-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / K
-
Meslek
Yazılımcı
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Ben olsam beyaz bir sayfa ile başlatırım, kullanıcılar günlük ne önerdiyse ona göre günlük geliştiririm. Kullanıcılar hastası olacak :)
Twitter Hesabı: @web_programlama
Google+ Hesabı: https://plus.google.com/u/0/110187108814964507049
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Yatırımcı, Grafik Tasarım
-
-
Ad Soyad
M** M**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
webprogramlama keşke herşey planladığınız gibi gitse.
1 kişi bu mesajı beğendi.
Yazdıklarım kendi düşüncelerimdir, yatırım tavsiyesi değildir.
Regex
SEO & Law Consultant
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Avukat
-
-
Ad Soyad
O** K**
-
-
-
Ticaret
106, (%100)
Forum sitelerinden kastedilenin ne olduğu bu noktada önemli. Eğer genel forum kitlesini hedef alıyorsanız ve stabiliteden yanaysanız vBulletin 3'ü geliştirmeniz yeterli olacaktır ancak güncel teknolojiye, gelişime hitap etme amacındaysanız örneğin XenForo kullanabilirsiniz. Tamamen arz-talep meselesi. Günümüzde "forumcu" olarak adlandırdığımız kullanıcı kitlesi vBulletin 3 yapısını, kullanım kolaylığını ve tarzını benimsedi.
ICQ, Yahoo!, MSN Messenger gibi simgeleri de belirtecek olursam onlar işin en kolay kısmı. Bu alanları düzenlemek; Facebook, Twitter gibi sosyal medya ikonlarıyla değiştirmek en basit bir web yöneticisinin bile yapabileceği bir editlemedir. Bu bağlamda sistemsel bir kısıtlama bulunmuyor.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
F** K**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
Eminim bu konuda benden fazlasıyla deneyimli arkadaşlar vardır fakat bir şey söylemek istiyorum. Mesajların hepsini okudum ve çoğunuzun dediği gibi kimse düzeni bozmaktan yana değil. Yani var olan bir şeyi bozmak. Aslında var olan bir şeyi bozmak için 90k-100k her neyse kullanıcının kullandığı düzeni bozmak zorunda değilsiniz, halihazırda subdomain üzerinden her gün 10-15 dakika aklınıza gelen güzel şeyleri ekleyerek forumu çok daha ileriyle (flash ve görsel açıdan) götürebilirsiniz. Yani madem bu kadar para kazanılıyor, kendinize yetecek kadar kazanıyorsunuzdur eminim. Yoksa bu kadar emeğin karşılığını alamayıp dükkanı kapatıp giderdiniz. Ufak ufak yatırımlar yapıp, yeni yöneticiler, editörler alıp bunu başarabilirsiniz diye düşünüyorum. Her şeyden önce bir ofiste oturulup tartışılması gerek. Ülkemizde tutabilen ne kadar forum var ki? toplasan 10-15'i geçmez. Çok mu zor bir masada buluşup kozları paylaşmak? merak ediyorum gerçekten. Yani kullanıcı sürekli yenilik ister. Sevdiğim bir söz vardı siz kullanıcıya sorarsanız siz daha isteklerini yapmadan o başka bir şey ister diye. Madem böyle siz yeni bir şeyler katmaya çalışın. Bu iş yeni reklam alanları oluşturmakla olmuyor. Bunu kavramamız gerekiyor milletçe bence.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
WebMaster
-
-
Ad Soyad
M** Y**
-
-
-
Ticaret
23, (%100)
Aslında ben forum siteme sürekli yenilikler yapıyorum ama verdiğim emeğin karşılıgını alamıyorum. Vbulletin kullanıyordum 3 4 tema değiştirdim temaları neredeyse birbirinin aynısı daha sonra mybb geçtim vbulletinde tek tek girdiğim etiketler zamanla googledan silindi şuanda etiket sistemini kullanmıyorum sitem bazı kelimelerde üst sıralara çıktı ama halen hitim 100 - 200 -300 arası şuanki temamı bir çok kişi begendi ama siteye giren konuyu okuyan çıkıyor buda maalesef insanın morelini bozuyor. Bakalım ilerde üyeleri memnun etmek için haftada 1 çekiliş yapmayı düşünüyorum inşallah çekiliş sayesinde beklenen ilgiyi görürüm :)
Bencede gelen kullanıcılar gereken ilgiyi göstermiyor :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Freelance
-
-
Ad Soyad
E** Y**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
aynen katılıyorum ben kendi forumumda sizin de burada belirttiğiniz yenilikleri yaptım konuyu tam üstüne açmışsınız :D ancak malesef şöyle de bir durum var biz ne kadar reklam yaparsak yapalım ya da ne kadar tanıtım yapmaya çalışırsak çalışalım hep bir markalaşmış ve kendini sektöre kabul ettirmiş sitelerin gölgesinde kalıyoruz. ben siteyi açtım wmaraci, *** varken sana kim gelir diye ön yargıyla yaklaşmaya başladılar ve halen daha bu ön yargıyı malesef yıkamadım.
Kişisel Blog - http://ekyildiz.co