lostyazilim

Wordpress mi CMS mi ?

26 Mesajlar 3.113 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

UNKEF UNKEF WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 06.03.2015
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek ARGE
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad F** Ç**
  • Mesajlar 2422
  • Beğeniler 995 / 744
  • Ticaret 17, (%100)

esnaragah adlı üyeden alıntı

Adam zaten drupalda sorun yaşadığını söylüyor sen ise drupal öneriyorsun. Kaç tane büyük kurumsal sitelerde wordpress gördüm. Bence o sizin beceriksizliğiniz olmuş. Sizin dediğiniz o saçmalıkları (film, dizi vs) bir kere bile yapmadım. Herkesi kendiniz gibi görmeyin.

Ben yazdıklarımda isim vermedim ama üstünüze alınarak yazdıklarımdan dolayı;

Beni tanımıyorsunuz ama "herkesi kendiniz gibi görmeyin" diyerek becerisizlik ithamında bulunuyorsunuz.

Size Wp ile film, dizi vb. şeylerle uğraşıyosunuz diyen de yok zaten :D Şaka gibi...

Ben Wp ile bir şey yapıyordum yapamadım, olmadı diye bir şey de söylemedim ama "o sizin beceriksizliğiniz" diyorsunuz.

Ne diyeyim ki size. Drupal'den memnun olmadığını gördük zaten. Kaldı ki kullanan firmaların devasal listesini de çıkarabilirim. Ancak sizin gibi Wp için bir insana hakaret edecek kadar seviyesiz biri için uğraşmam.

wmaraci
reklam

esnaragah esnaragah Sms Onayı Gerekli Telefon Onaysız
  • Üyelik 10.01.2015
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Web Developer
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 134
  • Beğeniler 13 / 50
  • Ticaret 0, (%0)
İsim vermenize gerek yok. Wp tavsiye eden herkese hitaben yazmışsınız. Bunu belirtmeniz bile kendinizdeki çelişkiyi ortaya koyuyor.
Bizim hakkımızda dizi, film ile uğraşan adam sıfatını yapıştırdıktan sonra size onu söylemem gayet normaldir.
Wp tavsiye eden herkese yönelik konuşuyorsunuz bir de uğraştığınızı demedim diyorsun. Şaka gibi olan sensin.

Wp için devamlı sorun çıkarır diyorsanız ve ben bununla karşılaşmadıysam, karşılaşmayan ve sizin dediğinzin aksine kurumsal sitelerinde kullanan bir sürü büyük firma var iken size beceriksiniz demem bir durum tespitidir.

Siz beceriksizliği hakaret olarak görebilirsiniz. Benim problemim değil. Tutup size küfretmedim ben.

webci webci Sms Onayı Gerekli Telefon Onaysız
  • Üyelik 28.10.2014
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek webmaster
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 145
  • Beğeniler 7 / 34
  • Ticaret 12, (%92)
burasda wordpressi tercih önerenler drupalden bilmedigi için konusuyor. tr.gg misali wordpress çocuk maması gibi :) drupal her türlü ihtiyaca çözüm sunan bir csm seo olayı olmasa 1 saniye çekmem wordpressi
UNKEF

kişi bu mesajı beğendi.

WPD WPD Wordpress Geliştiricisi Kullanıcı
  • Üyelik 30.11.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Makine Mühendisi
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad S** Ş**
  • Mesajlar 226
  • Beğeniler 38 / 57
  • Ticaret 2, (%100)
Sayın vindobona

Çok güzel bir tasarım
Güvenilir bir sistem
Güncellemesi kolay ve yazı eklenmesi de zor olmayan bir yönetim paneli
Daha az dışa bağımlılık

Bu özelliklerin hepsi wordpress içinde geçerlidir. Tasarımın güzel olması tamamen tasarlayana, güvenilirlik ise (kullandığınız eklentilere ve temaya bağlı olarak) genelde üçüncü kişilere bağlı olarak değişiklik gösterir. Çekirdek dosyalarından kaynaklanan güvenlik açıkları, tema ve eklentilerden kaynaklanan güvenlik açıkları ile kıyaslanırsa yok denecek kadar azdır. Zaten çekirdek dosyalarından kaynaklanan açıklarda wordpress güncelleme ile açığı hızlıca kapatır, kısacası sizin sadece güncel kalmanız yeterlidir bu konuda.

En ufak şeyde dışarıya bağlı olmak ve saçma ücretler ödemek ve beklemek istemiyoruz, wordpress ile güncellemeler ve genel şeyleri kendimiz yaparız detaylı ve teknik bilgi gereken şeyler için dışarıdan t destek alırız dedik ama durum ortada.

