SSD VPS/VDS veren firma görmedim demek biraz yanlış o zaman yerli büyük firmaların hiçbirini daha önce görmediniz demek buda 0 araştırma demek. Netinternet ve Ozkula hatırladığım kadarıyla yıllardır SSD hizmet veriyorlar.
Fiyat olarak bakarsakta, düşük paketlerde DigitalOcean ucuz fakat 4 GB Ram ve üzeri olan paketlerde yerli firmalar inanılmaz bir farkla ucuz.
Zira digitalocean 120 Lira civarına geliyor 4 GB ram olan paketi, Ozkulada 70 TL, Netinternet ise 115 TL aşağı yukarı aynı orası.
Turhost'da veriyor ama orası daha pahalı digitalocean'dan.
Ama anlatım genel olarak başarılı, tabiki yabancılara hitap eden projeler için digitalocean daha yararlı olacaktır lokasyondan dolayı.
Fiyat olarak bakarsakta, düşük paketlerde DigitalOcean ucuz fakat 4 GB Ram ve üzeri olan paketlerde yerli firmalar inanılmaz bir farkla ucuz.
Zira digitalocean 120 Lira civarına geliyor 4 GB ram olan paketi, Ozkulada 70 TL, Netinternet ise 115 TL aşağı yukarı aynı orası.
Turhost'da veriyor ama orası daha pahalı digitalocean'dan.
Ama anlatım genel olarak başarılı, tabiki yabancılara hitap eden projeler için digitalocean daha yararlı olacaktır lokasyondan dolayı.
Merhaba Engin07,
Hiçbir şekilde yok demedim. Sadece bu zamana kadar görmediğimi belirttim ki bunu da "Ben Türkiye’de SSD kullanan bir firma henüz görmedim" diye ifade ettim. Öznel bir şekilde söyledim. Dediğiniz gibi araştırma yapılabilirdi. Bu konuda bilgim yoktu, teşekkür ederim.
Lakin ben fiyatı ve fiziksel özelliklerinden bir yana verdiği özellikler ve kolaylık. Türk firmalar (eminim kaliteli hizmet verenleri vardır) verdikleri sözleri bile tutmamakta.
Ek Olarak:
srhtycl nedenki hocam ? merak ettim (Bi konuda haklısınız destek sistemi berbat )
Türk firmaların eleştirilecek bir çok yanı var. Tabi avantajları da yok değil. Mesela paylaşımlı hosting konusunda Türk firmaları çok daha iyi ve esnek ki bunun yanında lokasyon avantajı da var.