-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Grafiker
-
-
Ad Soyad
C** Ş**
-
-
-
Ticaret
25, (%100)
Doğru düşünmüşsün diğer alternatiflere bakıldığında Türkiye çok da yaşanacak bir ortama sahip değil. Yeterli eğitime sahip olup daha sosyal bir devlette mesela ortalama bir avrupa ülkesinde yaşam sürmek çok daha iyi olabilir. Kaptanlık falan yaparsan işin de güzel birikim yapabilirsin biraz sabırla söylediklerini çok kolay bir şekilde hayata geçirebilirsin.
Ama unutma ki ülken o gittiğin yer değil burası, kaçmak yerine burada daha iyi bir yaşam için mücadele etmemiz gerekiyor. Samimi olmak gerekirse halka bakınca zerre düzelme umudu da taşımıyorum. Bu ülke geri gider yine de ileri gidemez. Değişime katkı sunabilmek için elimden ne geliyorsa yapıyorum kendi adıma çevrem arkadaşlarım adına forumda yaşananlar adına, görüşlerimi beğenmeseler ters düştüklerim de olsa amacım bu ülkenin çok daha iyi hale gelmesi, huzurlu zengin insanları kültürlü anlama kapasiteleri yüksek eğitimi üst seviyede üretimi üst seviyede herkesin devletini sevip sahipleneceği ayrımcılık yaşanmayan herkesin mutlu olduğu inançlarını özgürce yaşayabildiği bir düzen istiyorum . Böyle olmamız imkansız da olsa istiyorum işte , çekip gitmek de bir seçenek fakat birisi karşıma çıkıp neden benim ülkemdesin dediğinde boynumu bükmek istemiyorum, birilerinin çıkıp kendi ülkene gitsene bu ülkede sizleri istemiyoruz sözleriyle karşılaşmak istemiyorum. Hoş burada da dönem dönem siyasi iktidar kimse karşıt görüşlüler için böyle davranıyor fakat her türlü ağızlarına çarpacak cevap bulabiliyoruz başkasının ülkesinde bunu yapamazsın.
Hepimizin burada bir hayatı var aileleri arkadaşları komşuları yaşanmışlıkları geçtiği oynadığı ömür tükettiği yerler var, buralardan ayrılmak da kolay değil zaten. Ben istanbulda doğdum büyüdüm, bir süre Yalovada yaşamaya çalıştım o bile zor geldi ki yabancı bir ülkede tahmin bile edemiyorum :)
Zaten anlattıklarını gerçekleştirebilmek için önünde en az 15 yıl var, inşallah o zamana kadar fikrini değiştirecek gelişmeler yaşanır da vatanından uzakta yaşamaya çalışmazsın .
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
H** A**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Biz Osmanlı Torunuyuz lafı kadar başka bir şeye çabuk çabuk sinirlenmiyorum. Siz onbinlerce defa Osmanlı Torunu deseniz şuan fayda etmiyor. Geçmişizle övündüğümüz yetti artık. Şuan geleceğimize övündürecek şeyler bırakabiliyor muyuz o önemli. Bunu yapabilcek miyiz? Hayır.
4 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
H** K**
-
-
-
Ticaret
11, (%100)
ben de kısa zamanda yurt dışında yaşamayı düşünenlerdenim. Seni de bu kararında sonuna kadar desteklerim. Çok sevdiğim bu ülkemde hiç kimse değerli değil. Birkaç gün içinde kaç tane şehit verdik ama önümüzdeki bi kaç gün üzülüp sonra tekrar unutacağız. Sonra bu düzen devam ettikçe yenileri eklenecek. Her şehit haberinde bi kaç gün üzülüp, sonra unutacağız şimdiye kadar olduğu gibi. O yüzden ilk fırsatta gidip mutlu olabileceğin bir ülke de rahat bir hayat yaşamanı tavsiye ederim. Ülkeni arkadaşlarını, alışmış olduğun düzeni tabi ki özlersin ama en azından kendini ve aileni güvende hisseder, mutlu olursun.
Özet : Git.
-
-
Yaş/Cinsiyet
45 / E
-
Meslek
işçi
-
-
Ad Soyad
D** A**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
okuyup kendoni geliştirmeye devam et.basimizdakiler gibi cahiller yuzunden bu haldeyiz.
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Öğretmen
-
-
Ad Soyad
H** B**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
İnsanın kendi ülkesi kadar güzeli yoktur ama yaşanamaz hale getirdiler, mesela bizim bir tanıdık gitti Trakya'ya yerleşti, en azından burda kafam rahat diyor. Yani bırakın artık ırk olarak kategorileşmeyi, insanlar artık şehir şehir, mahalle mahalle kategorileşmeye gidiyor memlekette.
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
PHP Developer
-
-
Ad Soyad
Ö** G**
-
-
-
Ticaret
16, (%100)
Bazen vücudun iyileşmesi için kangren olmuş bacak kesilir. Bu günlerde o günlerden. İlerde bunları atlatıp daha güzel günleri göreceğiz. Nasıl tarihte Osmanlı bütün dünyayı dize getirmiş diye anlatıyor ve gururlanıyorsak bugünleri de ilerde geçmişte ne kadar kötü şeyler yaşamışız diye anlatacağız.
Herkes yediğinden ikram eder..(Yavuz Sultan Selim)