Eğer temanızı, gerekli modülleri vs. sağlıklı bir şekilde yapacak bir yazılımcı bulursanız dışa bağlılığınız kalmaz, tek seferde işin içinden çıkarsınız. Ücret konusuna gelecek olursak bu işin piyasası tam olarak oturmadığından mıdır veya önüne gelenin ben bu işi yaparım dediğinden midir bilemiyorum ama gerçekten çok saçma ücretler duydum, bu konuda size hak veriyorum. Tavsiyem ise bu işi uzun süredir yapan, referansı bol olan bir yazılımcı bulmanız olur.

Bu arada kullanım kolaylığından da bahsetmişsiniz, ben bu iki sistemi de kullandım ve Wordpress'in kullanım konusunda açık ara önde olduğunu rahatlıkla söylerim. Belki siz daha yabancı olduğunuzdan zor olduğunu düşünüyorsunuz.

ssimsek.net
wmaraci
wmaraci

vindobona vindobona WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 10.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 45 / E
  • Meslek Danışman
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Ş** A**
  • Mesajlar 133
  • Beğeniler 2 / 11
  • Ticaret 1, (%0)
ben kendi işimde wordpress sitesini kurdum, hiç bir bilgim yokken hemde. themeforest'ten aldım temamı, kurdum, bir çok eklenti ekledim, hiç sıkıntı yaşamadım, kendi işimde bu böyleydi.

wp bilgim orta-üst gibi diyebilirim belki.

ama kurumsal bir yerde ben bir tema alayım, tüm eklentileri satın alıp kurayım,ufak tefek şeylerde dışarıdan yardım alayım olmaz, olmamalı. çünkü firmanın muhattabı yine bir kurum olmalı ki sıkıntı olursa profesyonel çözümler bulunsun.

neden wordpress?

ben bu firmada dijital pazarlama kısmındayım, facebook ve adwords reklamları ve diğer reklam mecralarını organize ediyorum, web sitede bende.

web site wp olursa güncelleme, slider ekleme değiştirme, form ekleme, sayfa, menü düzenleme vs. çoğu şeyi rahat yaparım ancak çok teknik konularda dışarıdan hizmet alırız.

crm dedikleri sistemde aslında wp gibi bir yönetim paneli var ama bağımlılık çok fazla elbette.

şimdi size şunu söylim

drupalcı diyorki; özel yazılım tehlikeli çünkü 3-5 kişi yapıyor açık olabilir kendilerinin haberi olmasa bile, ama drupalda binlerce insan üzerinde çalışıyor ve güncelleme ile güvenlik daha sağlam. ayrıca wp ile drupal karşılaştırılmaz.

crm'ci diyorki; drupal, wp çöptür, açık çoktur, herşey yapılmaz, crm'den daha karmaşık yönetimi, size özgün değil, tasarımda bile kısıtlama olabilir falan filen

wp ci diyorki; yukarıda yazılanların hepsi..

şimdi, ihtiyacın nedir? derseniz,

wp sitemizdeki formlar ve landing page formları CRM e aktarımı sorunsuz olmalı, site hızlı olmalı, tasarım şık olmalı, günlük eklenecek 5-10 yazı ekleyenler tarafından rahat eklenmeli (adamların teknoloji bilgisi az), siteye günlük 5-10 bin ziyaretçi girerse kasmamalı (kendi sunucularımız var ama dışarıdan kaliteli hizmet alırız sıkıntı yok). son olarak api / kod / dışarıdan bağlantı çekilen müşteri paneline ekleme zor olmamalı. neredeyse olayın tamamı budur.

değerli fikirleriniz için teşekkür ederim.

son olarak, wp uzmanı nasıl bulunur? (firma olmalı)

ek: her türlü eklenti, görsel lisanslı olacak elbette.

cagdastakis cagdastakis cagdastakis.com Kullanıcı
  • Üyelik 10.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek webmaster
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad Ç** T**
  • Mesajlar 728
  • Beğeniler 60 / 298
  • Ticaret 1, (%100)

webci adlı üyeden alıntı

burasda wordpressi tercih önerenler drupalden bilmedigi için konusuyor. tr.gg misali wordpress çocuk maması gibi :) drupal her türlü ihtiyaca çözüm sunan bir csm seo olayı olmasa 1 saniye çekmem wordpressi

Yıllardır aradığım sorunun cevabı belki sendedir. Wordpress in çözüm sunamıycağı ihtiyaç nedir? netsis entegresinden arkadaşlık sitesine kadar her türlü şeyi yapmışlığım var da ne yapılamıyo wordpress te onu bulamıyorum..

Konu wordpress ise gerisi teferruattır!
http://wp-nasilyapilir.com/
wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al