Hidra
🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
O** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Şöyle düşünün çoğu sosyal medya ve teknoloji içerikli olan sitelerin kaynakları hep yabancı siteler, içerikleri oralardan alıyorlar ve şu anda en çok ziyaret edilen siteler arasındalar.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** G**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Ben de bazen çeviriler yapıyorum bir sıkıntı olmuyor.%10 yorum diyorsanız hiç olmaz bence.Translate'in çevirisi zaten malum :D
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Grafik
-
-
Ad Soyad
B** B**
-
-
-
Ticaret
25, (%100)
Özgünlüğü öyle tanımlamışlar ki sanki herkes yazdıklarıyla internette çığır açıyor. Sonuçta herkes bir yerlerden esinlenerek yazmıyor mu? %100 özgünlük belki anca kişisel bloglarda var onu da zaten blog takibi yapan kullanıcılar takip ediyor, işi olmayan girmiyor.
Kısacası edebi yönden değerlendirme istememiş arkadaş.
Hocam senin soruna gelince; Bence de sorun yok. En fazla şuan bizim gördüğümüzden biraz daha gelişmiştir ama sizin merak ettiğiniz açıdan sorun olmaz.
2 kişi bu mesajı beğendi.
Ozi
.
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Devoloper
-
-
Ad Soyad
H** K**
-
-
-
Ticaret
50, (%100)
Özgündür. Google o kadar gelişmedi ;)
-
-
Yaş/Cinsiyet
55 / E
-
Meslek
insaat
-
-
Ad Soyad
T** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
yıl 2016 gogle kendini hala geliştirmemişmidir hala özgünmüdür çeviriler ?
-
-
Yaş/Cinsiyet
46 / E
-
Meslek
güvenlik
-
-
Ad Soyad
Ü** S**
-
-
-
Ticaret
18, (%100)
Vala bizden cok cok akıllı google emin olun hergün birşeyler geliştiriyorlar:)
Sorunuza gelecek olursak,google türkce bir yazıyı ingilizceye çevirip okuyor yanı yaptığınız kopya oluyor:)
türkce bir yazı yazarsanız özgün olarak bunu ingilizceye çevirip okuyor bilmem anlatabildim mi:D
27207
WM Aracı
Anonim Üyelik
-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Birkaç ekleme de benden:
Çevirilen yazılar özgün sayılmaz ama çalıntı da sayılmaz. Fakat sitenin Google gözündeki kalitesini düşürmeye yeter de artar bile.
Şuan telefonda sadece benim sesimi tanıyıp sohbet ettiğim, benim konuştuğumu anlayan, yazdıklarımı -hatalı bile olsa- düzeltip arama yapan, ben konuştukça başka dile çeviren Google Asistanı var. Google Translate onlarca dili tanıyor ve birbirine çeviriyor. Bunları geçtim, normal bildiğiniz devlet üniversitelerinde bile saniyeler içinde dünya genelindeki tezleri okuyup, sizin sunduğunuz tez ile yakınlığını kontrol eden programlar var ki Google'nin taradığı siteler ve teknolojisi bunun milyonlarca katı boyutunda.
Çeviri yaparsın, birebir aynısı olmaz, özgün dersin ama sonuçta o çevirdiğin makaledekiyle aynı bakış açısında kalırsın. O şekerin zararlarından bahsettiyse sen de zararlarından bahsetmiş olursun. Normal bir okuyucu bile bu bahsedilen 2 siteye girse, birbirinin kopyası ve esinlemesi olduğunu anında anlar.
Kaldı ki bilgisayar programlarının geri çağırma mekanizması insan beyninden milyonlarca kat daha hızlı çalışır. Size şuan geçen sene bugün bu saatte ne yapıyordunuz desem saatlerce düşünseniz cevap veremezsiniz, ama basit bir metin belgesinde bile -kayıtlıysa- bu veriyi bulup sana sunması milisaniyeler sürer.
O yüzden bu botları ve programları hafife almayın.
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
K** Ü**
-
-
-
Ticaret
11, (%100)
Google bizim yapabildiğimiz kadar zekidir. Böyle bir şey mümkündür. Fakat yapılmış mıdır bilemeyiz.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
İnternet Danışmanı
-
-
Ad Soyad
Ş** N**
-
-
-
Ticaret
15, (%93)
Yahu yuh artık Google'ı utanmasalar göklere çıkaranlar olacak.
Yabancı sitedeki yazıyı kendi yorumlarınla çevirip at ÖZGÜN kardeşim.Her ne kadar özgünlük kavramına göre 0 dan oluşturulmuş olmasada o yazı özgündür.Her insan çeviriyi birebir yapamayacağı gibi google'da birebir insanlara göre ayarlamıyor algoritmayı.
Saygılar.