uguur adlı üyeden alıntı
Ben sizi gayet iyi anlıyorum ama siz beni anlamakta güçlük çekiyorsunuz sanırım ya da ben kendimi daha net ifade edemiyorum. İnsanlar kendini bu işin içindeymiş gibi çaba göstermiyor tam olarak bu işin içindeler. İçinde olmasalardı siz bu konuyu açmış olmazdınız. Ucuz ve ya pahalı bir şekilde kendini ve ya yaptığın işi pazarlayabilmek kabiliyettir. Ucuz mal satmayı kabiliyet olarak görmüyorsanız bir gün sempt pazarına gidin de tanesi bir liraya çorap satan abilerimizi ziyaret edin ya da bir gün o işi yapmayı deneyin. Benim kasdettiğim nokta müşterilerinizi doğru noktalardan yakalarsanız şikayetçi olduğunuz webmaster arkadaşlara piyasayı bırakmamış olursunuz.
mrscode Aslında haklı bir yorum. Fakat diğer arkadaşın demek istediği, berbat bir sesle (konuşabiliyor ve melodiye uyabiliyor diye) kendine megastar demesi gibi bir şeye sitem etmiş anladığım kadarıyla. Bu melodiye uyan arkadaş, sokak arası pavyonlarda ucuza çalışıp geçinir. Ör, popüler sesi düzgün ve zevk veren sanatçı da geceliği 500.000 TL'ye çıkar. Alıcısına göre değişir. Sokak arasına tarkanı getiremezsin, vw arenaya da çakma megastarı çıkarmazsın. Olay böyle aslında.
Arkadaşın da rahatsız olduğu nokta, bu çakma megastarın kendine megastar demesi. İş alması, iş bulması, para kazanması değil. Kendine o ünvanı utanmadan verebilmesi. Eğitim, profesyonellik, kalite olmadan. Playback yapıyor da diyebiliriz bir nevi uyarlama olarak.
mrscode yani şöyle bir şeyde var hocam bu sadece webmasterlıkta deği, tasarımda da; yazılımda da; ik'da da her sektörde var yani.
edit: karışmış yazarken. uguur'un yorumu haklı bir yorum; bu yorumu mrscode'a ithafen yazdım.