anonymated adlı üyeden alıntı
Hocam belirli bir sayı vermek gerekirse, günlük 500-1000 tekil hedefim. Şu an bizim için imkânsız bir hedef değil diye düşünüyorum.
Ama neden olmuyor işte bunu anlamaya çalışıyoruz.
Tabi imkansiz degil aksine bir blog ile gunluk 500-1000 ziyaretci gelmesi cok kolay. Ihtiyacin olan tek sey sabir sadece sabir :) 7 ay sure gayet iyi bir sure ancak diger arkadasin (telefondan girdigim icin bakamiyorum isme) dedigi gibi yeterli bir sure degil.
Aranma hacmi yuksek olan bir kelime ile alakali mukemmel bir konu acil paylastiginda muhtemelen5 ila 10. siralarda bir yerde cikarsin. Aranan kelimede rakiplerin cok fazla ise muhtemelen 2. sayfada cikarsin. Nice emekler sarfedip bilgi topladigin mukemmel konunun ilk 5 siraya yerlesmesi 3 ayi bulabiliyor. 1. siraya yerlesmesi ise bazen 6-7 ay bile surebilir.
1. sirada cikarsan tiklama orani %90 civari olur.
2. sirada cikarsan tiklama orani %50 civari olur.
3. sirada ciksan bile en fazla %30 civari olur.
Sadece birkac kategoriye odaklanip benzer icerikler paylasmak seni spama surukledigi gibi ziyaretci sayisinin da artmamasina neden olur. Surekli degisik kategorilerde birbiriyle alakali olmayan konular ekleyin. Her eklediginiz konudan sonra ne zaman ziyaretciler gelecek diye beklemeden baska konular ekleyin. 300-400 konuyla yetinmeyin. Haber sitesi olmayin ama herkesin herseyi bulabilecegi bir blog olusturun.
Sanirim websitemde 687 civari konu var ve bu kadar konuyla gunluk 5000 ziyaretciye kadar ulastigim olmustur. Teknik bir arizadan sonra yuksek bir dusus yasadim ve bi daha o seviyeye ulasamadim ancak bu kadar az konu olmasina ragmen gunluk 1300-1400 civari ziyartci sayisi olabiliyor. Benim sitem cok onemli kelimelerde ilk sirada cikiyor. Bu seviyeye gwtirmek 4 yilimi aldi :) ilgimi ceken her kelimede ilk siraya yerlesmek icin ugrastim her zaman. Bu yuzden 687 konuda kaldim. Boyle yapmamis olsaydim eger belki sitemdeki konu sayisi suanda on binlere ulasmisti. Vazgecmeden yoluna devam et ve siteni daha da doldurmaya calis. Konu varsa ziyaretci vardir her zaman. Ne kadar cok konu o kadar cok ziyartci demektir.
Ziyaretcilerin yorum yapmamasi hakkinda paylastigin bir konu dikkatimi cekti. Hic birzaman yorum yapmiyorlar diye uzulmedim. Bana gore bir siteye yorum yapilmiyorsa site sahibi icin bir basaridir ve mukemmel hizmet veriyor demektir. Ziyaretci mukemmel hizmet karsiliginda en fazla tesekkur eder. Aykiri bir dusunce oldugu zaman yorum yapar paylastigin icerikte bir problem varsa yorum yapar. Eger yorum yapmiyorsa ziyaretci istedigini alip gule gule kullanmistir demek olur. Ha birde tesekkur eden kisilerin cogu backlin almak icin tesekkur eder. Belki yazinizi okumamistir bile :)
Umarim sana faydali olur bu bilgiler. Yeterli degil ama her detayi anlatmak cok fazla uzun zurer. Ne beni o kadar detayi yazmaya ne de senin o kadar detayi okumaya vaktin var.
Bikmadan usanmadan yoluna devam et sen gerisi gelir insallah :)