lostyazilim

Sorgularda ciddi CPU kullanımı oluyor. Wordpress

26 Mesajlar 4.700 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

MuratDinc MuratDinc Miyavliyo - WiseKitten Kullanıcı
  • Üyelik 01.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Girişimci
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad M** D**
  • Mesajlar 1583
  • Beğeniler 207 / 257
  • Ticaret 5, (%100)
Merhabalar,

bozuktus.com sitem trafik olmayan saatlerde bile %60-%75 gibi ciddi CPU kullanımı yapıyor. Hit olduğu anda site site erişime kapanıyor. Buna ek bellek kullanımı da bir o kadar yüksek. VPS sunucu kullanıyorum, 1 CPU, 1GB belek var ancak sitenin barınması için ne kadar kaynak verilirse kullanım da o kadar artıyor. Hosting kullanıyordum, site yavaşlayınca CDN hizmeti aldım, oda yetmedi VPS'e geçtim. Sonuç: daha da yavaşladı.

Sitede SSL ve CDN kullanılmakta, Anlık kullanım şu şekilde: http://prntscr.com/d9xsv1 index.php sorgusu azaldıkça CPU kullanımı artıyor, toplam kullanım değişmiyor.

Mesela anlık 10 index.php sorgusu varken her biri %7 kullanıyor, sorgu saysı 3'e düştüğünde kullanım %25'e çıkıyor, toplam kullanım değişiyor.

Cache eklentisi olarak ise WP Fastest Cache Premium kullanıyorum. CDN hizmetini MaxCDN'den alıyorum.

Bu sorun karşısında ne yapabilirim? Şimdiden teşekkürler.

👉 Türkiye'nin En Minnoş Kedi Bloğu Miyaliyo! 😻
wmaraci
reklam

GokhanKara GokhanKara Whatsappla.com Kullanıcı
  • Üyelik 17.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Grafiker
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad G** K**
  • Mesajlar 1421
  • Beğeniler 760 / 545
  • Ticaret 21, (%100)
Öncelikle cache eklentisini pasif hale getirin. Benim gözümde o eklenti dünyanın en gereksiz eklentisi diyebilirim.

Sonrasında eklenti listenizin ekran resmini buraya koyabilirmisiniz ?

Her işi eklenti ile yapmaya çalışan arkadaşların tümü CPU sorunu yaşıyor çünkü inanılmaz sorgular ekliyor temaya ..

Profesyonel Tasarım & Wordpress Tema / Eklenti hizmeti - http://whatsappla.com/@gokhankaraofficial

cliaweb cliaweb Web Hosting Sağlayıcı Kullanıcı
  • Üyelik 05.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Hosting Sağlayıcısı
  • Konum Muğla
  • Ad Soyad R** Y**
  • Mesajlar 1021
  • Beğeniler 356 / 356
  • Ticaret 8, (%100)
Merhaba SkyGhostAir

Yalnızca wordpress taraflı cache desteği size performans sağlamayacaktır. Sunucu taraflıda cache desteği getirilebilir. Örneğin memcache veya ram amaçlı apc cache ...

Diğer açıdan php ve mysql taraflı optimizasyonlarda yapılır ise daha iyi performans alabilirsiniz.

Saygılarımızla ...

Linux Hosting | Linux Reseller | VPS | VDS https://www.cliaweb.com - İletişim : +90 (850) 885 10 39

• Üyelik 01.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Girişimci
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad M** D**
  • Mesajlar 1583
  • Beğeniler 207 / 257
  • Ticaret 5, (%100)

GokhanKara adlı üyeden alıntı

Öncelikle cache eklentisini pasif hale getirin. Benim gözümde o eklenti dünyanın en gereksiz eklentisi diyebilirim.

Sonrasında eklenti listenizin ekran resmini buraya koyabilirmisiniz ?

Her işi eklenti ile yapmaya çalışan arkadaşların tümü CPU sorunu yaşıyor çünkü inanılmaz sorgular ekliyor temaya ..

Hocam bu eklentiyi zaten sorun yaşayınca aktif ettim, daha önce tarayıcı cachesi için .htaccess dosyasında birkaç satır kod vardı.

