-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
H** E**
-
-
-
Ticaret
27, (%96)
Öncelikle herkese merhabalar,
Ben Müslüman bir birey olarak yetiştirildim. Hala da İslam'a inanıyorum. Ancak 2-3 gündür çok kafama takılan şeyler var ve bunlar yüzünden kalbim sıkışıyor, zor uyuyorum. Sorunum şu, geçmişe baktığımızda (günümüzde de) insanlarda, mitolojilerde bir ölüm korkusundan kaynaklı ölümden sonra yaşam (cennet, cehennem) algısı var.
Şu anda neyi araştırsam, hrıstiyanlık olsun ateizm olsun deizm olsun bana mantıklı, yakın geliyor. Bununla birlikte en büyük sorunum (ve korkum) ölüm olmaya başladı. Ölümden sonra yok olma fikri yukarıda bahsettiğimi şekilde uykularımı kaçırmaya başladı. Bununla ilgili her ne kadar videolar izlesem, araştırsam, çevreme danışsam da beni tatmin edecek rahatlatacak bir şeye ulaşamadım. Bana neler önerirsiniz, siz imanınızı nasıl diri tutuyorsunuz, ölümden sonra yaşamın, cennet cehennemin insanların korkularından türemediğine nasıl eminsiniz?
Ya da işin sonsuzluk kısmı, bu kavramı da algılayamıyoruz, böyle bir şey nasıl olabilir?
Ozi
.
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Devoloper
-
-
Ad Soyad
H** K**
-
-
-
Ticaret
50, (%100)
Ölümden korkulmaz, güzel amel işledik, güzel işler yaptık, umuyoruz ki yüce resulullah bizi huzuruna kabul edecek. Yaradana kavuşacağız bu ödül.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
46 / K
-
Meslek
Anne
-
-
Ad Soyad
F** B**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Kuran oku üzerinde düşünerek mealini oku, aradığın tüm soruların cevabını bulacaksın
3 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
43 / E
-
Meslek
öğretmen
-
-
Ad Soyad
M** O**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
ölümden neden korkuyorsun,hiç ölmedin ki.. Ölüm de doğum gibi hak ve gerçek olan bir olgu. Doğumla yeni bir hayata gözlerimizi açtığımız gibi ölümle de yeni bir hayata gözlerimizi açacağız, nerden biliyorsun diye sorma. Neye inanırsan O olursun.
cografyahane.com
Ozi
.
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Devoloper
-
-
Ad Soyad
H** K**
-
-
-
Ticaret
50, (%100)
Internette herkes het kafadan konuşur, bütün dini kitapların orjinal meallerini oku. Anlayacaksın. Tek bir yaradan olduğunu, ve onunda tanrı değil, Allah olduğunu.
-
-
Yaş/Cinsiyet
54 / E
-
Meslek
Fotoğrafçı
-
-
Ad Soyad
R** Ç**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
islam haricinde hiçbir dinin hükmü yoktur. kafanın karışması çok doğaldır içinde bulunduğun yaşlarda herkes böyle düşünceleri yaşar. diğer şeyleri inceleme boş ver kafan dahada karışır. Şunu unutma Allahtan geldik Allaha gideceğiz.
-
-
Yaş/Cinsiyet
51 / E
-
Meslek
muhendis
-
-
Ad Soyad
C** E**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Merhabalar,
1. Internet, her konuda oldugu gibi din/iman konularinda da bir bilgi çöplüğü
2. Tek ve değişmez kaynak olan Kur'an-ı Kerim i, Yaratan Rabbi nizin adıyla okuyunuz.
3. Şeytan in vesveselerinden Yaradan a sığınınız.
4.şirk ten uzak kalınız, kamu malını talan etmeyiniz.
5. Zalimlerden olmayiniz, zalimlere pasif de olsa destek olmayiniz
6.Kula kulluk etmeyiniz.
7. Kuran in Turkce mealini mutlaka edinin
...
Allah'in selami uzerinize olsun