-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Grafiker
-
-
Ad Soyad
C** Ş**
-
-
-
Ticaret
25, (%100)
Malum bir kaç yıl önce çıkardıkları bir yasayla ülke de yaşayan nefes alan herkesi borçlandırdılar. Genel sağlık sigortası adını verdikleri bu sistemle zaten devletin anayasal olarak sağlamakla yükümlü olduğu sağlık hizmetleri için herkese kafalarına göre bir miktar ödeme mecburiyeti getirdiler. Sigortan yoksa ve hane halkından birinin sigortasından faydalanmıyorsan zorla bu ücreti ödemek zorundasın şeklinde bir kanun bu.
Bir kaç kez ertelendi gerçi ama bu sefer son erteleme olduğu, 30 Eylül den sonra bir daha geçmişe yönelik bildirimde bulunmayanların borçlarını en üst tabandan kesilen primin ödetileceği ya da haciz yoluyla alınacağı söyleniyor. Milyonlarca insan hala ödememiş de kayıt da olmamış.
Ne yapmayı düşünüyorsunuz ?
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
blog yazarlığı
-
-
Ad Soyad
S** A**
-
-
-
Ticaret
92, (%99)
Ne olursan ol dosdoğru ol diye bir söz var ama bu ülke de doğru olmayacaksın. Bence nasıl yırtabilirseniz o yolu deneyin.
2 kişi bu mesajı beğendi.
Guneyy
se'öcü değilim..
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
E-Ticaret
-
-
Ad Soyad
İ** G**
-
-
-
Ticaret
86, (%100)
"Gidip hane geliri kişi başına 427 liradan düşük diyerek yalan söyleyip sildirmeli miyiz ?" Bunu yapamazsınız :)
Gelir testinde babanız anneniz evde yaşayanların üzerinde ne var ne yok görünüyor + memur evinize kadar geliyor bakıyor ne var ne yok (bugün yaşadım) :D
Ama ödemeyecem tabiki.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Kendi halimdeyim
-
-
Ad Soyad
İ** Y**
-
-
-
Ticaret
21, (%100)
Benim de bayağı borcum çıkmıştı 1,5 sene önce. Gidip başvurdum ve memurla aramızda geçen konuşma aynen şöyle:
Ben: Merhaba, işten ayrıldım ve hizmet dökümüne bakarken borcum olduğunu gördüm.
Memur: Evet, 18 yaşını doldurduğun zaman gelir testi yaptırman gerekiyordu. (Böyle şeyleri aksatmayın v.s. diye fırça da kayıyor arada)
Ben: Ne yapabilirim peki? Şu anda çalışmıyorum ve bu parayı ödemek istemiyorum.
Memur: Al şu kağıtları doldur hemen. 15 gün sonra gel durumuna bakalım.
Kağıdı alıp zarfın içine koydu ve bu süre içinde durumumun araştırılacağını söyledi. 15 gün sonra gittiğimde ise işimin halledildiğini öğrendim. Yani borcum tamamen silinmiş. Eve de kimse gelip gitmedi.
Ek olarak: Lise döneminde 5-6 defa hastanede muayene olmuştum. Babamın maaşından kesiliyor diye tahmin ediyordum ama 6 ay sonra İstanbul'da eczaneden ilaç alırken muayene ücreti ödedim. Adam bana şu seneden borcun var ödemek ister misin dedi 30-35 lira ödedim.
1 kişi bu mesajı beğendi.