lostyazilim

SEO Konusunda Bir Fikir Vermenizi İstirham Ediyorum

23 Mesajlar 3.256 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

ArsYazar1 ArsYazar1 Kimlik Onayı Bekliyor Kimlik Onayı
  • Üyelik 14.11.2016
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Home Ofis
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Y** K**
  • Mesajlar 125
  • Beğeniler 30 / 27
  • Ticaret 2, (%100)
Arkadaşlar 6 aylık geçmişe sahip bir domainde yaklaşık 2 aydır yayın yapmaya başladık. Sitenin yazılımı profesyonel ötesi. Bir çok özelliğe sahip. Makale sayısı yaklaşık 100 makale var. Tamamı yüzde yüz özgün. Ve 1000 kelimelik yaklaşık olarak. Hatta bazı makaleler 2 bin kelimeye ulaşmış durumda.

Her makale muazzam derecede profesyonel yazıldı.

İç linklemeler yapıldı ve yapılıyor. Dış SEO hiç yapılmadı. Siteyi çöp siteye çevirmekten korkuyorum çünkü.

Aradan geçen bu sürede (yaklaşık 2 ay) sitenin günlük organik hiti 200 tekil. Bu durum bende motivasyonumu oldukça kırdı. En azından günlük 1 K olurdu şimdiye kadar.

Çünkü gecemi gündüzüme kattım. Bir çok kelimede hiç çıkmıyor yada gerilerde çıkıyor. Bazı önemli kelimelerde bir çıkıp, bir çıkmıyor. Örneğin bir kelimede bir bakıyorum 5. sayfada. İkinci gün bakıyorum yok. Sonra bakıyorum 6'da..

Nedir bu durum anlamadım.
Bana bir fikir verin lütfen..

wmaraci
reklam

redakte redakte WM Aracı Kimlik Onayı
  • Üyelik 04.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Muhabir
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad G** Ç**
  • Mesajlar 276
  • Beğeniler 92 / 105
  • Ticaret 1, (%100)
hocam sabırlı olmaktan başka şansınız yok. belirttiğiniz kadarıyla teknik konularda bir sıkıntı olup olmayacağını fark edecek kadar bu konuda bilgilisiniz.

bundan sonrası sadece kullanıcı davranışları ve Google ile ilgili bir durum.

Makalelerinizi analytcs üzerinden kontrol edin. Makalenin uzun olması tek başına birşey ifade etmiyor. Kullanıcı gerçekten aradığını bulabiliyor mu? yoksa hemen sayfayı terk mi ediyor?

Sosyal medya ile ne kadar entegre haldesiniz? Kullanıcılar makalelerinizi paylaşıyor mu?
ArsYazar1

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 14.11.2016
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Home Ofis
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Y** K**
  • Mesajlar 125
  • Beğeniler 30 / 27
  • Ticaret 2, (%100)
Hemen çıkma oranı organik ziyaretlerde yüzde 70 ile yüzde 60 arasında değişiyor. Süresi ise 2 dakikaya kadar uzayabiliyor.

Benim en çok takıldığım husus: zor bir kelime tabi, bir kelimede bir gözüküp bir gözükmemek

redakte redakte WM Aracı Kimlik Onayı
  • Üyelik 04.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Muhabir
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad G** Ç**
  • Mesajlar 276
  • Beğeniler 92 / 105
  • Ticaret 1, (%100)
tabi konuya göre farklılık gösterebilir ancak %60 - 70 hemen çıkma oranı bana çok yüksek geldi hocam.

Diğer konuya gelince son güncellemenin ardından Google'da bu gibi dalgalanmalar çok sık yaşanmaya başladı. Üstelik sizinki henüz 2 aylık bir web sitesi. Google sitenizi kelimede sıralamaya sokup, kullanıcıların tepksini ölçüyor belki de. bence hemen çıkma oranını düşürmeye yoğunlaşmalısınız.
ArsYazar1

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 14.11.2016
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Home Ofis
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Y** K**
  • Mesajlar 125
  • Beğeniler 30 / 27
  • Ticaret 2, (%100)
Yüzde 60 70 oranının şimdilik iyi olduğunu düşünüştüm. Demek ki linklemeyi halen iyi yapmamışım. Yada ihtiyaca iyice cevap veren bir site değilim. Bu konuya daha dikkat edeceğim..

Teşekkür ederim.

Phantaso Phantaso İçeriklerin Gücü Adına! Kullanıcı
  • Üyelik 18.02.2016
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Metin Yazarı & Editörü
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad F** S**
  • Mesajlar 1905
  • Beğeniler 843 / 842
  • Ticaret 119, (%100)
Hocam ne yaparsanız yapın sakın paket seo çalışması yapan kişiler ile anlaşmayın. Araştırın, öğrenin kendi seo'nuzu kendiniz yapın
GuestLion ArsYazar1

kişi bu mesajı beğendi.

ecarpar ecarpar WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek bilişim ve e-ticaret uzmanı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad E** C**
  • Mesajlar 317
  • Beğeniler 23 / 90
  • Ticaret 0, (%0)
Dalgalanma normal bunun google ile bir ilgisi yok evet aslında var ama doğrudan yok, google penguen algoritması ile ve daha bir kaç yenilikle daha iyi bir kontrol mekanizması hazırladı ve daha önce yapılmış bir çok çalışma şu an çöp durumunda bir çok sitenin bu çalışmaları yaptığını ve ve düşüşleri sebebi ile yeni bir çıkış yolu aradıklarını düşünecek olursak google bu konuda aslında bir şey yapmamış olur, diğer siteler hile yapmış olmasalardı zaten olması gereken her şey olması gerektiği gibi olurdu ama SEO denilen şey böyle bir şey işte..
Google yi kandırmak ta bu işin gerekçelerinden biri elbette yakalanınca düşüşte normal olacaktır..

