MKURT adlı üyeden alıntı

Saçma malesef. Reklam verenler o reklamları birbirimize destek olalım diye vermiyor. Bunu da düşünmek lazım :)

Katılıyorum size. O yüzden biraz da empati yapmakta fayda var.

Aslında bu kadar basit değil. Reklam veren olmadığınız belli. :)

Not: Bende değilim ama o da demek ki görüş farkı...

HeroTürk adlı üyeden alıntı

Google sorunu değil vicdanınızın sorunu

Kesinlikle katılıyorum.

yazanadam adlı üyeden alıntı

Unutulan birşey varki konu sadece tıklamak değil, tıklayan kişi sonrasında ne yapıyor? Reklam verene yararı oldu mu o tıklamanın? Bunlar kilit noktalar. Sahte tıklama ile yoluna devam edenler günün birinde Google tarafından engellenmeye mahkumdur ve birçok örneğini de zaten gördük ve görmeye devam ediyoruz. Az kazanıp öz kazanmak bence daha güzel. Web sitem günde 0,5-1,5 arası adsense kazancı sağlıyor. Az gelebilir ama kafam rahat, banlanma korkum en minimum. Çünkü ne tıklıyorum ne tıklatıyorum

Burada sahte tıklama yok. Bunu google sahte tıklama olarak göremez çünkü ben mesela senin sitene giriyorum ve içeriğini beğendiğim için reklamına tıklıyorum. Bu durumda yayıncıya fayda sağlarken reklam veren kişiye ise zarar veriyoruz. Belki de bu sarmal böyle devam ediyor ve reklam verenler istedikleri sonucu alamadıklarından tekrar reklam vermeyi bırakıyor. Bu durumda yine işin ucu yayıncılara geliyor.