lostyazilim

Envato Müşterisi Olmanın Ayrıcalığı

8 Mesajlar 1.502 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

AKDNZ AKDNZ #Sunucu Kurulumu Kullanıcı
  • Üyelik 28.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Ağ Yöneticisi
  • Konum Azerbeycan
  • Ad Soyad A** A**
  • Mesajlar 1668
  • Beğeniler 645 / 524
  • Ticaret 51, (%100)
Bundan yaklaşık 2 yıl kadar önce themeforestten bir tema satın almıştım ve bu temayı iki farklı sitemde kullandım. Tema başlarda ödediğim 58$ ı fazlasıyla hak ediyordu. Temada bulduğumuz bugları bildiriyor ve sürekli güncelleme alıyorduk. Ancak 1 yıl kadar önce temanın yapımcısı adeta ortadan kayboldu. Yazılan destek taleplerine cevap alamıyorduk. 3-4 ay gibi bir süre bekledikten sonra temanın yapımcısı yeni güncellemelerle ortaya çıktı destek taleplerine eskisi kadar detaylı olmasa da 3 kişiden birine cevap veriyordu. Temayı geçtiğimiz haftaya kadar kullanmaya devam ettim. Envatonun yakın zamanlı güncellemesini bazılarınız biliyordur. Temayı satın aldıktan sonra yanlış bilmiyorsam 6 ay destek hakkınız oluyor. Benimde hesabımda 2 ay kalmıştı son destek talebimi geçen ay oluşturdum temada 2 adet bug bulduğumu ve düzeltilmesini talep ettim fakat cevap alamadım. Aynı sorunu benden sonra bildirenlerde oldu. 4 gün önce tema yapımcısının cevap verip vermediğine bakmak için giriş yapmıştım ve bazı müşterilerin isyan ettiğini paramızı iade et envato gibi ibarelerde bulunduğunu gördüm ve bu fırsatı değerlendirmek istedim.

Envato destek bölümüne temanın yapımcısının destek taleplerine cevap vermediğini ve temayı iade etmek istediğimi söyledim. Aynı gün mail ile tarafıma dönüş yapıldı mail içeriği yüzeysel olarak şöyleydi; Tema yapımcısının bu tutumunu öğrendiğimiz için çok üzgünüz, sinir bozucu bir durum olduğunu biliyoruz. Sizi ilgili departmana yönlendiriyorum ve sabrınız için teşekkür ediyorum.

Bugün gün içinde temaya yeni güncelleme geldiğinin mailini almıştım az öncede aklıma geldi girip indireyim dedim ve giriş yaptığımda temanın hesabımdan silinmiş olduğunu 58$+ hesabımdan silinen 2$ ın hesabıma iade edildiğini gördüm. Mail hesabıma baktığımda da bununla ilgili bir mail geldiğini farkettim.

Velhasıl kelam forumda; tema aldım, beklediğim gibi çıkmadı, kuramıyorum, çok vasat, çok yavaş, takas etmek istiyorum vs. gibi ibarelerle sıkça karşılaşıyorum. Demem o ki Envato öyle alelade bir sistem değil. Memnun kalmadığınız ürünü gönül rahatlığıyla iade edebilirsiniz. Bunun için öyle aman aman bir ingilizceye de ihtiyacınız yok. Envato desteğe bu temayı aldım şurasını beğenmedim iade etmek istiyorum yazmanız kafi.

Bu hassasiyetten dolayı Envato çalışanlarına teşekkür ederim.

Thanks for attention Envato !

wmaraci
reklam

UNKEF UNKEF WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 06.03.2015
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek ARGE
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad F** Ç**
  • Mesajlar 2422
  • Beğeniler 995 / 744
  • Ticaret 17, (%100)
Ben 3 tema almıştım. Tek bir mail göderdim. "Üçü de benim beklediğim gibi değil!" dedim. Nedenini fotograflı olarak istediler. "Siz de kurup bakın ben tekrar kurulumla ilgilenemem" dedim. Bir saat içinde tüm ödediğim parayı hesabıma geri yatırdılar ve özür dilediler.

Bizim geliştiriciler 80-100 TL aldıktan sonra, müşterinin en mantıklı ve haklı bir sorun yaşamasına dahi artistlik yaparlar, ilgilenmezler. Geri ödeme mi? ASLA! :) Bunu öylesine söylemiyorum. Bizzat yaşadım. Limonwp'den temasını satın aldım. Daha sonra aldığım temaya lisansladığı domainimi sattım. Bu nedenle aynı temayı farklı bir domainime lisanslamasını rica ettim. Hayır dedi. Ben farklı iki domainde kullanmayacağım, yine tek bir domainde kullanacağım, sadece eski domainimi sattım bu nedenle yeni domainimde kullanmam gerekiyor dedim. HAYIR dedi. Neymiş, 80TL yerine, biraz az(artık ne kadar bilmiyorum sormadım bile) ödeme yaparsam yapabilirmiş bu işlemi. Tüm konuşmalar duruyor limonwp üyeliğimde(tabi silmedilerse) Her neyse:) Çöp oldu zaten onlardan aldığım tema. Kullanamıyorum.