İçeride kaç makale oldudu aslında google yi ilgilendirmiyor, ne kadar sürede bir güncellendiği ve yazıların kalitesi makale adedinden daha önemli, Siz güncel kalın sürekli yeni veriler girip bunların sitemap.xml e eklendiğinden ve doğru pinglendiğinden emin olun bu sizi bir süre idare eder, 6 aylık bir domain i 2 ay dır kullanıp sonrada hop diye 1. sayfaya getirmek pek güvenli değil. Detaylar çok adamından adamına çalışma şekli değişiklik gösterir, ama hiç kimse size 6 aylık domaini hop diye yukarı getirmenizi önermez.
ArsYazar1

kişi bu mesajı beğendi.

GuestLion GuestLion WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 20.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 47 / E
  • Meslek Yazılım Geliştirme
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad O** Ö**
  • Mesajlar 852
  • Beğeniler 340 / 340
  • Ticaret 39, (%100)
100 makale için 200 günlük tekil hit başlangıç için oldukça iyi. Neden beğenmiyorsunuz?

1000 makalede bu günlük 2000 hit olacaktır. (Aslında 3000 üzeri)...

Birazda site dışı seo çalışmasıyla aya gidersiniz. (Sosyal medya - kaliteli tanıtım yazıları vs...)
ArsYazar1

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 14.11.2016
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Home Ofis
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Y** K**
  • Mesajlar 125
  • Beğeniler 30 / 27
  • Ticaret 2, (%100)

Phantaso adlı üyeden alıntı

Hocam ne yaparsanız yapın sakın paket seo çalışması yapan kişiler ile anlaşmayın. Araştırın, öğrenin kendi seo'nuzu kendiniz yapın

Benimde tam olarak sormak istediğim husus budur: seo konusunu nasıl doğru araştırabilirim?

Çünkü paket seolara bende artık güvenmemekteyim. İlgili arkadaşlar lütfen kusura bakmasınlar. Ancak artık bu iş spama dönüşecek gibi. Bugün olmasada yarınlarda bu şekilde seo yapan siteler spama düşebilir. Bu benim öngörüm elbette.

Ek Olarak:

OğuzÖztürk adlı üyeden alıntı

100 makale için 200 günlük tekil hit başlangıç için oldukça iyi. Neden beğenmiyorsunuz?

1000 makalede bu günlük 2000 hit olacaktır. (Aslında 3000 üzeri)...

Birazda site dışı seo çalışmasıyla aya gidersiniz. (Sosyal medya - kaliteli tanıtım yazıları vs...)

Beni motive ettiğinizi ifade etmek isterim. Teşekkür ederim.

Ek Olarak:

ecarpar adlı üyeden alıntı

Dalgalanma normal bunun google ile bir ilgisi yok evet aslında var ama doğrudan yok, google penguen algoritması ile ve daha bir kaç yenilikle daha iyi bir kontrol mekanizması hazırladı ve daha önce yapılmış bir çok çalışma şu an çöp durumunda bir çok sitenin bu çalışmaları yaptığını ve ve düşüşleri sebebi ile yeni bir çıkış yolu aradıklarını düşünecek olursak google bu konuda aslında bir şey yapmamış olur, diğer siteler hile yapmış olmasalardı zaten olması gereken her şey olması gerektiği gibi olurdu ama SEO denilen şey böyle bir şey işte..
Google yi kandırmak ta bu işin gerekçelerinden biri elbette yakalanınca düşüşte normal olacaktır..

İçeride kaç makale oldudu aslında google yi ilgilendirmiyor, ne kadar sürede bir güncellendiği ve yazıların kalitesi makale adedinden daha önemli, Siz güncel kalın sürekli yeni veriler girip bunların sitemap.xml e eklendiğinden ve doğru pinglendiğinden emin olun bu sizi bir süre idare eder, 6 aylık bir domain i 2 ay dır kullanıp sonrada hop diye 1. sayfaya getirmek pek güvenli değil. Detaylar çok adamından adamına çalışma şekli değişiklik gösterir, ama hiç kimse size 6 aylık domaini hop diye yukarı getirmenizi önermez.

Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim Hocam. Saygılarımla

Phantaso Phantaso İçeriklerin Gücü Adına! Kullanıcı
  • Üyelik 18.02.2016
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Metin Yazarı & Editörü
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad F** S**
  • Mesajlar 1905
  • Beğeniler 843 / 842
  • Ticaret 119, (%100)
Backlink kaynaklarını araştırabilir, kendinize dof linkler veren micro, profil siteleri bulabilir, bu şekilde kendi seonuzu yapabilir siniz.
ArsYazar1

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al