lostyazilim

Website Kurmak İstiyorum Fakat Yaş Sıkıntım Var

24 Mesajlar 2.716 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

bugrababur bugrababur WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 23.07.2015
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Uşak
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 6
  • Beğeniler 9 / 0
  • Ticaret 0, (%0)
Merhabalar biliyorum ben gibi çok kişi geliyodur böyle konular açıyodur fakat benim farklı bi sorunum var , açıklayacağım umarım yardımcı olursunuz .

Bundan 1,5 yıl falan önce bir ortakla beraber (host ve domain ona aitti. Fakat mysql vs. kurcaladım incelemiştim .. ) site yönetmiştim yani editörlük yaptım aslında . Bu sırada bilgi sahibi oldum bu konularda ( çok olmasada oldum yanii) . Şimdi kendi sitemi açmak istiyorum , adsense vs. kullanacağım öyle çok para kazanma gibi bi hayalim yok fakat host giderini karşılasa yeter benim için , yaşım 17 olduğu için kredikartı kullanamıyorum (ininal vs. kullandım ama parayi yatırtamam ona ) , ailemin kartını vermesi için ise para kazandığımı göstermem ve güvenli olduğunu kanıtlamam gerek . Site işinde özgün fikirlerim var . Yazın 5-6 saat kışın 2-3 saat ayırırmı siteme , beceririm gibi geliyor.

Şimdi gelelim soruma ;

Bildiğim kadarıyla adsense paypal kabul etmiyor , başka adsense gibi sistemler var mıdır paypal kabul edecek? Onun kadar kazandıracak?(

E paypal da kredi kartı istiyecek para çekmek için diyeceksiniz ben zaten site üzerinde harcayacağım o parayı yine internet üzerinden gidecek yani

)
Veya adsense ilk üyeliğinde kredi kartı istiyor mu? Ay sonunda host parası birikmişsse aileme bunu gösteririm o zaman tamam derler , sorun hallolmuş olur.

İş ortaklığı işine pek güvenmiyorum sanki sadece editörlük yapacakmışım gibi geliyor. :o

Hepinize şimdiden teşekkür ederim.

wmaraci
reklam

Responsive Responsive Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 19.07.2015
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek işsiz
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad E** A**
  • Mesajlar 110
  • Beğeniler 86 / 53
  • Ticaret 0, (%0)
Adsense kadar kazandırmıyor belki ama adcash'i de deneyebilirsin. Paypal kabul ediyordu ben kullanırken.
bugrababur

kişi bu mesajı beğendi.

shateiel shateiel Biologist Kullanıcı
  • Üyelik 03.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Biyolog
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad D** K**
  • Mesajlar 1703
  • Beğeniler 659 / 509
  • Ticaret 9, (%100)
Bence parasal yatırım için senin için biraz erken. Çünkü önüne gördüğümüz gibi birden çok engel çıkıyor. Kendi işinin başına geçmek istiyorsun anladığım kadarı ile bunu ücretsiz olarak da yapabilirsin. Blog yazmak istiyorsan tumblr, blogger gibi nimetleri kullanabilirsin.

Hiç olmadı .tk alan adı ve ücretsiz hosting ile bu işe girişebilirsin.

Yalnız paypala ödeme yapan reklam şirketi bildiğim kadarı ile yok hepsi banka hesabı istiyor. Zaten paypalda hesabını onaylatmak için de kredi kartına ihtiyaç duyuluyor. Bunun haricinde adsense senden kredi kartı istemez banka hesabı ister ki buda $100'lık bir bakiyen olduğu zaman olur.

Dediğim gibi şuan patron yerine çalışan olmak senin için daha avantajlı olacaktır. 18 yaşına gelince hem bu tür yasal engeller önünden kalkar hemde daha da tecrübe kazanırsın.
bugrababur

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 23.07.2015
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Uşak
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 6
  • Beğeniler 9 / 0
  • Ticaret 0, (%0)

Responsive adlı üyeden alıntı

Adsense kadar kazandırmıyor belki ama adcash'i de deneyebilirsin. Paypal kabul ediyordu ben kullanırken.

Teşekkür ederim cevabınız için inceleyeceğim.

shateiel adlı üyeden alıntı

Bence parasal yatırım için senin için biraz erken. Çünkü önüne gördüğümüz gibi birden çok engel çıkıyor. Kendi işinin başına geçmek istiyorsun anladığım kadarı ile bunu ücretsiz olarak da yapabilirsin. Blog yazmak istiyorsan tumblr, blogger gibi nimetleri kullanabilirsin.

