-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Biyolog
-
-
Ad Soyad
D** K**
-
-
-
Ticaret
9, (%100)
Biraz önce 0505 366 49 54 numarasından arandım ve arayan kadın kredi kartımdan şüpheli işlem ile para çekimi yapılmak istendiğini belirtti. Dün akşam festtech sitesinden 52 dolarlık alışveriş yapmıştım bunun için aradıklarını zannettim. Karşımdaki şahış Rusya ip'si üzerinden 1000 lira üzeri çekim yapılıyor siz yapmadıysanız kartınızı iptal edelim mi dediğinde edin dedim.
Şahıslar e-posta adresimi kredi kartımın ilk 6 ve son 4 numarasını biliyorlardı. Benden kredi kartı üzerindeki müşteri numaramı istediğinde işkillendim ve siz kapatın ben sizi arayım dedim.
Kendini Ecem Yıldız olarak tanıtan kadın, kendisinin yapı kredinin siber saldırı merkezinden (sanırım öyle bir şey dedi) aradığını bu yüzden telefon numarasının cep telefonu gibi gözüktüğünü 444'lü numarayı ararsam onlara ulaşamayacağımı ve benim için zaman kaybı olacağını söyledi.
Israrım üzerine telefon yüzüme kapanınca durumu anladım ve yapı krediyi aradım. Durumu anlattığımda kartın ilk 6 ve son 4 hanesinin bilinmesinin bir risk oluşturmadığını eğer kart numarasını verdiysem iptal işlemini başlatabileceklerini söylediler. Bunun yanında yapı kredi müşteri hizmetleri benim müşteri numarama sistem üzerinden ulaşabildiklerini ve bu tür bilgileri kart sahiplerine sormaya bile gerek olmadığını söylediler.
**************lığın eşiğinden dönmüş bulunmaktayım. Telefon numarasından çakmam gerekirdi ama kısa bir boşluk anı yaşadım ve kart bilgilerimi isteyene kadar hiç bir özel bilgiyi sormadığı için gayet rahattım. Daha önceden şüpheli işlem dolayısı ile kredi kartımı iptal ettirdiğim için bu tür bir bilgiyi almadıklarını bildiğimden, o zaman durumu anladım.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Ziraat Katılım I.T
-
-
Ad Soyad
B** Ç**
-
-
-
Ticaret
9, (%100)
geçmiş olsun hocam dikkat etmek lazım açıkçası telefondan gelen hiç bir şeye inanmamak lazım.
HbY
| hepSi Bir yaLan |
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Bilisim Sektoru
-
-
Ad Soyad
D** B**
-
-
-
Ticaret
11, (%100)
hocam iyi son anda kurtulmuşsunuz böylelerine küfredip yüzüne kapamak gerek telefonu ama merak ettiğim
''Bunun yanında yapı kredi müşteri hizmetleri benim müşteri numarama sistem üzerinden ulaşabildiklerini ve bu tür bilgileri kart sahiplerine sormaya bile gerek olmadığını söylediler.'' burası oldu. Yani hiç güvenliğimiz yok bu durumda öyle mi ?
https://kadinveaile.net
Heuristic
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Web Hacking, Exploits/Vuln.
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
297, (%99)
Hazır darbe arası değerlendirme yapacak yer arıyorlar belliki.
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
ARGE
-
-
Ad Soyad
F** Ç**
-
-
-
Ticaret
17, (%100)
Geçmiş olsun. Çakallar kendini uyanık zannediyor. Siber saldırı merkezi, ekibi cart curt.. :)
1 kişi bu mesajı beğendi.
rujlunet
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Bayan Kuaförü
-
-
Ad Soyad
V** Y**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Ayni olay 1 hafta oncr basima geldi benimde 😅 benim verdigim cevap gayet netti siz kart bilgilerinizi verin ben bir incelegim dedim suratima kapatti😆
SM-J700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
1 kişi bu mesajı beğendi.