lostyazilim
tr.link

Bakanın Açıkladığı Yerli Arama Motoru'nda Olması Muhtemel Şeyler

34 Mesajlar 5.612 Okunma
acebozum
tr.link

aciltavuk aciltavuk Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 30.10.2016
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek ogrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** Ç**
  • Mesajlar 270
  • Beğeniler 84 / 50
  • Ticaret 0, (%0)
Başka bir konuda görmüştüm arkadaşın birisi gözlüklerini takmadığı için konuyu YERLİ ARABA MOTORU diye anlamış, konu gerçekten o olsaydı daha iyi olmaz mıydı?

yerli arama m otoru yapılınca makarna yerine bonfile dağıtılacak mı fakirlere?

en önemlisi internet hızlanacak mı?

misal batıyo dedikeri yunanistandan bile pahalı kullandığımız internet ucuzlayacak mı?

korkuyorum o yüzden fazla espri yapamayacağım lütffen akibetiniz için siz de yapmayın :(
TazZ miniajans

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

MagaraAdami MagaraAdami PM atabilirsiniz Kullanıcı
  • Üyelik 23.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad A** Ö**
  • Mesajlar 2814
  • Beğeniler 382 / 974
  • Ticaret 2, (%100)

mukatderat adlı üyeden alıntı

Milletimizin ve devletimizin kudreti, en iyi en randumanlı arama motorunu yapmaya fazlasıyla yeterlidir.

yanlış anlamayın hocam. Kendi dilinde yazılan bir paragrafı anlama da 50. olduk. Umarım dediğiniz gibi yeterli oluruz bu konuda
Rekomedya

kişi bu mesajı beğendi.

Okşadıkça insanları, içinden çıkıyor Cini...

Insecta Insecta WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 06.11.2016
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad U** V**
  • Mesajlar 133
  • Beğeniler 5 / 40
  • Ticaret 0, (%0)
her yerinde kısıtlamalar olan bir motor çıkar anca buradan bence

gktgolmz gktgolmz WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 07.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Web Developer
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad G** Ö**
  • Mesajlar 326
  • Beğeniler 39 / 55
  • Ticaret 6, (%100)
Burada bunca insan destek olacağına köstek olacak gibi duruyor daha şimdiden.

Varsın olsun ülkeme çivi dahi çakılmasın tıpkı eskilerdeki gibi veren mutlu olsun alan mutlu olsun.

Bir insan ne mi yapsa suç olur...

Bu güne kadar kısıtlana kısıtlana neyiniz kısıtlandı çok merak ediyorum 14 sene önce internetinizde adil kullanım yokmuş gibi konuşuyorsunuz. Bu güne kadar 1 kere dahi saat 22:00'ı geçti diye alkol satmayan bakkal görmedim gayet alışverişimi yaptım.

Binlerce haber sitesi var ne yazıldığı belirsiz olan gelip bu güne kadar hangisini kapattılar isteseler tib atamazlar mıydı. Yoksa PKK'lı gazetecileri mi tutuklayınca bu kadar göze batar oldu bu durum.

Konuyu açan arkadaş ne güzel yazmış her şeyi tek tek sonrada demiş pardus kullandım. Keşke daha ılımlı bir konu açsaymış da kendi ile çelişmeseymiş.

Senin şu an kullandığın windowsda office yazılımlarına para verirken beğenmediğiniz hükümet onu bile ücretsiz sunduda burada kaç kişi sahip çıkabildi neyinde premium vardı? Herkesin kafasını almış olmazda olmaz gidiyor.

Kimcisiniz necisiniz nasıl vatanseversiniz anlayamaz oldum şaşkınlıkla izliyorum artık.
turansonkaya byturk05 meghisthon

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

TazZ TazZ www.ahmetcetintas.com Kullanıcı
  • Üyelik 19.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Grafiker Yazılımcı
  • Konum Aydın
  • Ad Soyad A** Ç**
  • Mesajlar 795
  • Beğeniler 324 / 323
  • Ticaret 19, (%100)

gktgolmz adlı üyeden alıntı

Burada bunca insan destek olacağına köstek olacak gibi duruyor daha şimdiden.

Varsın olsun ülkeme çivi dahi çakılmasın tıpkı eskilerdeki gibi veren mutlu olsun alan mutlu olsun.

Bir insan ne mi yapsa suç olur...

Bu güne kadar kısıtlana kısıtlana neyiniz kısıtlandı çok merak ediyorum 14 sene önce internetinizde adil kullanım yokmuş gibi konuşuyorsunuz. Bu güne kadar 1 kere dahi saat 22:00'ı geçti diye alkol satmayan bakkal görmedim gayet alışverişimi yaptım.

Binlerce haber sitesi var ne yazıldığı belirsiz olan gelip bu güne kadar hangisini kapattılar isteseler tib atamazlar mıydı. Yoksa PKK'lı gazetecileri mi tutuklayınca bu kadar göze batar oldu bu durum.

