lostyazilim
tr.link

Dikkat! Şüpheli işlem dolandırıcılığı.

10 Mesajlar 2.076 Okunma
lstbozum
tr.link

shateiel shateiel Biologist Kullanıcı
  • Üyelik 03.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Biyolog
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad D** K**
  • Mesajlar 1703
  • Beğeniler 659 / 509
  • Ticaret 9, (%100)
Biraz önce 0505 366 49 54 numarasından arandım ve arayan kadın kredi kartımdan şüpheli işlem ile para çekimi yapılmak istendiğini belirtti. Dün akşam festtech sitesinden 52 dolarlık alışveriş yapmıştım bunun için aradıklarını zannettim. Karşımdaki şahış Rusya ip'si üzerinden 1000 lira üzeri çekim yapılıyor siz yapmadıysanız kartınızı iptal edelim mi dediğinde edin dedim.

Şahıslar e-posta adresimi kredi kartımın ilk 6 ve son 4 numarasını biliyorlardı. Benden kredi kartı üzerindeki müşteri numaramı istediğinde işkillendim ve siz kapatın ben sizi arayım dedim.

Kendini Ecem Yıldız olarak tanıtan kadın, kendisinin yapı kredinin siber saldırı merkezinden (sanırım öyle bir şey dedi) aradığını bu yüzden telefon numarasının cep telefonu gibi gözüktüğünü 444'lü numarayı ararsam onlara ulaşamayacağımı ve benim için zaman kaybı olacağını söyledi.

Israrım üzerine telefon yüzüme kapanınca durumu anladım ve yapı krediyi aradım. Durumu anlattığımda kartın ilk 6 ve son 4 hanesinin bilinmesinin bir risk oluşturmadığını eğer kart numarasını verdiysem iptal işlemini başlatabileceklerini söylediler. Bunun yanında yapı kredi müşteri hizmetleri benim müşteri numarama sistem üzerinden ulaşabildiklerini ve bu tür bilgileri kart sahiplerine sormaya bile gerek olmadığını söylediler.

**************lığın eşiğinden dönmüş bulunmaktayım. Telefon numarasından çakmam gerekirdi ama kısa bir boşluk anı yaşadım ve kart bilgilerimi isteyene kadar hiç bir özel bilgiyi sormadığı için gayet rahattım. Daha önceden şüpheli işlem dolayısı ile kredi kartımı iptal ettirdiğim için bu tür bir bilgiyi almadıklarını bildiğimden, o zaman durumu anladım.

wmaraci
reklam

luxfm luxfm WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 26.03.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Ziraat Katılım I.T
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** Ç**
  • Mesajlar 1460
  • Beğeniler 372 / 371
  • Ticaret 9, (%100)
geçmiş olsun hocam dikkat etmek lazım açıkçası telefondan gelen hiç bir şeye inanmamak lazım.

• Üyelik 03.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Biyolog
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad D** K**
  • Mesajlar 1703
  • Beğeniler 659 / 509
  • Ticaret 9, (%100)
luxfm haklısınız hocam valla :) Benden böyle bir bilgi isteyince çaktım. Diken üstünde olduğumuz için her şey şüpheli geliyor.

luxfm luxfm WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 26.03.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Ziraat Katılım I.T
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** Ç**
  • Mesajlar 1460
  • Beğeniler 372 / 371
  • Ticaret 9, (%100)
shateiel ben direk ilgilenmiyorum deyip kapatıyorum :D

wmaraci
wmaraci

HbY HbY | hepSi Bir yaLan | Kullanıcı
  • Üyelik 21.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Bilisim Sektoru
  • Konum Kastamonu
  • Ad Soyad D** B**
  • Mesajlar 296
  • Beğeniler 6 / 55
  • Ticaret 11, (%100)
hocam iyi son anda kurtulmuşsunuz böylelerine küfredip yüzüne kapamak gerek telefonu ama merak ettiğim

''Bunun yanında yapı kredi müşteri hizmetleri benim müşteri numarama sistem üzerinden ulaşabildiklerini ve bu tür bilgileri kart sahiplerine sormaya bile gerek olmadığını söylediler.'' burası oldu. Yani hiç güvenliğimiz yok bu durumda öyle mi ?

https://kadinveaile.net

• Üyelik 03.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Biyolog
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad D** K**
  • Mesajlar 1703
  • Beğeniler 659 / 509
  • Ticaret 9, (%100)

HbY adlı üyeden alıntı

hocam iyi son anda kurtulmuşsunuz böylelerine küfredip yüzüne kapamak gerek telefonu ama merak ettiğim

''Bunun yanında yapı kredi müşteri hizmetleri benim müşteri numarama sistem üzerinden ulaşabildiklerini ve bu tür bilgileri kart sahiplerine sormaya bile gerek olmadığını söylediler.'' burası oldu. Yani hiç güvenliğimiz yok bu durumda öyle mi ?

Şimdi hocam müşteri numarasıyla alışveriş yapamazsınız. Lakin müşteri numarasını dolaylı olarak kredi kartı bilgilerini ele geçirmede kullanabilirsiniz. Yapı kredi 444'lü numarayı arayarak eğer kredi kartı sahibi hakkındaki güvenlik sorularını yanıtlayabilirseniz bazı işlemler yapılabilir. Ama direk olarak müşteri numarası ile alışveriş yapılamaz.

Bunun yanında Ecem Yıldız olarak kendini tanıtan şahıs müşteri numarası sonrasında belkide kart numarasının tamamını arkadaki 3 haneli kodu da isteyecekti ama maalesef ben orada kestiğim için ne yapacağı belirsizdi.

Şöyle düşünün bu sitede her üyenin aslında bir kayıt kodu vardır. Ben bunu öğrenirsem + kullanıcı adınızıda biliyorum hadi telefonla e-postanızıda biliyorum diyelim. Hesabınıza giriş yapabilir miyim?

Ama site yönetimine ulaşıp hesabım çalındı şunlar şunlar bilgilerim dersem bir nebze inandırıcı olurum :)

HbY HbY | hepSi Bir yaLan | Kullanıcı
  • Üyelik 21.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Bilisim Sektoru
  • Konum Kastamonu
  • Ad Soyad D** B**
  • Mesajlar 296
  • Beğeniler 6 / 55
  • Ticaret 11, (%100)
yani teşekkürler hocam.

https://kadinveaile.net

Heuristic Heuristic Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 04.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Web Hacking, Exploits/Vuln.
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 4777
  • Beğeniler 1139 / 2068
  • Ticaret 297, (%99)
Hazır darbe arası değerlendirme yapacak yer arıyorlar belliki.

UNKEF UNKEF WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 06.03.2015
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek ARGE
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad F** Ç**
  • Mesajlar 2422
  • Beğeniler 995 / 744
  • Ticaret 17, (%100)
Geçmiş olsun. Çakallar kendini uyanık zannediyor. Siber saldırı merkezi, ekibi cart curt.. :)
shateiel

kişi bu mesajı beğendi.

rujlunet rujlunet Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 23.05.2016
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Bayan Kuaförü
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad V** Y**
  • Mesajlar 130
  • Beğeniler 14 / 16
  • Ticaret 4, (%100)
Ayni olay 1 hafta oncr basima geldi benimde 😅 benim verdigim cevap gayet netti siz kart bilgilerinizi verin ben bir incelegim dedim suratima kapatti😆

SM-J700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
shateiel

kişi bu mesajı beğendi.

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al