lostyazilim

Subay, Er, Astsubay vs.

32 Mesajlar 3.549 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

Tex Tex Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 10.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek deynekçi
  • Konum Batman
  • Ad Soyad E** E**
  • Mesajlar 157
  • Beğeniler 40 / 25
  • Ticaret 1, (%100)
şimdi nazar değmesin diye kusurlarımı yazmıyorum lakin mahkemem yara izim parti geçmişim hepsi var gözlük takıyorum 1.5 gün sürdü raporla 2 güne uzmanlığı ele aldım bakalım devamı nasıl gelecek pöhde candır elbet keşke tahsilim yetse idi de özel kuvvetlere gireydim pöhe girmedim jandarma gelişim sürecinde umut vaadediyor şahsi kariyer planlarıma
MertUslu

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

MertUslu MertUslu Estağfirullah Kullanıcı
  • Üyelik 06.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Ademoğlu
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** U**
  • Mesajlar 1022
  • Beğeniler 240 / 291
  • Ticaret 3, (%100)

Tex adlı üyeden alıntı

şimdi nazar değmesin diye kusurlarımı yazmıyorum lakin mahkemem yara izim parti geçmişim hepsi var gözlük takıyorum 1.5 gün sürdü raporla 2 güne uzmanlığı ele aldım bakalım devamı nasıl gelecek pöhde candır elbet keşke tahsilim yetse idi de özel kuvvetlere gireydim pöhe girmedim jandarma gelişim sürecinde umut vaadediyor şahsi kariyer planlarıma

Maşallah hocam :)

Peki hocam bir şey sorabilir miyim? illa alımların açılmasını mı beklememiz gerekiyor pöh olmak için, normal başvuramıyor muyuz?

imsomnia imsomnia Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 03.12.2016
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek web developer
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** S**
  • Mesajlar 209
  • Beğeniler 37 / 37
  • Ticaret 0, (%0)
Hocam mesajlarda ne yazdıklarını bilmiyorum ben sana hepsini anlatayım

15 temmuzdan sonra askeri okullar kapatıldı ALLAH izin verirse bu yıl tekrardan Milli Savunma Üniversitesi altında açılacak rektörü atandı

Subay olmak için YGS - LYS girip 4 yıllık Kara - Deniz - Hava seçerek yada hepsine başvurabilirsin puanın yeterli olup mülakatları geçersen İNŞALLAH okula gireblirsin

Astsubay olmak için sadece YGS ile 2 yıllık Kara - Deniz - Hava seçerek yada hepsine başvurabilirsin puanın yeterli olup mülakatları geçersen İNŞALLAH okula gireblirsin

Uzman olmak için askere gidip terhis bırakarak yazılı ardından mülakatlara girip kazanarak olabilirsin

Uzman olup > Astsubaylığa > Subaylığa geçebilirsin sınavlar ile

aklına takılan tüm soruları sorabilirsin mülakat , sağlık vb her türlü konuda

MertUslu
MertUslu

kişi bu mesajı beğendi.

KamilDuruakan KamilDuruakan Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 28.07.2016
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Askeri Personel
  • Konum Kırıkkale
  • Ad Soyad K** D**
  • Mesajlar 120
  • Beğeniler 4 / 21
  • Ticaret 6, (%100)
sözleşmeli erlik dene kardeşim
MertUslu

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

buzmavisi buzmavisi Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 27.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek ögrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 1451
  • Beğeniler 302 / 276
  • Ticaret 11, (%73)
astsubay meslek yüksek okulları var oraya gidebilirsiniz. Askerden sonra uzaman jandarma vs. olabilirsiniz.
MertUslu

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 06.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Ademoğlu
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** U**
  • Mesajlar 1022
  • Beğeniler 240 / 291
  • Ticaret 3, (%100)

imsomnia adlı üyeden alıntı

Hocam mesajlarda ne yazdıklarını bilmiyorum ben sana hepsini anlatayım

15 temmuzdan sonra askeri okullar kapatıldı ALLAH izin verirse bu yıl tekrardan Milli Savunma Üniversitesi altında açılacak rektörü atandı

Subay olmak için YGS - LYS girip 4 yıllık Kara - Deniz - Hava seçerek yada hepsine başvurabilirsin puanın yeterli olup mülakatları geçersen İNŞALLAH okula gireblirsin