Konuyu açan arkadaş ne güzel yazmış her şeyi tek tek sonrada demiş pardus kullandım. Keşke daha ılımlı bir konu açsaymış da kendi ile çelişmeseymiş.

Senin şu an kullandığın windowsda office yazılımlarına para verirken beğenmediğiniz hükümet onu bile ücretsiz sunduda burada kaç kişi sahip çıkabildi neyinde premium vardı? Herkesin kafasını almış olmazda olmaz gidiyor.

Kimcisiniz necisiniz nasıl vatanseversiniz anlayamaz oldum şaşkınlıkla izliyorum artık.

Tek tek cevap vermek istiyorum:

İnternet adil kullanım ile hükümetin kısıtlamaları arasında nasıl bir bağlantı kurdun anlamak güç.

Ha yine de şöyle cevap verebilirim. 14 sene önce 'Türk *******' Türk'tü !

Kaldı ki sen 14 sene önce 6 yaşında değil miydin? Kıyaslayama yapacaksan 14 senede memlekette neler satıldı bak bir önce.

Akşam saat 10'dan sonra bakkal sana çantan var mı diye sorar. Napsın o garip de o saatlerde dükkanı kapatırsa aç yatar. Ayrıca nelerin yasaklandığını da araştırabilirsin.

Ha mutlaka 14 - 15 senede gelişen değişen çok şey oldu. Her şeyi de hükümete bağlamadan yap bunu. Millet akıllı telefona geçerken biz telsiz mi kullanacaktık! Ama yine de kabul edilebilir güzel icraatlar da yok değil.

PKKlı gazetecilerin tutuklanmasından mı rahatsız oldunuz diyerek konuyu manipüle etme çabanı ise gerçekten anlıyorum. Zira son zamanlarda bu tarz söylemler savunma mekanızması oldu yandaşlar için. Düşünmek zor gelince en kolay söylemi dolaylı yollardan söyleme şekli bu bence. Yani kısaca 'vatan haini' demenin kibarcası gibi bir şey.

İlker Başbuğ'un tutuklanmasından rahatsız olmuştum mesela evet. O zamanlar terör örgütü kurmakla suçlanıyorken bazıları yine padişahım çok yaşa demeye devam ediyordu. Ha sonra ne oldu. 14 senede sinsice devletin en kilit kademelerine sokulan ve sonrada kandırıldık denilen malum yapının bir oyunu olduğu ortaya çıktı.

Ayrıca memlekette bu kadar şair, yazar, gazetecinin cezaevlerinde olması seni rahatsız etmiyor mu? Bu kadar mı kapalısınız farklı düşüncelere. Nasıl ki zamanında şiir okuduğu için Erdoğan'ın hapse atılması yanlıştı. Bunların çoğu da öyle..

Pardus'a destek olup kendimle çeliştiğimi söylemişsin. -He kardeş! En vatansever sizsiniz. Yahu, bir konuyu eleştirmek ona destek olmaya engel mi? Eleştirmek de bir destek değil mi? Hiç mi özeleştiri yapmazsın? Ha tabiki o esprileri anlayamadıysan o başka. Eğer espriler de gerçek olursa o da bam başka :)

Gelelim hükümetin office'i ücretsiz dağıtmasına. Helal olsun bak! Microsoft birçok ülkede eğitime destek olmak için böyle bir proje yapmayı neden düşünememiş acaba!

Ve son olarak 'Kimcisiniz necisiniz nasıl vatanseversiniz anlayamaz oldum şaşkınlıkla izliyorum artık.' demişsin.

Kimciyim? Tabi ki Atatürkçü
Neciyim? Halkcıyım.

Nasıl bir vatansever olduğumu sorgulamaksa senin haddin değil!
MagaraAdami TeamScriptim miniajans

kişi bu mesajı beğendi.

cgrclk cgrclk Fortis Fortuna Adiuvat Kullanıcı
  • Üyelik 18.11.2011
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Web Developer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad B** Ç**
  • Mesajlar 3270
  • Beğeniler 1014 / 1983
  • Ticaret 53, (%100)

mukatderat adlı üyeden alıntı

Milletimizin ve devletimizin kudreti, en iyi en randumanlı arama motorunu yapmaya fazlasıyla yeterlidir.

İnşallah diyorum :)

Arama motoru demek en iyi şekilde yazılım bilgisine sahip olan insanlara sahip olmak, en ileri teknolojileri en iyi şekilde kullanabilmek demek.

Türkiye'de çok iyi yazılım bilgisine sahip olan sayılı insan vardır eminim, bunlar da Türkiye'de emeklerinin karşılığını alamadıkları için, destek göremedikleri için yurtdışına gitme çabasındalar. Teknolojiye hiç girmiyorum bile, 20-30 yıl geriden geliyoruz belki de daha fazla.

Keşke yapsınlar da helal olsun diyelim, destekleyelim, kullanalım.

