Muhammed
Nev-i Şahsına Münhasır
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Acil Tıp Teknikeri
-
-
Ad Soyad
M** Ö**
-
-
-
Ticaret
38, (%97)
Arkadaşlar şu yaşıma geldim hala r harfini söyleyemiyorum bu benim için sorun değil ama bazen sıkıntılı olabiliyor :D bunun için çözümü olan var mı? Her denememde başarısız oluyorum.
3525
WM Aracı
Anonim Üyelik
-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
R'leri söylemek zor değil ama derin bir nefes al R demeye devam et. Asla vazgeçme.
3525
WM Aracı
Anonim Üyelik
-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Bunun bir yöntemi vardı, bir ara görmüştüm, unuttum hatırlarsam söylerim.
Ozi
.
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Devoloper
-
-
Ad Soyad
H** K**
-
-
-
Ticaret
50, (%100)
Siz onu söyleyemeyene sorun derin nefesle olacak iş mi anlarsınız bir kız arkadaşımda rleri çok bastırıyordu arrraba diyordu :) çok zor durum valla
Newjack
Sms Onayı Gerekli
Telefon Onaysız
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Blogger
-
-
Ad Soyad
B** A**
-
-
-
Ticaret
10, (%90)
Dil ucunu üst damağın geri kısmına doğru bük, tek hamlede üst damağa vurdurarak ileri doğru it. Arka arkaya çalışırsan maksimum 1 hafta içinde verim alırsın.
Not: Eğer dilini bükmede problem yaşıyorsan internetten dil kaslarını geliştirecek egzersizleri inceleyebilir, uygulayabilirsin.
3 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
@Back-End Developer.
-
-
Ad Soyad
R** E**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
hocam bende S harfini söyliyemiyorum ya :D bazen geyigini yapıyoruz. :ASD
1 kişi bu mesajı beğendi.
Newjack
Sms Onayı Gerekli
Telefon Onaysız
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Blogger
-
-
Ad Soyad
B** A**
-
-
-
Ticaret
10, (%90)
Denemeye başlayacağım ama bu işin yaşı filan var mı? 25 yaşından sonrada düzelir mi
İstemek, yaşı anlamsız bırakır ;) Artikülasyon bozukluğunun tedavileri internette mevcut, bol r'li paragrafları bulabilirsin bunun için... Benim sana önerim şu olabilir; gün içerisinde en müsait olduğun saatlerde kendine 10 veya 20 dakikalık aralar bularak, bu aralarda ya direk "r" demeye çalışarak ya da dil egzersizleri ile artiküslasyonunu iyileştirmeye yönelik çalışmalar yapmalısın. Bu egzersizleri hafta boyunca düzenli olarak (ilaç kullanır) gibi devam ettirmelisin ve bol bol kitap okumalısın.
Ayrıca direk "R" demeye çalışma! Yaptığın egzersizler sonunda "R" diyebilirsin fakat konuşma esnasında dil bunu yine yutabilir, onun için bol "R" harfi içeren paragrafları tane tane okumalısın. Başarılar dilerim.