Astsubay olmak için sadece YGS ile 2 yıllık Kara - Deniz - Hava seçerek yada hepsine başvurabilirsin puanın yeterli olup mülakatları geçersen İNŞALLAH okula gireblirsin

Uzman olmak için askere gidip terhis bırakarak yazılı ardından mülakatlara girip kazanarak olabilirsin

Uzman olup > Astsubaylığa > Subaylığa geçebilirsin sınavlar ile

aklına takılan tüm soruları sorabilirsin mülakat , sağlık vb her türlü konuda

MertUslu

Allah razı olsun hocam :) Peki şey soracağım kara harp okulunda göz konusunda ne kadar dikkate alınıyor. Hava ve denizde şansım yok biliyorum ama karada?

KamilDuruakan adlı üyeden alıntı

sözleşmeli erlik dene kardeşim

O da seçeneklerimin arasında hocam ama ön planda PÖH ya da Subaylık çeşitleri düşünüyorum. :)

buzmavisi adlı üyeden alıntı

astsubay meslek yüksek okulları var oraya gidebilirsiniz. Askerden sonra uzaman jandarma vs. olabilirsiniz.

Hocam MYO larının şeylerine baktımda %100 göz sağlamlığı falan diyor ya, çok istiyorum ama giremem ki :(

imsomnia imsomnia Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 03.12.2016
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek web developer
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** S**
  • Mesajlar 209
  • Beğeniler 37 / 37
  • Ticaret 0, (%0)
Hocam ben geçen sene başvuran mülakatlara çağırılan biriyim darbe olduğu için malesef kapandı fakat her şerde bir hayır vardır ELHAMDÜRİLLAH meslek lisesi okuduğum için Kara Harp başvuru yapamıyordum beni almıyordardı YGS 1. olsan bile giremezdin fakat darbeden sonra işler değişti çok şükür artık her liseden alıyorlar

sağlık konusunu cidden kafana takma sen böyle diyince eski günleri hatırladım vücudunda dövme , aşırı yanık göze batan bir kusur yoksa telaş yapma benim karım bölgemde işaret parmağının yarısı kadar yanık var

Göz konusu kara , deniz için 0.75 sınır var seninkiler kaç bilmiyorum hava için 0 istiyorlar ama 0.25 gibi rakamlarla giren adam yok mudur ? tahminim vardır illa

gerek ailemden olsun gerek askeri kışlalara gidip edindiğim bilgiler doğrultusunda kardeşim bana dediklerini aynen sana iletiyorum kusursuz adam çok azdır illa ki kusur vardır mülakatta zaten onu bilerek hareket ediyorlar başta dediğim büyük kusurlar yoksa kafana takma

Ve en büyük etken kardeşim nasibinde varsa ister vücunda yanık olsun yine girersin nasibinde yoksa sağ salim bir adam olsan bile elenirsin nasip kısmet işi bunlar

Sporu iyi kas 400 m koşu barfixs , mekik , durarak uzun zıplama , basketbol topu fırlatma yapıcaksın tabi bu sene değişmezse ki bundan önce full öyleydi değişeceğini sanmıyorum

her türlü aklına takılan soruyu sorabilirsin
MertUslu

Ek Olarak: Gözlerini şimdi gördüm kardeşim çizdirerek gitmek elenme sebebi bunu unutma , gözlükle gitme senin gözden elenme düşündüğün gibi olmaz kardeşim

ilk önce ön sağlık mülakatı var burda boy , kilo , göz , vücut gibi yerlere bakıyorlar uzaktan yazıları okuyorsun okuyabilirsen geçiyorsun renk körlüğü var mı onada bakıyorlar
MertUslu

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 06.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Ademoğlu
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** U**
  • Mesajlar 1022
  • Beğeniler 240 / 291
  • Ticaret 3, (%100)

imsomnia adlı üyeden alıntı

Hocam ben geçen sene başvuran mülakatlara çağırılan biriyim darbe olduğu için malesef kapandı fakat her şerde bir hayır vardır ELHAMDÜRİLLAH meslek lisesi okuduğum için Kara Harp başvuru yapamıyordum beni almıyordardı YGS 1. olsan bile giremezdin fakat darbeden sonra işler değişti çok şükür artık her liseden alıyorlar

sağlık konusunu cidden kafana takma sen böyle diyince eski günleri hatırladım vücudunda dövme , aşırı yanık göze batan bir kusur yoksa telaş yapma benim karım bölgemde işaret parmağının yarısı kadar yanık var