Şöyle küçük bir anım aklıma geldi, hemen onu aktarayım. Üniversitede bir profesörümüz bilgisayarı açıp sınav notlarını giremediği için benden rica ederdi ve notları sisteme ben girerdim. Üniversiteden bahsediyoruz ;)

AhmetCakmak34 adlı üyeden alıntı

Ülkeyi yönetenler siyasiler değil, halktır. Halk ne yaparsa ülke ona göre ilerler, kalkınır. 5 yaşında çocuk değilsiniz ki herşeyi başkalarından bekleyesiniz. Birazda siz birşeyler yapın, illa destek olan çıkıyor projelere. Arama motoru kodla sıfırdan, sonra yerli ama motoru de bak nasıl herkesin ilgisini çeker. Ama siz bir şey yapamadığınız için eleştirmekten başka elinizden gelen bir şey yok. Olsa keşke.

Sizden de güzel projeler bekliyoruz :)
Rekomedya TazZ Aleejhoan

kişi bu mesajı beğendi.

Korkmaz Korkmaz cagdaskorkmaz Kullanıcı
  • Üyelik 03.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek SARUHAN HOLDING - Fakir Elektr
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ç** K**
  • Mesajlar 3536
  • Beğeniler 253 / 1236
  • Ticaret 8, (%100)
Arama motorunu'da sizden öğrenecek değiliz yazsın.
Rekomedya

kişi bu mesajı beğendi.

cagdaskorkmaz.com.tr

Rekomedya Rekomedya Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 12.02.2012
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Grafiker
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad C** Ş**
  • Mesajlar 1930
  • Beğeniler 1527 / 1150
  • Ticaret 25, (%100)
Reisimiz konusunca search sayfasinda ve tum sonuc sayfalarinin ustunde canli yayini cikacak, konusma bitene kadar arama tarama faaliyetleri hizmet vermeyecek :)

Bundan suphesi olan yok zaten, milletin de devletin de gucu bir arama motoru yapmaya fazlasiyla yeter, en iyisi icin belki zaman ister ama en iyisini de yapabilir Turkiye fakat : Interneti fazla kurcalarsan kafayi siyrirsin diyen kafalarin yonetimi ile yapsalar yapsalar milli ve yerli siteler diye lisanslanmis sitelerden baskasini bulmayacak bir arama motoru ile o arama motoruna kayitli sitelerden baskasina giris izni vermeyen bir kapali devre intranet hizmeti yaparlar, otesi olamaz, kim hangi siteye girmis nereleri okumus izlemis diye takip edecek olmalari da cabasi. Bakan cocuklarinin iktidara yakin is adamlarinin sitelerini en ustte -goruruz artik :) bol bol malum parti reklamlari, 7/24 propaganda videolari cumleleri haberleri, diger arama motorlarini da yasakladilar mi olay tamamdir :) ara ki aradigini bulasin, 2-3 sene once bunun makarasini yapiyorduk simdi gercek oluyor iste

Turkiyeyi dostu da dusmani da kucumsemez mukatderat merak etmeyin, akli basinda herkes nasil buyuk bir ulke nasil buyuk bir devlet farkinda, zaten bunca seye ragmen ayakta kalmasi bu gucunun sayesinde oluyor, satmakla da bitmiyor savasmakla da bitmiyor aptallikla da devrilmiyor, en perisan halinde bile Sevri yirtip Lozan'a yukseltmis eli boyle bir ulkeden bahsediyoruz, burada milletin alay ettigi ulke degil millet degil bu ise girisenlerin kafa yapisi, yeterince biliyoruz yani kapasitelerini, neyi yaparlar neyi nasil yaparlar ortada bilinen bir sey, interneti surekli sansurleyen, ocu goren, kurcalama siyrirsin diyen kafanin kabul gorecek kalitede bir arama motoru yapmasini beklemek ne biliyim en hafif tabirle fazla iyi niyet olur
TazZ

kişi bu mesajı beğendi.

Phantaso Phantaso İçeriklerin Gücü Adına! Kullanıcı
  • Üyelik 18.02.2016
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Metin Yazarı & Editörü
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad F** S**
  • Mesajlar 1903
  • Beğeniler 843 / 842
  • Ticaret 119, (%100)
Konu sahibinin arama motoru ile ilgili düşüncelerini dile getirmekten ziyade hükümeti ve iktidar partisini yermekten başka bir şey yapmayarak anca CHP övmeye çalışmış. Bu kadar köstek olmayın be!
WmOptimize

kişi bu mesajı beğendi.

Atmaca25 Atmaca25 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 31.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Güvenlik
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad A** A**
  • Mesajlar 114
  • Beğeniler 16 / 30
  • Ticaret 1, (%100)
Böyle alaycı bir başlik açan adama sormak lazım hayatında kaç tane kod yazdın ne gibi bir yazılım ile katkın oldu bu memlekete Allah aşkına?
Bırakın şu dalga muhabbetini de bu tarz projelere ne gibi bir katkımız olur diye kafa yorun.. Yoksa elin amerikalısının google veya elin rusunun yandexini kullanmaya devam edeceğiz ilelebet.

Tapatalk kullanılarak gönderildi.
WmOptimize

kişi bu mesajı beğendi.

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al