-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
uzman
-
-
Ad Soyad
A** U**
-
-
-
Ticaret
22, (%100)
sosyal medya danışmanlığı ve ağ güvenliği bence
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Bilgisayarcı
-
-
Ad Soyad
C** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
kendi kendini geliştirecekse boş zaman fazlasıyla gerekecektir. Kesinlikle üniversite için ağır bölümler yazdırmayın. 4 yıllık halk tabiriyle kebap olan bölümleri tercih edip okusun.
unutmayın ki mesela düşük puanlı bir üniversite ile yüksek puana sahip bir üniversitenin temelde öğrettikleri şeyler aynıdır. yani puanı düşük rahat bitirir diyip mühendislik falan yazdırmayın. Benden söylemesi. ben yaptım aynı hatayı çekiyorum şuanda.
Edit : Hemşeri miyiz yoksa ? :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Kendi halimdeyim
-
-
Ad Soyad
İ** Y**
-
-
-
Ticaret
21, (%100)
1. İngilizce öğrensin (her şeyden önce).
2. Mutlaka bir lisans programı okusun ki uzun dönem askerlik yapıp zaman kaybetmesin.
3. Seçeceği bölüm hakkında bilgim yok. Bilgi güvenliği bu aralar çok sık gündeme geliyor. Devlet internet kafe gibi bir yer açıp işi bitirmiş gibi haberler yaptırdı :) Bence bu konuda hala ciddi eksiklerimiz var.
Bence kardeşinize her sektörün ayrı ayrı kitaplarını alın okutun. Hangisine merak salarsa ona yönelsin.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Bilgisayarcı
-
-
Ad Soyad
C** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
valla ben 250 puanlık bilg mühendisliğinden ne olacak dedim yazdım geldim. Amaç dışarda kendimi geliştirip bir yandan okumaktı. Benimde matematik falan sıfır fen lisesi mezunuyum ama fiziğimde matematiğimde 0 yani ötesi yok :) İdare ederler bir şekilde geçerim dedimde çok zor şuan bile haftaya 6 sınavım var 4 ünden kesin kalıyorum.
Sözel bölüm yazdırın. İyi bir yerde okumadıktan sonra bölümün pek bi önemi kalmıyor bence. atıyorum 250 puanlık terde okuyanla 350 puanlık yerde okuyan arasında çok küçük farklar oluyor. Çünkü ortada 400 450 puanlık yer mezunu çok.
KPSS girip memur olmaya çalışır en kötü. Bunun içinde herhangi bir bölümden mezun olması yeterli. O yüzden sözel bölüm verdirin bence. En fazla ezber sorarlar oda bi şekilde yapılır.
Unutmadan öyle kendi kendimi geliştireceğim diye girişilen işlerin neredeyse hepsi amacının dışında sonuçlanıyor benim gözlemim bu. Ya oyuna sarıyolar ya farklı bir şeye sarıyolar mutlaka amacın dışına çıkılıyor
mts
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Uykucu
-
-
Ad Soyad
S** U**
-
-
-
Ticaret
22, (%100)
Şu alan iyi bu alanın getirisi çok diye birşey yok. Herhangi bir alanda iyi olan birisi hem o işi yaparken keyif alır, hem kendisini çok daha kolay geliştirir hem de getirisi çok olur kendi adına.
Bilgi güvenliği, ağ uzmanı, web developer vs. gibi alanlardan şu daha çok kazandırır yada daha iyi olur diye birşey yok bu kişiye göre değişir. Bence kardeşiniz bunları araştırmalı yapmaktan keyif aldığı alana yönelmeli, şuanın mantığına göre bu en popüler diye ahreket ederse bi yerlere gelmesi oldukça zor.
Zira ekmek yapan bir fırıncı bile işine özgün ve severek yaklaşıp kendisini o alanda sürekli yetiştirirse önünde bir sınır yok. Bilişim sektöründe her alanda iyi kazançlar sağlanabilir, yeter ki siz o alanda kalifiye birisi olun.
2 kişi bu mesajı beğendi.