Hiç olmadı .tk alan adı ve ücretsiz hosting ile bu işe girişebilirsin.

Yalnız paypala ödeme yapan reklam şirketi bildiğim kadarı ile yok hepsi banka hesabı istiyor. Zaten paypalda hesabını onaylatmak için de kredi kartına ihtiyaç duyuluyor. Bunun haricinde adsense senden kredi kartı istemez banka hesabı ister ki buda $100'lık bir bakiyen olduğu zaman olur.

Dediğim gibi şuan patron yerine çalışan olmak senin için daha avantajlı olacaktır. 18 yaşına gelince hem bu tür yasal engeller önünden kalkar hemde daha da tecrübe kazanırsın.

Çok çok teşekkür ederim cevabınız için , blogger'i bende düşündüm fakat birsürü blog var üst sıralara çıkabileceğimi düşünmüyorum. O yüzden blog açmayı düşünmüyorum . Çeviriyle ilgili şeyler yapmak istiyorum tam emin değilim ne yapacağıma fakat beyin fırtınasıyla bunu çözeceğim , sonuçta video-çevirisi olacak , .tk domain ve free-hostla üst sıralara çıkmam mümkün müdür bu arada? Patron olmak yerine çalışan derken ne yapmalıyım yani ? Dediğiniz gibi gelir için çok erken bu free-host işi olursa yaşımı doldurasıya kadar idare eder sonra bi adsense çekerim , ancak yine bi sorun var ücretsiz host süresi bitince yeni host'a para isteyecek o da sıkıntı olacak gibi geliyor. Neyi önerirsiniz ? Biraz karışık oldu ama . :o

wmaraci
wmaraci

melankolia melankolia Uzun Yollara Devam Kullanıcı
  • Üyelik 16.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Dijital Baskı Operatörü
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad C** K**
  • Mesajlar 4577
  • Beğeniler 1011 / 1012
  • Ticaret 3, (%100)

bugrababur adlı üyeden alıntı

Teşekkür ederim cevabınız için inceleyeceğim.

Çok çok teşekkür ederim cevabınız için , blogger'i bende düşündüm fakat birsürü blog var üst sıralara çıkabileceğimi düşünmüyorum. O yüzden blog açmayı düşünmüyorum . Çeviriyle ilgili şeyler yapmak istiyorum tam emin değilim ne yapacağıma fakat beyin fırtınasıyla bunu çözeceğim , sonuçta video-çevirisi olacak , .tk domain ve free-hostla üst sıralara çıkmam mümkün müdür bu arada? Patron olmak yerine çalışan derken ne yapmalıyım yani ? Dediğiniz gibi gelir için çok erken bu free-host işi olursa yaşımı doldurasıya kadar idare eder sonra bi adsense çekerim , ancak yine bi sorun var ücretsiz host süresi bitince yeni host'a para isteyecek o da sıkıntı olacak gibi geliyor. Neyi önerirsiniz ? Biraz karışık oldu ama . :o

Merhaba kardeşim eğer emek vereceksen ilgileneceksen siteyle ücretsiz host ve domain alma emeklerim boşa gitmesin.Şurda bir domain 20 tl yine aynı şekilde başlangıç host paketlerinden alsan oda 30 tl olsa 50 tl ile giriş yapabilirsin.Banka hesap konusundada ailenden hesap bilgileri veren yoksa amca oğlu,dayı oğlu vs. varya yaşı büyük olan onlardan isteyebilirsin :)
bugrababur

kişi bu mesajı beğendi.

Schwarz Schwarz WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 23.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek İthalat İhracat
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** H**
  • Mesajlar 119
  • Beğeniler 9 / 33
  • Ticaret 2, (%50)
Bana pm at istediğin domaini ben sana aliyim godaddy den daha sonra sana transfer ederim host konusunda bloogger kullanıcaksan ücretsiz zaten eğer başka bir sistem kullanıcaksan hosting konusunda yardımcı olamam ama hostinger diye bi hosting şirketi var para kazanana kadar bi süre orda idare edersin.