Mrtcn Mrtcn PrismaCSI Kullanıcı
  • Üyelik 06.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Cyber Sec & Project Manager
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** G**
  • Mesajlar 3356
  • Beğeniler 481 / 1987
  • Ticaret 10, (%100)
4 tane uygulama 2 tanede tema almıştım geliştirici dosyaları silip daha sonra desteği kesmişti support yazdım aradan 3 gün geçti hesabıma gireyim dedim 245 doları hesabımda gördüm.

Türkiye de bu tarz bir sistem gerekiyor her ne olursa olsun müşteriyi koruyan ama nerdeeeee önüne gelen artist önüne gelen şekilci

bir sürü gereksiz insan var çevrede...
AKDNZ

kişi bu mesajı beğendi.

dedemir85 dedemir85 Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 13.08.2013
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad K** D**
  • Mesajlar 447
  • Beğeniler 100 / 81
  • Ticaret 12, (%83)
Merhabalar

bende BU LİNKTEKİ temayı aldım ama slider ve mega menü ile ilgili sıkıntılarım var adamdan destek istiyorum. mail, admin bilgileri istiyor sonra ne arayan var ne soran ?

bunu nereden şikayet edebilirim acaba bana bir yol gösterebilirmisiniz.

wmaraci
wmaraci

ogzhntr ogzhntr WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 03.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Elektrik - Elektronik Tekniker
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad O** E**
  • Mesajlar 1858
  • Beğeniler 89 / 532
  • Ticaret 2, (%100)
yemre abiden siz hiç tema almadınız galiba :D Lütfen bir kaç kişi için Türk tasarımcılerı kötülemeyin direk isim verin :D

AKDNZ AKDNZ #Sunucu Kurulumu Kullanıcı
  • Üyelik 28.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Ağ Yöneticisi
  • Konum Azerbeycan
  • Ad Soyad A** A**
  • Mesajlar 1668
  • Beğeniler 645 / 524
  • Ticaret 51, (%100)

dedemir85 adlı üyeden alıntı

Merhabalar

bende BU LİNKTEKİ temayı aldım ama slider ve mega menü ile ilgili sıkıntılarım var adamdan destek istiyorum. mail, admin bilgileri istiyor sonra ne arayan var ne soran ?

bunu nereden şikayet edebilirim acaba bana bir yol gösterebilirmisiniz.

Merhaba aşağıdaki linkten irtibata geçin iade etmek istediğinizi ve sorununuzu dile getirin.

https://help.market.envato.com/hc/en-us/requests/new

İyi çalışmalar.

Ek Olarak:

UNKEF adlı üyeden alıntı

Ben 3 tema almıştım. Tek bir mail göderdim. "Üçü de benim beklediğim gibi değil!" dedim. Nedenini fotograflı olarak istediler. "Siz de kurup bakın ben tekrar kurulumla ilgilenemem" dedim. Bir saat içinde tüm ödediğim parayı hesabıma geri yatırdılar ve özür dilediler.

Bizim geliştiriciler 80-100 TL aldıktan sonra, müşterinin en mantıklı ve haklı bir sorun yaşamasına dahi artistlik yaparlar, ilgilenmezler. Geri ödeme mi? ASLA! :) Bunu öylesine söylemiyorum. Bizzat yaşadım. Limonwp'den temasını satın aldım. Daha sonra aldığım temaya lisansladığı domainimi sattım. Bu nedenle aynı temayı farklı bir domainime lisanslamasını rica ettim. Hayır dedi. Ben farklı iki domainde kullanmayacağım, yine tek bir domainde kullanacağım, sadece eski domainimi sattım bu nedenle yeni domainimde kullanmam gerekiyor dedim. HAYIR dedi. Neymiş, 80TL yerine, biraz az(artık ne kadar bilmiyorum sormadım bile) ödeme yaparsam yapabilirmiş bu işlemi. Tüm konuşmalar duruyor limonwp üyeliğimde(tabi silmedilerse) Her neyse:) Çöp oldu zaten onlardan aldığım tema. Kullanamıyorum.

Yazdıklarınızda haklılık payı var fakat satın alırken temanın domain lisanslı olduğu ve değişiklik yapılmadığı yahut ücretli olarak yapılabileceği belirtildiyse satıcınında hakkını yememek gerekir.

Örneğin almış olduğum Yıldız Film Scriptinden ve geliştiricisi Ali Eren Beyden gerçekten çok memnunum. Scripti alırken sözleşmeyi kabul ederek aldım, yani domain değişme işlemi hiçbir şekilde söz konusu değil. Kapanırsa vs. yeniden para ödeyip yeni bir script almak zorundayım.

berkakalinn berkakalinn WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 04.04.2015
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek -
  • Konum Afyon
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 1723
  • Beğeniler 159 / 334
  • Ticaret 39, (%97)
Çok sağlam temaları var. Fakat Türk tasarımcılara desteği kesmemek lazım tabi ki :)

Roycolt Roycolt Let's begin! Kullanıcı
  • Üyelik 27.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Freelance
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 1304
  • Beğeniler 252 / 380
  • Ticaret 28, (%100)
Mükemmel temalar var evet fakat fiyatta bir o kadar mükemmel :)

wmaraci
Konuyu toplam 7 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 7 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al