gemius heatmap eklentisi var ama ücretli diye biliyorum. Sitedeki tıklamaları gösteriyor.
Yazdığın iyi oldu ama sanırım daha çok online mağaza barındıran sitelere yönelik düşünülmüş bir araç bu.
o kalmıştı onu da izleyin.
Ziyaretçilerin kodunu benim yazdığım ve görselini hazırladığım bir arama özelliğini kullanamadıklarını hatta yanından bile geçemediklerini bu yöntemle anlamıştım.
Amerikan istihbaratı google-analytics (google, youtube başta) kullanan tüm sitelerde dolayısıyla wmaraci.com'da bunun on katını yapıyor ama haberiniz yok. Kişilik profiliniz çıkartılırken şüphelendikleri insanların disklerindeki görsel ve metinleri indirip kontrol ediyorlar. Neredeyse tüm sitelerin reklam ve video içeriklerini kontrol edebiliyorlar. Karşınıza çıkarttıkları reklam ve videolarla ciddi seviyede yoklanıyorsunuz. Farkedildiklerini anladıklarında siteye size özel konuşma balonu açıp diret olarak iletişime geçiyorlar. Neyse bana bu konuda özelden hiçbir şey sormayın cevaplamam. Zaten benimle yazışacaksanız özel diye birşey kalmaz.
Ayrıca evet ahlaki açıdan haklısın ama google youtube yandex ve diğer birçok CASUSLUK sistemine bulaşmış sitelerin tamamında ben yapmasam da yazdığımın on katı yapılıyor ve kayıtlar silinmiyor. Yapılan metin tabanlı bir kayıt dolayısıyla veri olarak çok düşük bir alan kapladığından tahminimce artık alınan video kayıtları atılmayıp insan ömrünün birkaç katı kadar bir süre saklanıyor. Şu an kendini Hindistan'a ışınlarsan orada bilgisayarın başındaki insanın sen olduğunu hem kullanım şekliyle otomatik olarak (bunu güvenlik sistemi olarak bizim kullanımımıza da sunmak üzereler) hem de yazmaya uğraşmayacağım birçok şekilde anlıyorlar.