Temayı değiştirmeyi, eklentileri kapatmayı, hatta rss bağlantılarını geçici olarak kapatmayı bile denedim ancak sorun devam etti. Kullandığım eklentiler şunlar: http://prntscr.com/d9y0ac

wmaraci
wmaraci

alemburda alemburda Kimlik Onayı Bekliyor Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 05.05.2016
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek IT - Enformasyon Teknolojileri
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad O** K**
  • Mesajlar 1404
  • Beğeniler 151 / 352
  • Ticaret 1, (%100)
siten bayaa yavaş tıklıyorsun insan girmekten vazgeçiyor :(

Şunu dene öncelikle ençok neyin sorgu yaptığını görürsün.
https://wordpress.org/plugins/p3-profiler/

yedek alıp şunu bir dener misin?
https://wordpress.org/plugins/wp-optimize/

Şunuda bir okumanı öneririm kusura bakma işteyim ancak bu kadar yardımcı olabiliyorum.
https://www.wpoptimus.com/wp-content/cache/all/611/wordpress-plugins-cleanup-optimize-database-improve-performance/index.html

• Üyelik 17.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Grafiker
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad G** K**
  • Mesajlar 1421
  • Beğeniler 760 / 545
  • Ticaret 21, (%100)

SkyGhostAir adlı üyeden alıntı

Hocam bu eklentiyi zaten sorun yaşayınca aktif ettim, daha önce tarayıcı cachesi için .htaccess dosyasında birkaç satır kod vardı.

Temayı değiştirmeyi, eklentileri kapatmayı, hatta rss bağlantılarını geçici olarak kapatmayı bile denedim ancak sorun devam etti. Kullandığım eklentiler şunlar: http://prntscr.com/d9y0ac

İşinizin tamamını eklentiler ile görmeye çalıştığınız için CPU kullanımı çok aşırı hale gelmiş olabilir.

1 sitede minimum 1 maximum 3 eklenti tavsiye ediyorum. Çünkü her bir eklenti demek header.php, functions.php dosyasına en az 50 ila 100 satır kodun eklenmesi ve sorgu sayısının çoğalması demektir.

Eklentilerinizi en aza indirin, sorgularınız düşünce CPU kullanımı azalacaktır. Cache olayı hala gereksiz çünkü web sitenizde herşey güncel görünüyor. 10 milyon makaleniz olur o zaman cache gerekebilir.

100 tane post için bellekleme yapılmasını mantıklı bulmuyorum. Üstelik temanızda ya da functions.php dosya içerisinde bir güncelleme olur ziyaretçide bu hata olarak ekrana çıkar live özelliğinide yitirebilir..

Profesyonel Tasarım & Wordpress Tema / Eklenti hizmeti - http://whatsappla.com/@gokhankaraofficial

• Üyelik 01.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Girişimci
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad M** D**
  • Mesajlar 1583
  • Beğeniler 207 / 257
  • Ticaret 5, (%100)

İşinizin tamamını eklentiler ile görmeye çalıştığınız için CPU kullanımı çok aşırı hale gelmiş olabilir.

1 sitede minimum 1 maximum 3 eklenti tavsiye ediyorum. Çünkü her bir eklenti demek header.php, functions.php dosyasına en az 50 ila 100 satır kodun eklenmesi ve sorgu sayısının çoğalması demektir.

Eklentilerinizi en aza indirin, sorgularınız düşünce CPU kullanımı azalacaktır. Cache olayı hala gereksiz çünkü web sitenizde herşey güncel görünüyor. 10 milyon makaleniz olur o zaman cache gerekebilir.

100 tane post için bellekleme yapılmasını mantıklı bulmuyorum. Üstelik temanızda ya da functions.php dosya içerisinde bir güncelleme olur ziyaretçide bu hata olarak ekrana çıkar live özelliğinide yitirebilir..

Hocam bunlar bilgim dahilinde ancak gereksiz eklenti yok sitede, ayrıca belirttiğim gibi tüm eklentileri de kapatsam, sıradan bir blog teması da yüklesem CPU kullanımı değişmiyor. Standart cevap veriyorsunuz ama sorun çok farklı.

