Merhaba,
Eskiden Adsense kazançları oldukça yüksekti. Emek veriyorduk, en azından karşılığında bir şeyler alabiliyorduk. Şimdi Adsense kazançları öyle bir yerle bir oldu ki emek veriyoruz fakat karşılığını alamıyoruz.
Eskiden 1k tekil hit ile 50 tıklama olurdu, TBM 0,15 de olsa çok güzel para bırakırdı. Çalışmalarımızın karşılığını alabilirdik.
Şimdi 1k tekil hit ile 10-15 tıklama zor oluyor. Üstelik TBM'de yerlerde geziyor.
Adblock'un etkisi midir nedir anlamadım ama gerçekten artık Adsense'den kazanamıyorum.
Forumda yeni yeni arkadaşlar görüyorum, Adsense hevesi ile girişimlerde bulunuyorlar. Fakat Adsense 1000 tekil ziyaretçiye 1 tl verirken bu insanların emeklerine acıyorum açık konuşmak gerekirse.
10k tekil ziyaretçili siteden aldığımız para 9 tl yi geçmedi dün. Çalışsak mı çalışmasak mı bilemiyoruz artık.
İnsan o kadar emeği aylık 300 tl için vereceğine bir bara girip çalışsa en azından hem internette kaybolmaz hemde gerçekten yaşadığını hissederek kazanır.
Web gerçekten eskisi gibi değil, git gide çöplük oluyor. İngilizce ve Almanca alanlar bu şekilde değil tabi fakat Türkiye için Adsense ciddi anlamda bitmiş.
Forumda benim gibi arkadaşlar vardır, bunlar ne tür kazanç sağlıyorlar merak ediyorum? Siz nasıl kazanç sağlıyorsunuz? Konu altından yazarsanız birbirimize yardımcı oluruz en azından.
Mobil reklam şirketleri var diye biliyorum artık, Google'ın milyonlarca siteyi spamladığı bir alandı en son. Hala öyle mi bilmiyorum. 3g hite para ödüyorlar.
Bunun dışında Youtube Adsense alanı var, ilk zamanlarda güzel paralar getiren bir alandı. Sonradan ne oldu hiçbir fikrim yok.
Popup, splash gibi yöntemlerle ve link kısaltma gibi yöntemlerle para kazanılıyor diye biliyorum.
Geçenlerde bir firma gördüm 1k popup için 2,25tl ödüyordu yanlış hatırlamıyorsam.
Bc.vc 1000 link tıklamasına 3 dolar ödüyor galiba.
DEMEM O Kİ İÇERİK İÇİN ADSENSE GELİRLERİ TÜRKİYE DE YERLE BİR OLDU, NE BOŞUNA EMEK VERELİM, NE DE İÇERİK İÇİN ADSENSE ÜZERİNDEN KAZANMAYA ÇALIŞALIM. ARTIK FARKI YOLLAR ÇİZMENİN VAKTİ GELDİ BENCE. FARKLI ALANLARA YÖNELMELİYİZ.
En azından Adsense emeğimizi sömüremez.