve senelik izin gibi maliyetler cabası :)

Ek Olarak: 1) Şehir içi Hasta Nakil Ambulans ücreti; açılış 105,00 TL + her km için 4,15 TL olmasına,
2) Şehir içi Acil Yardım Ambulans ücreti; açılış 120,00 TL + her km için 4,80 TL olmasına,

Bu google'dan ulaştığım bir bilgi, 1 sene öncesine ait bu rakamlar hiçte kötü değil.Bence burada ihale alabilmek, ambulanslarınızı çalıştırabilecek bir yerde lazım :)

Ekleme güzel hocam gerçekten ancak eklemeniz haricinde biraz korktum. Örneğin şuanda sıfırım ben. (VARSAYALIM)
Elle tutulur bir kuruluş için kaç adet ambulans+çalışan+maliyet gerekir.
Ayrıca ne kadar -sizce- gelir olabilir bir ayda.
Yani girmeye değer mi sektör?

• Üyelik 18.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** Ç**
  • Mesajlar 2627
  • Beğeniler 77 / 644
  • Ticaret 12, (%100)

Peki hocam 4 ambulans + 12+12 çalışan sadece çalışanların gideri 30 bin lira desek, bu şirketin aylık geliri ne olacak peki? Bence bu işte sizinde atladığınız noktalar var

12+12 çalışma için
4 ambulans =24 personel 3 kişi yedek shift yani izin dönüştürücü eder 27 personel
En az uzman kişi ve meslek sertifikası olan kişileri çalıştırma zorunluluğu var bu sınıftaki çalışanlar
Brüt 2500 tl den aşağı kalifiye adam bulunmaz zaten çalışmazlar
Gidipte bir kuryeyi ambulans şoförü yapamazsın cezası ciddi olur heleki hastaya yanlış müdahale yaparsa personelin
hakim amca sorar sana bu kuryeyi neden ambulans şoförü yaptın der sonrası hukuk savaşı:-)
12 saat çalışmak demek 2kere yemek hakkıdır ortalama günlük 11 13 tl dir oda eder mesai başına 25tl günlük kişi başı yemek maliyeti 4 ambulans 24 kişi x25 tl:-)
Ortalama 70 kuruş km de mazot harcar genelde o sınıf araçlar ki ambulans ağırdır ekipman taşır ışıklandırma klima vs yakıtı arttirir ve mecbur 1 vites düşük gidilir en az km de 1 tl yakar 24 saatte abartısız hiç yapmasa 300 km yapar bi ambulans oda 4 ambulans günlük 1200 tl yakıt eder

Daha maliyet çıkarayım mı :-)
melankolia

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
Konuyu toplam 3 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 3 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al