Kullandığım eklentiler:
WPBakery Visual Composer - Temanın ana sayfa için kullanılması zorunlu.
WP-Mail-SMTP - sadece e-posta portları için ayar içeriyor, yüklenen bir dosyası yok.
WP Smush - sadece ortam dosyalarını yüklerken optimize ediyor, yüklenen bir dosyası yok.
tagDiv Speed Booster - Temayı hızlandırmaya yarayan yapımcı tavsiyesi özel eklenti.
tagDiv Social Counter - Sosyal medya beğeni, abone ve takipçi sayılarını gösteren eklenti.
Contact Form 7 - İletişim formu eklentisi.
AMP - Google amp sayfaları için yayınlanan eklenti.
All In One SEO Pack - Klasik SEO eklentisi.
Akismet - Spam engelleme eklentisi.

Bu eklentileri 3'ün altına indirmek taktir edersiniz ki mümkün değil. Vazgeçilebilecek tek eklenti tagDiv Social Counter

• Üyelik 17.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Grafiker
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad G** K**
  • Mesajlar 1421
  • Beğeniler 760 / 545
  • Ticaret 21, (%100)

SkyGhostAir adlı üyeden alıntı

Hocam bunlar bilgim dahilinde ancak gereksiz eklenti yok sitede, ayrıca belirttiğim gibi tüm eklentileri de kapatsam, sıradan bir blog teması da yüklesem CPU kullanımı değişmiyor. Standart cevap veriyorsunuz ama sorun çok farklı.

Kullandığım eklentiler:
WPBakery Visual Composer - Temanın ana sayfa için kullanılması zorunlu.
WP-Mail-SMTP - sadece e-posta portları için ayar içeriyor, yüklenen bir dosyası yok.
WP Smush - sadece ortam dosyalarını yüklerken optimize ediyor, yüklenen bir dosyası yok.
tagDiv Speed Booster - Temayı hızlandırmaya yarayan yapımcı tavsiyesi özel eklenti.
tagDiv Social Counter - Sosyal medya beğeni, abone ve takipçi sayılarını gösteren eklenti.
Contact Form 7 - İletişim formu eklentisi.
AMP - Google amp sayfaları için yayınlanan eklenti.
All In One SEO Pack - Klasik SEO eklentisi.
Akismet - Spam engelleme eklentisi.

Bu eklentileri 3'ün altına indirmek taktir edersiniz ki mümkün değil. Vazgeçilebilecek tek eklenti tagDiv Social Counter

Bold yaptıklarım çok fazla sorgusu olan eklentiler diye biliyorum. Eğer temanızı başka sitenize yükleyip test ettiğinizde CPU tüketiminin az olduğunu görüyorsanız.

Yedeklerinizi alın wordpress'i yeniden kurun ve ya doğrudan başka hosting paketine geçiş yaparak tekrar deneyebilirsiniz.

Hosting firmanıza durumunu izah ederseniz belki de hosting ile alakalı olduğunu belirtebilirler.

Ben bir çok segmenti eleştirmeye çalışıyorum hazır cevap vermek yerine çok fazla sorunu araştırmanıza yol göstermek istiyorum.

• Üyelik 01.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Girişimci
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad M** D**
  • Mesajlar 1583
  • Beğeniler 207 / 257
  • Ticaret 5, (%100)

Bold yaptıklarım çok fazla sorgusu olan eklentiler diye biliyorum. Eğer temanızı başka sitenize yükleyip test ettiğinizde CPU tüketiminin az olduğunu görüyorsanız.

Yedeklerinizi alın wordpress'i yeniden kurun ve ya doğrudan başka hosting paketine geçiş yaparak tekrar deneyebilirsiniz.

Hosting firmanıza durumunu izah ederseniz belki de hosting ile alakalı olduğunu belirtebilirler.

Ben bir çok segmenti eleştirmeye çalışıyorum hazır cevap vermek yerine çok fazla sorunu araştırmanıza yol göstermek istiyorum.

Çok daha kötü şartlar artında sitesi mükemmel çalışanlar var. Mesela bana bir bir site daha var, tema oldun eklentiler oldun her şeyi aynı http://www.sistemgereksinimleri.net/ burada hiç sıkıntı yok, üstelik burada hosting kullanılıyor ve daha fazla trafik alıyor.

TuralAbiyev TuralAbiyev root@localhost ~ / Kullanıcı
  • Üyelik 17.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Network & Linux/UNIX
  • Konum Rusya
  • Ad Soyad T** A**
  • Mesajlar 4146
  • Beğeniler 0 / 1357
  • Ticaret 89, (%100)
Ücretli olarak destek sağlayıp ve özel cache sistemi yazabilirim.

wmaraci
Konuyu toplam 5 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 5 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al