-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Dil Öğrencisi
-
-
Ad Soyad
Y** K**
-
-
-
Ticaret
15, (%100)
Lütfen değerli yorumlarınızı esirgemeyiniz. Konu ciddidir.
1- Bir lise öğrencisi düşünün. 2. sınıfta TM TS Yabancı dil gibi bölümlerde seçimini yapması gerekiyor. Matematiği iyi değil ve sevmiyor. Yani pc programlama bölümler üniversitede hayal gibi duruyor. Ve bu öğrenci o yaşına kadar html css gibi dilleri çok iyi öğrenebilmiş durumda. Php gibi diller var sırada, böyle devam ederse iyi bir web yazılımcı olabilir. Buna rağmen, üniversitede o bölümü okuyamayacağı için kendine alternatif bir yol çiziyor ve yabancı dili iyi olduğu için yabancı dil bölümüne geçiyor. Zaman geçtikçe yazılımı unutmaya başlıyor...
Şimdi, bu öğrenci bir an önce geri dönüp yazılımdan kendini geliştirmeli mi yoksa yabancı dilden okumaya devam mı etmeli? (İngilizce öğretmenliği)
Canı her zaman yazılımla uğraşmak isteyen ve bu iş içinde kalmış biri....
---------
2- Kendini web yazılımdan freelance olarak geliştiren bir insanın geleceği bu ülkede nedir?
Öyle böyle. Şöyle şöyle.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
-
-
Ad Soyad
B** C**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
2sine de aynı anda vakit ayırabilirsin. sağlam bir ingilizceyle çok iyi web tasarım işleri yaparsın. sadece türkiyeyle sınırlı kalmazsın. bu işte yabancı dil bilmek bence çok önemli. ayrıca çeşitli makale çevirileri yaparsın ki senin için bu çocuk oyuncağı olur.
Webde benim kanaatimce para CMS de var diye düşünüyorum ama çok zahmetli bir iş ve güvenlikten çok iyi anlamak gerekiyor. Onun dışında sağlam bir kaç site yapıp adsense geliri de elde edebilirsin ama bu forumda bile aylık 1000tl yi geçen çok az kişi var. yani bu iş tek başına karın doyurmuyor. Özellikle İstanbulda mesela aylık en az 5bin tl kazanmalısın ki idare eder şekilde geçinebilesin. O yüzden freelance in yanında ek olarak bir şirkete girmek gerek ve bu şirketle birlikte projeler geliştirerek freelancetakinden daha fazla para kaznırsın diye düşünmekteyim.
1 kişi bu mesajı beğendi.
NETEOR
neteor.com.tr
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Yazılımcı
-
-
Ad Soyad
A** D**
-
-
-
Ticaret
14, (%100)
benim lafım kesinlikle kimseye değil fakat durum ortada. lise zamanlarımda "bilgisayarda ne buluyonuz anlamıyorumki, boş boş zaman geçiriyonuz anca" diyen arkadaşım şimdi bilgisayar mühendisliği okumakta ve bana her hafta düzenli olarak bu sektörde iş bulabilirmiyim gibi yazılar yazıyor. :) tabi bana zamanında öyle dediği için binpişman.
herşeyden öte o ünvanı kesinlikle almam lazım. bu sene öyle olacağını umuyorum bakalım. hayırlısı olsun. baştada dedim, şimdide diyorum benim kimseye birşey dediğim yok, üstüne alınmasın kimse.
NETEOR
neteor.com.tr
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Yazılımcı
-
-
Ad Soyad
A** D**
-
-
-
Ticaret
14, (%100)
bildiğim kadarını söyleyim. yinede bu bölümleri okumuş etmiş arkadaşlarda cevap yazarsa sevinirim.
bilgisayar mühendisliği sadece yazılımdan ibaret değil. en basit haliyle donanım & yazılımdan oluşmakta. lakin ülkemizde bilgisayar programcılığı, yazılım müh. ve bilgisayar müh. arasında pek fark yok. iş hayatında her üçüde yazılımla uğraşıyor genel olarak. yine bildiğim kadarıyla yurtdışında bilg. müh. kavramı elektronik/donanıma kayıyor gibi. herneyse web yazılımcılığına dönelim. bence bilgisayar alanında yeterince bölüm açıldı ülkemizde. web yazılımcılığı diğer tüm bölümlerle alakalı kanımca. üniversitede yeterli bilgiyi alamıyoruz. öğrencinin ilgisine göre değişiyor açıkcası bu durum. bu işler birazda aşk ister demek lazım. sevmen lazım yaptığın işi. üniversite sana a'yı b'yi verir, sen z'ye kadar tamamlarsın. en azından ben öyle yapardım. :) kısacası web yazılımcılığını ayrı bir dal olarak görmeyin, bilg. programcılığına yada bilg. mühendisliğine bağlı bir dal olarak düşünülebilir kanımca.
benim görüşüm bu yönde.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Var.
-
-
Ad Soyad
T** Ç**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
İkisini bir arada yapabilirsin. İng. öğretmeni olup tercümanlığa da başvurabilirsin. Kitap çevirmelerde iyi para veriyorlar. Hem ing. öğretmenliği, hem tercümanlık arada bir de web işleri iyi gelir sağlar. Web işlerine orta seviyede ilgilen. Önemli olan mesleğin.
1 kişi bu mesajı beğendi.