ben tutmaz demedim belki bir melek yatırımcı içeriğini beğenir sana 50.000 birinci tur startup yatırım yapıyım der bi başlarsınız 1 yıl sonra bi 500.000 daha yatırır olur, olmaz diye bişey yok
ama şimdi işin teknik kısmına gelecek olursak
altyapı wordpress tema 50-100 tl civarı fiyata alınan bi tema
herhangi bir teknik kodlama yok site büyük ihtimalle hostinge bağlı
pazarlama yok marka iletişimi yok pr yok yazılım yok bütçe yok yönetim ekibi yok ofis yok swot yok analiz yok zannediyorum yazılım bilgisi yok
internette proje üretmek 100 liraya maal etme ile olmaz projen facebook değil ki bütçesiz büyüsün
bu yüzden hayal dünyasında yaşama dedim
burda bir çok insana bu konuda yardımcı olmaya çalışıyorum insanlar beni yanlış anlıyor sürekli
fikir üretmekle iş bitmez
geçen gün bir arkadaş bir fikir üretmiş buna dedim ki 100.000 lira bütçe çıkarmazsan bu işi tutturamazsın bir kaç gün benimle dalga geçtiler :)
ben bu işin okulunu okudum emek verdim diz çürüttüm bir fikrin marka olup olmayacağını bilirim
şimdi isim sana cazip gelebilir kargamel baktığın zaman iyi olabilir ama uzun vadede kullanıcı zihninine yer edebilecek bir isim değil
lütfen beni yanlış anlama ben burda senin hayallere dalıpta sonradan üzülmeni istemediğim için yazıyorum
ama şimdi işin teknik kısmına gelecek olursak
altyapı wordpress tema 50-100 tl civarı fiyata alınan bi tema
herhangi bir teknik kodlama yok site büyük ihtimalle hostinge bağlı
pazarlama yok marka iletişimi yok pr yok yazılım yok bütçe yok yönetim ekibi yok ofis yok swot yok analiz yok zannediyorum yazılım bilgisi yok
internette proje üretmek 100 liraya maal etme ile olmaz projen facebook değil ki bütçesiz büyüsün
bu yüzden hayal dünyasında yaşama dedim
burda bir çok insana bu konuda yardımcı olmaya çalışıyorum insanlar beni yanlış anlıyor sürekli
fikir üretmekle iş bitmez
geçen gün bir arkadaş bir fikir üretmiş buna dedim ki 100.000 lira bütçe çıkarmazsan bu işi tutturamazsın bir kaç gün benimle dalga geçtiler :)
ben bu işin okulunu okudum emek verdim diz çürüttüm bir fikrin marka olup olmayacağını bilirim
şimdi isim sana cazip gelebilir kargamel baktığın zaman iyi olabilir ama uzun vadede kullanıcı zihninine yer edebilecek bir isim değil
lütfen beni yanlış anlama ben burda senin hayallere dalıpta sonradan üzülmeni istemediğim için yazıyorum
Dostum ne okudun bilmiyorum ama SWOT vs bunlar benim yabancı olduğum konular değil. Proje tutar veya tutmaz, bunu zaman gösterecek fakat yanlış bulduğum bazı kısımlar var.
İlki wordpress ile ilgili düşünceleriniz. Wordpress kullanıp sektörde oldukça iyi kitlesi olan ve iyi miktarda para kazanan siteler var. Hatta yabancı olarak örnek istersen techcrunch gibi bir site var önümüzde. Örnekler çoğaltılabilir. Wordpress'in olayı bu biraz css ve html bilgisiyle bir çok şeyi yapabilmen. Böyle bir sistem varken ve ihtiyacımı da karşılarken açıkçası kodlama da kendimi geliştirmeyi hiç düşünmedim. İlerde belki.
İkinci kısım hosting, yönetim ekibi ve ofis konularında yazdıkların. Yani bilmiyorum ama 1,5 aydır ortada olan bir ürün için ortada ihtiyaç olmayan yüklerin altına neden girelim? İmaj, reklam vs için dersen anlarım ama şu an için gerek yok önce bir önümüzü görelim. Potansiyel var mı bakalım. Site gelir getirmediği sürece ofis tutmak büyük hata olur gibi geliyor. Yönetim ekibi konusuna gelirsek 3 kişinin kafa yorduğu ve 2 kişinin de sadece içerik ürettiği 5 kişilik bir ekibiz diyelim.
Aşağıya 1,5 aydır yayında olan sitenin hitlerini bırakıyorum. Belki önyargılı yaklaşımın değişebilir. Haklı olduğun noktalar var. Onlara hiç girmedim doğru oldukları için. İyi niyetli yorumların için teşekkürler.
Ek olarak son attığın mesajı da tam olarak anlamadım. Ofpof için içerik üretenlere para veriyor demişsin ve bunu yanlış strateji olarak görmüşsün. Onedio'nun da içerik üreten editörleri var ve ücretsiz mi çalışıyorlar? Meraktan soruyorum.