• Üyelik 23.07.2015
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Uşak
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 6
  • Beğeniler 9 / 0
  • Ticaret 0, (%0)

melankolia adlı üyeden alıntı

Merhaba kardeşim eğer emek vereceksen ilgileneceksen siteyle ücretsiz host ve domain alma emeklerim boşa gitmesin.Şurda bir domain 20 tl yine aynı şekilde başlangıç host paketlerinden alsan oda 30 tl olsa 50 tl ile giriş yapabilirsin.Banka hesap konusundada ailenden hesap bilgileri veren yoksa amca oğlu,dayı oğlu vs. varya yaşı büyük olan onlardan isteyebilirsin :)

Hocam teşekkürler öneriniz için ama sağlam bi tecrübem yok bu konuda sadece nasıl yapabileceğim hakkında düşüncelerim var . E hal böyle olunca şimdi 50TL yatırım yapamam , tk-host ile ilerlesem para kazanmam imkansız mıdır? domain-host parası çıkaramayacak kadar?

sanaltus sanaltus Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 17.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Zonguldak
  • Ad Soyad G** A**
  • Mesajlar 133
  • Beğeniler 3 / 20
  • Ticaret 8, (%100)
İmkansız diye bir şey yoktur. Bedava alan adı ile iyi bir şekilde uğraşırsan 6 ay(en az) a adsense hesabı alırsın. Fakat .com gibi domainlere google daha çok güveniyor ve üst sıralara atıyor. İndexliyor... Siten hakkında bir yorum ve ya yardım istersen mesaj at www.plastikkafa.com buda bnm sitem...
He bu arada paypal üzerinden makale yazarak para kazan güzel yazabilirsen tabi ki. O parayla alan adı al. Bloggerda büyü. Host alırsan kafan karışır.
bugrababur

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 23.07.2015
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Uşak
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 6
  • Beğeniler 9 / 0
  • Ticaret 0, (%0)

sanaltus adlı üyeden alıntı

İmkansız diye bir şey yoktur. Bedava alan adı ile iyi bir şekilde uğraşırsan 6 ay(en az) a adsense hesabı alırsın. Fakat .com gibi domainlere google daha çok güveniyor ve üst sıralara atıyor. İndexliyor... Siten hakkında bir yorum ve ya yardım istersen mesaj at www.plastikkafa.com buda bnm sitem...
He bu arada paypal üzerinden makale yazarak para kazan güzel yazabilirsen tabi ki. O parayla alan adı al. Bloggerda büyü. Host alırsan kafan karışır.

Anladım teşekkür ederim , o zaman makale vs. yazıp para kazanıp domain alacağım host olarak blogger'i kullanacağım , yaşımı doldurasıya kadar , reklamsız devam edeceğim , 18 yaşıma girinceye kadar site üzerinde duracağım için hit'im olur buyüzden de adsense umarım kabul edecek . Nasıl hocam ? Sorun varmıdır veyahut yanlış gördüğünüz biyer.

shateiel shateiel Biologist Kullanıcı
  • Üyelik 03.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Biyolog
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad D** K**
  • Mesajlar 1703
  • Beğeniler 659 / 509
  • Ticaret 9, (%100)

bugrababur adlı üyeden alıntı

.tk domaini diğer domainlerden ayıran tek şey ücretsiz olması site açısından resmi olarak bir farkı yok. Kimileri google seo açısından tk domainleri sevmiyor diyor fakat ben bunu doğru ve mantıklı bulmuyorum. (Yanlışım varsa düzeltin).

Bu işi yarış için istiyorsan daha başından vazgeçmelisin. Çünkü para hırsı, yükselme hırsı bu işin en büyük düşmanı. Websitesini ya hobi olarak açarsın ya da uzmanlığın/mesleğin için açarsın. Bunu bir yatırım işi gibi görmek bana anlamsız geliyor. Bu yüzden bloggerda açsan .tk domainide açsan fark etmeyecek.

Freehostingin süresi yok sadece bir kaç kuralı var o kadar. Bunun haricinde sponsor hostingde bulabilirsin.

Video çevirisi derken neyi kastettin anlamadım ama bionluk gibi sitelerde çeviri yaparak para kazanabilir bu parayla hosting ve domain alabilirsin. (Bunun içinde yaş sınırı var fakat aile üyelerinden biri adına hesap açıp işi sen yapabilirsin).

Fakat dediğim gibi senin önündeki engel site kurmak değil reklam siteleri için 18 yaş sınırı. Adsense'yi anne baba adına açabilirsin fakat bu ilerde sana sıkıntı yaşatır mı bilmiyorum.

Önündeki 2 sene için paradan çok tecrübe kazanmaya çalışmalısın görüşüm bu yöndedir :)

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al