yKz adlı üyeden alıntı



Hocam arkadaş 40 bin tl demiş. Focus Auris Jetta Gold passat İ30 Octavie bunları 40 bin tl ye alamaz ki ;
Parası olsa ben 100 binlik araba bakarım derdi sizin dediğiniz araçlar en boşu 60 binden başlıyor.
i30 fizel otomatik en full kasası 90 bin tl şuan düşünün gerisini.
Benim i20 önermemdkei amaç ise biizzat 4 ay araştırdım buldum aldım şuan da çok memnunum. fiyatı 45 e aldım şuan 48 e falan 2.el 2015 bulunabilir düşük km de.
Sıfırı 1.2 benzin elit blue full + cam tavan 60 bin ediyor ama gerek yok sıfır almaya bence. 15 bin olcak araba en az ben arabayı aldığımda 15 binde 6.7 lt yakarken kullanıcı tarafından ben kullanmaya başladım 6.5 düştü.sonra 15bin bakımına soktum servise garanti.sonra şuan 5.8 5.9 6 yakıyor değişiyor.Dur kalk arabadaki yolcu sayısı vs. ortalama 5.9 ama



Arkadaş sıfır aramıyor ki :) bu bütçede ne alabilirim diye sormuş ve 2.el olarak yazdığım araçlardan birini rahat rahat alır. 150 bin km altı yazdığım araçlardan hepsini rahatça alabilirsiniz, hatta 100 bin km altını bile bulabilirsiniz. Alacağı Lineadan belki 2-3 yaş daha eski olur ama güzel bir araba almış olur.

Oto özel servis işlettim, uzun süre al sat yaptım ve arabaları da seven araştıran biriyim, kısa zaman öncesine kadar boş zamanımın tamamı oto sanayide geçiyordu. Biri gelip bana sıfır Linea mı 5 yaşında Focus mu diye sorsa gözü kapalı Focus derim. Ya da Fluence mi 5 yaşında Auris mi diye sorsa gözü kapalı Auris derim. O para ile alınacak en mantıklı araçlar bu benim yazdıklarım(ihtiyaç böyle bir şey olduğu için böyle söylüyorum) , realist olmak lazım biraz da, yoksa 3-5 yaş daha büyütür daha güzelleri de alınır ama mantıklı olmaz, daha yeni diye zevksiz karaktersiz kötü bir araç almak da mantıklı değil. İnip binerken lanet okutmamalı, pencereden bakınca azıcık olsun zevk vermeli insana .

i20 pek aile kullanımına uygun değil aşırı küçük bir araç, İstanbul şehir merkezi gibi yoğun trafikte kullanılmayacaksa o kadar küçük bir araç almak da mantıklı değil, Getz vardı bende Yalova İstanbul - Yalova Eskişehir gidip geliyordum ızdırap çekiyordum resmen, sonra Bora almıştım dünya varmış dedim. Ama tek başına ve sürekli şehir içinde kullanılacaksa, amaç da sadece ulaşım ise i20 güzel tercih olur.

Araç büyüdükçe konfor artıyor, yine iç mekanda da belirli bir hacim ihtiyacı var, virajlar rüzgar etkilenmeleri de önemli, ailece binildiğinde içeride nefes alabilmek çanta bagaj ıvırzıvır koyabilmek de önemli. Yani şimdi aracınız size güzel geliyordur elbet ama bahsettiğim gibi bir mesafeyi bir sizin aracınızla bir Focus Auris Golf Passat ile falan gidin bir deneyin, yani yeni model falan demiyorum, bahsettiğim araçların 40-45 bin lira değerinde olanlarından bahsediyorum. Siz de hak vereceksiniz.