berkayztr adlı üyeden alıntı

GokhanKara hocam kusura bakmayın ama tekrar söylüyorum iş bence öğrencide bitiyor, 2 yıl boyunca layer nedir bilmeyen bir insan ise o insanda problem vardır, bilge adam hiç birşey göstermemiş mi öğrenememiş ? Kendini geliştirmemiş veya merak etmemiş. Bilge adam size layer yerine katman derse siz orda layer görseniz merak edip araştırmaz mısınız ?

Bana söylemediği ama gözümle gördüğüm birşeyi ben araştırır bakarım, oturup oranın eğitimi ile uzman olalım demiyorum oranın eğitiminin üstüne bizim koyacak çok şeyimiz var öyle birşeyler gelişir diye düşünüyorum

Tabi ki de burada öğrencinin üzerine düşecek çok görev var. Fakat okullarda dahil mesela Gazi Üni. tasarım konusunda eğitiminin çok iyi olduğunu düşünmüyorum. Kişi grafik tasarım okuyor el ile desen çizemez ise okuldan dersten geçemiyor gibi değişik kuralları mevcut.

Ben kendim icra ettiğim işin okuluna kursuna giderek değil araştırarak ve geliştirerek öğrendim. Kurslar herşeyin en temelini gösterir.

Photoshop'ta layer mantığı ile örnek çalışma yaptırmayan bir hocadan emin olun birşey öğrenmek oldukça güçtür ve o öğretmen sizi geliştiremez.

Kitabı okur size okuduğunu gösterir, uygulamalar maalesef Türkiye'de oldukça rezalet durumda.