Göz konusu kara , deniz için 0.75 sınır var seninkiler kaç bilmiyorum hava için 0 istiyorlar ama 0.25 gibi rakamlarla giren adam yok mudur ? tahminim vardır illa

gerek ailemden olsun gerek askeri kışlalara gidip edindiğim bilgiler doğrultusunda kardeşim bana dediklerini aynen sana iletiyorum kusursuz adam çok azdır illa ki kusur vardır mülakatta zaten onu bilerek hareket ediyorlar başta dediğim büyük kusurlar yoksa kafana takma

Ve en büyük etken kardeşim nasibinde varsa ister vücunda yanık olsun yine girersin nasibinde yoksa sağ salim bir adam olsan bile elenirsin nasip kısmet işi bunlar

Sporu iyi kas 400 m koşu barfixs , mekik , durarak uzun zıplama , basketbol topu fırlatma yapıcaksın tabi bu sene değişmezse ki bundan önce full öyleydi değişeceğini sanmıyorum

her türlü aklına takılan soruyu sorabilirsin
MertUslu

Ek Olarak: Gözlerini şimdi gördüm kardeşim çizdirerek gitmek elenme sebebi bunu unutma , gözlükle gitme senin gözden elenme düşündüğün gibi olmaz kardeşim

ilk önce ön sağlık mülakatı var burda boy , kilo , göz , vücut gibi yerlere bakıyorlar uzaktan yazıları okuyorsun okuyabilirsen geçiyorsun renk körlüğü var mı onada bakıyorlar

Allah razı olsun hocam, çok yardımcı oldun :)
imsomnia

kişi bu mesajı beğendi.

Tex Tex Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 10.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek deynekçi
  • Konum Batman
  • Ad Soyad E** E**
  • Mesajlar 157
  • Beğeniler 40 / 25
  • Ticaret 1, (%100)
buzmavisi MertUslu

uzman jandarma okulu 2014 de kapandı diye biliyorum
pöhe de başvuru olmalı yada normal polis iken geçiş sağlanabilir diye biliyorum sözleşmeli er olma çukurcadan çıkamazsın bekle tahsil yap adam gibi direk turnayı gözünden vur bende asb olamaz isem ve halen yaşıyor isem ilk sözleşme bitince bırakırım yüksek ihtimal gelişim devamlılığı sağlanmadan bir yerde durmak pek kolay değildir.

Ek Olarak: sözleşmeli er başlayıp açıktan tahsil yaparım dersen çvş ve asb şanslı isen sb ye kadar yürürsün bunda da seçimi iyi yapmak gerek seni ne doyuruyor askeri kariyer ise örnek veriyorum jandarma ve kkk hariç seç git yok ben atraksyon seviyorum diyorsan jöh bizi bekler :D
MertUslu

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 06.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Ademoğlu
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** U**
  • Mesajlar 1022
  • Beğeniler 240 / 291
  • Ticaret 3, (%100)

Tex adlı üyeden alıntı

buzmavisi MertUslu

uzman jandarma okulu 2014 de kapandı diye biliyorum
pöhe de başvuru olmalı yada normal polis iken geçiş sağlanabilir diye biliyorum sözleşmeli er olma çukurcadan çıkamazsın bekle tahsil yap adam gibi direk turnayı gözünden vur bende asb olamaz isem ve halen yaşıyor isem ilk sözleşme bitince bırakırım yüksek ihtimal gelişim devamlılığı sağlanmadan bir yerde durmak pek kolay değildir.

Ek Olarak: sözleşmeli er başlayıp açıktan tahsil yaparım dersen çvş ve asb şanslı isen sb ye kadar yürürsün bunda da seçimi iyi yapmak gerek seni ne doyuruyor askeri kariyer ise örnek veriyorum jandarma ve kkk hariç seç git yok ben atraksyon seviyorum diyorsan jöh bizi bekler :D

pöh'de atraksyon yok diyenler var hocam doğrumudur acaba? jöh temizliyor pöh gidip temiz alanda dolaşıyor falan diye okumuştum.
atraksyon hangisindeyse ona gitmeyi tercih ederim tabi ki ama seviye atlamalı olursa da fena olmaz :)

wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al