lostyazilim

Adsense reklamına tıkladım kazandırdım mantığı...

18 Mesajlar 2.222 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

BCanKARA BCanKARA Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 02.11.2015
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Mühendis
  • Konum -
  • Ad Soyad B** K**
  • Mesajlar 621
  • Beğeniler 168 / 255
  • Ticaret 2, (%100)
Merhaba,

Arkadaşlar bir çok yerde gördüğüm şey dikkatimi çekti. Bazı insanlar beğendikleri içerikleri değerlendirmek adına yayıncının adsense reklamlarına tıklıyor. Birbirimize destek olmak belki çok güzel bir şey fakat öte yandan verdiği reklama çöp bir tıklama ile tıklanan adamın parası ne olacak? :) O da insan değil mi? :eek:

Not: Bunun sonucunda yayıncı yarar sağlarken reklam veren ise zarar görüyor. Bu durumda belki de reklam veren istediği sonucu elde edemeyince tekrar reklam vermiyor. Bu da sonunda dönüp dolaşıp yayıncıyı vuruyor. Acaba yaptığımız şeyler kelebek etkisi ile nelere sebep oluyor?

wmaraci
reklam

MKURT MKURT WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 09.08.2015
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Logistics & Transportation
  • Konum Manisa
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 1796
  • Beğeniler 394 / 439
  • Ticaret 54, (%100)
Saçma malesef. Reklam verenler o reklamları birbirimize destek olalım diye vermiyor. Bunu da düşünmek lazım :)
MugenRR BCanKARA

kişi bu mesajı beğendi.

tayfur tayfur Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 20.04.2015
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Konya
  • Ad Soyad T** C**
  • Mesajlar 173
  • Beğeniler 38 / 29
  • Ticaret 7, (%100)
o googlun sorunu :)

HeroTurk HeroTurk Ne Mutlu Türküm Diyene!!! Kimlik Onayı
  • Üyelik 29.06.2013
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Cnc programcısı
  • Konum Karabük
  • Ad Soyad Ö** Ç**
  • Mesajlar 3963
  • Beğeniler 315 / 705
  • Ticaret 47, (%100)
Google sorunu değil vicdanınızın sorunu
furkandemirci eusanmaz heyderli557

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

yazanadam yazanadam WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 11.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek eticaret
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad E** M**
  • Mesajlar 378
  • Beğeniler 59 / 55
  • Ticaret 6, (%100)
Unutulan birşey varki konu sadece tıklamak değil, tıklayan kişi sonrasında ne yapıyor? Reklam verene yararı oldu mu o tıklamanın? Bunlar kilit noktalar. Sahte tıklama ile yoluna devam edenler günün birinde Google tarafından engellenmeye mahkumdur ve birçok örneğini de zaten gördük ve görmeye devam ediyoruz. Az kazanıp öz kazanmak bence daha güzel. Web sitem günde 0,5-1,5 arası adsense kazancı sağlıyor. Az gelebilir ama kafam rahat, banlanma korkum en minimum. Çünkü ne tıklıyorum ne tıklatıyorum

• Üyelik 02.11.2015
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Mühendis
  • Konum -
  • Ad Soyad B** K**
  • Mesajlar 621
  • Beğeniler 168 / 255
  • Ticaret 2, (%100)

MKURT adlı üyeden alıntı

Saçma malesef. Reklam verenler o reklamları birbirimize destek olalım diye vermiyor. Bunu da düşünmek lazım :)

Katılıyorum size. O yüzden biraz da empati yapmakta fayda var.

Aslında bu kadar basit değil. Reklam veren olmadığınız belli. :)

Not: Bende değilim ama o da demek ki görüş farkı...

HeroTürk adlı üyeden alıntı

Google sorunu değil vicdanınızın sorunu

Kesinlikle katılıyorum.

yazanadam adlı üyeden alıntı

Unutulan birşey varki konu sadece tıklamak değil, tıklayan kişi sonrasında ne yapıyor? Reklam verene yararı oldu mu o tıklamanın? Bunlar kilit noktalar. Sahte tıklama ile yoluna devam edenler günün birinde Google tarafından engellenmeye mahkumdur ve birçok örneğini de zaten gördük ve görmeye devam ediyoruz. Az kazanıp öz kazanmak bence daha güzel. Web sitem günde 0,5-1,5 arası adsense kazancı sağlıyor. Az gelebilir ama kafam rahat, banlanma korkum en minimum. Çünkü ne tıklıyorum ne tıklatıyorum

Burada sahte tıklama yok. Bunu google sahte tıklama olarak göremez çünkü ben mesela senin sitene giriyorum ve içeriğini beğendiğim için reklamına tıklıyorum. Bu durumda yayıncıya fayda sağlarken reklam veren kişiye ise zarar veriyoruz. Belki de bu sarmal böyle devam ediyor ve reklam verenler istedikleri sonucu alamadıklarından tekrar reklam vermeyi bırakıyor. Bu durumda yine işin ucu yayıncılara geliyor.

• Üyelik 11.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek eticaret
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad E** M**
  • Mesajlar 378
  • Beğeniler 59 / 55
  • Ticaret 6, (%100)
BCanKARA Google için reklam verene yararı olmayan her tıklama sahte tıklamadır. Reklam verenler beklenen geri dönüşü sağlayamayıp Google a ödeme itirazında bulununca haliyle Google yetkilileri tüm tıklamaları gözden geçiriyor.

• Üyelik 02.11.2015
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Mühendis
  • Konum -
  • Ad Soyad B** K**
  • Mesajlar 621
  • Beğeniler 168 / 255
  • Ticaret 2, (%100)
yazanadam Ben mesela girdim senin sitenden uçak bileti reklamına tıkladım ve orada da rastgele üç beş tıklama yaptım çıktım. Şimdi bu adama için yararlı olmayan, sahte tıklama olarak algılanabiliyorsa tamam helal olsun. :)

• Üyelik 11.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek eticaret
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad E** M**
  • Mesajlar 378
  • Beğeniler 59 / 55
  • Ticaret 6, (%100)
BCanKARA Uygulama nasıldır bilemiyorum ama Google'ın dökümanlarında paylaşılan bilgiler doğrultusunda söylüyorum

Bugrahang Bugrahang WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 21.11.2015
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Information Technology / OEM
  • Konum Adana
  • Ad Soyad B** G**
  • Mesajlar 103
  • Beğeniler 18 / 39
  • Ticaret 7, (%100)
Ben anlamıyorum usta, neyin kafası şimdi bu? Gören sanacak Google yada reklam veren firma size milyonlar kazandırıyor. Zaten bu pek sahte tıklamaya girmez, hepsini geçin siz o firmalar kazanmıyor mu sanıyorsunuz? Bakıyorum da herkes vicdan derdinde gören sanacak 8 yaşındaki kıza tecavüz ettiniz. O para zaten sizin hakkınız yani kimseyi dolandırmıyorsunuz ki. Benzer konu açan insan çok artık bir yerden sonra insan ya bunların tüm derdi bu mu şu dünyada diyor...
demircanuzer todaystechno

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al