Merhabalar.
Hikayem uzun, derdim çok. Olabildiğince özet geçeceğim.
Öncelikle Natro paylaşımlı hostingde çok cpu yediğim gerekçesiyle anlaşamadım. Bu sitedeki bol referanslı bir arkadaş ile çalışma yaptım tam 1 ay önce. (1 ay 4 gün hatta) Bunun detaylarına şu an için girmeyeceğim (ama zamanı geldiğinde gireceğim)
İstediğim şeyler şunlar:
1. site: Kullandığım tema Sahifa (son sürüm) Warez değil.
1. sitem şu an OVH de. VPS kullanıyorum. Kullandığım plan şudur, VPS Classic 3. Arkadaş 2'yi önermişti, ben daha verimli olursa 3'ü alayıp dedim, 1 site daha kurulacağını söyledim (aşağıda anlatacağım) ve arkadaşın da okeyiyle onu aldım. Sunucu da kendisinin önerisi üzerine alındı. Ona bırakmıştım.
https://www.ovh.ie/vps/vps-classic.xml
Sunucuda ne işlemler yapıldığına dair hiçbir bilgim yok. Sunucuyla ilgili ne gerekiyorsa (optimizasyon, sunucuya pagespeed cache ya da her neyse işte) yapılacak. Arkadaş önce Plesk kurmaya çalıştı, sorun çıktı sanırım. Daha sonra cpanel kurdu, herhangi bir ücret ödemedim, ayda 20 dolar cpanel e ödeyemeceğim için şu an. Ama sunucuya kurulmamış sanırım ya da anlamadım. Gerekli bilgiler zaten verilecek.
Gtmetrix ve pagespeed değerleri iyileştirilecek ve site açılma hızı iyileştirilecek.
Bu sitede Fastest Cache kurulu. Cloudflare kurmuştu arkadaş (free plan) fakat saatte 1 site off oluyordu ve manuel cache silmem gerekiyordu. Sonra da 3-4 gün dönmedi, Fastest Cache'i geri kurdum. Şu an sadece bu var. Gerekiyorsa başka bir cache eklentisi kurulabilir. Faydası olacaksa (2. sitemde de kullanabilecek isem) MaxCDN satın alabilirim, cache eklentisi ile entegresi tarafınızdan sağlanmak üzre.
Gtmetrix, pagespeed değerleri arttırılacak. Site çok yavaşladı. Mutlaka 1-2 saniye seviyesine getirilecek maximum. İşlemler yapıldıktan sonra temaya *ok atılmayacak. Kullandığım temanın başka sitelerce örnekleri mevcut, gönderebilirim.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2. sitem henüz açılmadı. Çalışma yaptırdığım arkadaş bu siteyi de ücretsiz taşıyacağını söylemişti ama ortada kaldım resmen. Teması (warez değil, themeforrest teması) ve domain i satın alındı sadece. Bu site de OVH deki VPS sunucuma kurulacak. (Hoş bu VPS nin tek site için mi, çok site için de olduğundan dahi artık emin değilim teknik olarak, çalışma yapan arkadaş olabileceğini söylemişti.) Sunucu optimizasyonları, olacaksa MaxCDN, cache eklentisi ve gerekli diğer işlemler yapılacak. Siteye belli bir içerik girildikten ve temanın tasarımı tarafımdan yapıldıktan sonra gtmetrix ve pagespeed ile hız çalışması yapılacak.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Çalışılacak kişi/kurumların sağlam ve gerçek referansları olmalıdır. Çalışmalar öncesi ve sonrası mutlaka yapılacak ve yapılan çalışmalarla ilgili detaylı rapor istenmektedir. Herhangi bir sorunda çalışma yapacak kişi/kurum ile irtibata geçme sorunu olmamalıdır. 2 site de wordpress tabanlıdır.