Karikatürname adlı üyeden alıntı
Bu siteler spam hit siteleri. Google Anlalytics'den ilgili url'leri filtrelerseniz google o hitleri yok sayıyor. Nerdeyse tüm sitelere spam hit gönderiyor bu siteler. Siteye girdiği sayfadan diren çıkış yaptıkları için hemen çıkma oranı %100 oluyor, o da siteye zarar veriyor. Filtrelemek en mantıklısı.
teşekkürler bilgi için. anca ilgilenebilme fırsatım oldu yoğun bir döneme girdik...
şu şekildedir doğru mu acaba?
ayrıca yandex'te bu hitler neden görülmüyor? acaba yandex bu sitelerin peşine düşüp zaten otomatik olarak mı filtreliyor?
ayrıca bu filtreleme tek taraflı mı? mesela ben filtreledim diye sadece ben görmüyorum ama bu hitler siteye zarar vermeye devam ediyorlar mı? yoksa filtreye aldığım için google botlar da artık görmüyor mu bu yapıları?
düzeltme: filtre ayarlarını yaptıktan sonra analytics genel görünümünde şöyle bir uyarı çıktı "Kullanıcı sayınızın hatalı hesaplanmasına neden olabilecek filtrelenmiş bir görünüm kullanıyorsunuz. Daha fazla bilgi edinin " sanırım o filtrelemeyi sadece bana göstermiyor ama verileri kayıt altında tutmaya devam ediyor. :/
teşekkürler tekrar tekrar.
Ek Olarak:
ferzileyto adlı üyeden alıntı
:) Bu hitlerin ne içerikle ne kodlamayla ne sevmeyen bir kişi ile uzaktan yakından alakası yok. Tüm Dünya'ya bir şekilde yolunu bularak gönderilen spam hitler. Ben bir siteme wordpress kurdum analytics entegre ettim , ne arama motorlarına kaydı var ne sitede içerik paylaşıldı 10 dakikaya spam hitler gelmeye başladı. Forumlarda onlarca açılıyor bu başlık, adamlar bir yolunu bulup anında spam hit yollamaya başlıyorlar. Bİz de merak edip sitelere baktığımızda hem hit kazandırmış oluyoruz hem alexaları düşüyor.
Zamanında semalt.com bu tarz spam yayıyordu belki 2 yıl yaydı yaydı adamların hiti de arttı alexa da epey düştü. Ayrıca dünya genelinde webmaster forumlarında hep bu tarz başlıklar açıldığından bi dünya backlink sağlamış oldular :) Sonrasında kurumsal bir yapıya büründürdüler siteyi, şuan aylık bilmem kaçyüz dolara auto seo yapıyorlar.
Spam hit yönlendire floating-share-com'a girince sharebutton.to'ya yönlendiriyor. Global alexa 22K site bomboş
google analytics konusunda ve seo konusunda oldukça hassas olduğunu düşünüyorum. neden bunlara engel olmuyorlar? öyle ya da böyle bir şekilde bu yapılardan haberdar olmaları gerekmiyor mu bu kadar hassaslarsa?
Ek Olarak:
olabilir arkadaşlar destekleriniz için teşekkürler, tartışmaya gerek yok şurada hepimiz bir şeylerle uğraşıyoruz sonuçta... sevgiler.