lostyazilim
tr.link

İngilizce makale yazmak istiyorum, eğitim öneriniz nedir?

33 Mesajlar 4.812 Okunma
lstbozum
tr.link

yb79 yb79 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 12.09.2014
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek web sitesi sahibi
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ö** Ç**
  • Mesajlar 555
  • Beğeniler 286 / 212
  • Ticaret 1, (%100)
Bu adreste çok fazla materyal mevcut;
https://yadi.sk/d/Nc9zoaTWhkZzc
Bu adreste konu başlıkları mevut( sadece konu başlıklarını teker teker aratıp yine tonla materyal diğer sitelerden bulabilirsiniz.
http://www.mynet.com/ingilizce/
Bunlar çalakalem öneriler, siz de biraz araştırmayla bir sürü kendiniz içerik bulabilirsiniz...
Şu an üzerinde uğraştığım sitem olan İngilizce kelime ezberleme sitesi de bir başka kaynak olabilir:)
http://www.ingilizceogrenme.org/

wmaraci
reklam

Gucluyazar Gucluyazar Proje Adamı :) Kullanıcı
  • Üyelik 28.03.2016
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Sağlıkçı Webmaster
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** S**
  • Mesajlar 1027
  • Beğeniler 372 / 319
  • Ticaret 15, (%100)
yb79 Teşekkür ederim hocam inceliyorum. :)
yb79

kişi bu mesajı beğendi.

yb79 yb79 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 12.09.2014
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek web sitesi sahibi
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ö** Ç**
  • Mesajlar 555
  • Beğeniler 286 / 212
  • Ticaret 1, (%100)

Gucluyazar adlı üyeden alıntı

yb79 Teşekkür ederim hocam inceliyorum. :)

Umutsuzluğa kapılma, şimdiden başarılar...
Gucluyazar

kişi bu mesajı beğendi.

iskifogl iskifogl WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 21.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum KKTC
  • Ad Soyad A** İ**
  • Mesajlar 1121
  • Beğeniler 139 / 152
  • Ticaret 7, (%100)
1 sene ingilizce hazırlık okudum üzerine şuan hala ingilizce eğitim görüyorum fakat ben bile kendimi çok iyi şekilde ingilizce makale yazacak kadar prof. görmüyorum. Bilmiyorum belkide sebebi benim çok uğraşmamamdan kaynaklanıyodur ama cidden çok büyük bir gayret lazım yani ha deyince olacak iş değil.

Tabi şevkinizi kırmak istemem ama cidden çok istiyorsanız arkadaşlarında benimde dediğim gibi baya uğraşmanız lazım.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 28.03.2016
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** S**
  • Mesajlar 1027
  • Beğeniler 372 / 319
  • Ticaret 15, (%100)
iskifogl Anladım hocam, kurslar ile ve kendi çabamla bir şeyler yapmaya çalışacağım. Umarım olur.

NovemberNight NovemberNight WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 13.09.2015
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek İmalat Ar-Ge Mühendisi
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 514
  • Beğeniler 158 / 174
  • Ticaret 8, (%100)
En azından upper intermediate seviyesinde olmanız gerekir ortalama bir makale için. İnternette bir sürü test var İngilizce'nizi test edebilirsiniz ve gerekirse kaynaklardan çalışıp eksiklerinizi giderebilirsiniz.

• Üyelik 13.09.2015
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 514
  • Beğeniler 158 / 174
  • Ticaret 8, (%100)
Bu arada öneri istemişsiniz, öneriler seviyelere göre değişir hocam, elementary seviyesindeki birine verilecek öneriler farklıdır intermediate seviyesindeki birine verilecek öneriler farklıdır. Hangi seviyede olduğunuzu biliyorsanız belirtin, yardımcı olmaya çalışalım.

• Üyelik 28.03.2016
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** S**
  • Mesajlar 1027
  • Beğeniler 372 / 319
  • Ticaret 15, (%100)

NovemberNight adlı üyeden alıntı

En azından upper intermediate seviyesinde olmanız gerekir ortalama bir makale için. İnternette bir sürü test var İngilizce'nizi test edebilirsiniz ve gerekirse kaynaklardan çalışıp eksiklerinizi giderebilirsiniz.

NovemberNight adlı üyeden alıntı

Bu arada öneri istemişsiniz, öneriler seviyelere göre değişir hocam, elementary seviyesindeki birine verilecek öneriler farklıdır intermediate seviyesindeki birine verilecek öneriler farklıdır. Hangi seviyede olduğunuzu biliyorsanız belirtin, yardımcı olmaya çalışalım.

Hocam size şöyle anlatayım, cümleyi okuyunca bana ne demek istediğini anlıyorum; ancak ben cümle oluşturamıyorum. Dil bilgim yok yani. Kelime bilgisi var sadece.

Neoyun Neoyun Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 12.08.2015
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek İnternet girişimcisi
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 523
  • Beğeniler 126 / 350
  • Ticaret 30, (%100)
Ben çocukluğumdan beri, oyunlarla, filmlerle, dizilerle öğrendim İngilizceyi. Çatır çatır da konuşuyorum. Önemli olan bir dili komple hayatınıza sokmak, benim bütün cihazlarım İngilizce, bütün yazılımlarım İngilizce, izlediğim şeyleri altyazısız İngilizce olarak izliyorum. Çalıştığım insanlar yabancı, hatta iş yaptığım bir Rus arkadaşa ben öğrettim İngilizceyi.

Türkçe'yi bayağı bir kısıp, odağınızı İngilizce işlere yöneltin, İngilizce makaleler okuyun. Yapabildiğiniz her şeyi İngilizce yapın.

• Üyelik 13.09.2015
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 514
  • Beğeniler 158 / 174
  • Ticaret 8, (%100)
Gucluyazar cümle var cümle var hocam, hangi cümleyi anlıyorsunuz:D

Mesela şu metne bakın. Aşağı yukarı upp-int düzeyinde bir metin.

Pricing carbon emissions through a carbon tax is one of the most powerful incentives that governments have to encourage companies and households to pollute less by investing in cleaner technologies and adopting greener practices. A carbon tax is a fee placed on greenhouse gas pollution mainly from burning fossil fuels. This can be done by placing a surcharge on carbon-based fuels and other sources of pollution such as industrial processes.

A carbon tax puts a monetary price on the real costs imposed on our economy, our communities and our planet by greenhouse gas emissions and the global warming they cause. A shift by households, businesses and industry to cleaner technologies increases the demand for energy-efficient products and helps spur innovation and investment in green solutions.

Bu metne baktığınızda anlıyor musunuz? Dil bilgisi yoksa metni anlamanız da zor çünkü metinde relative cümleler var, passive cümleler var, bağlaçlar var şu var bu var.

wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al