Bak kardeşim kimseyi aşağılamam senide aşağılamadım öncelikle yazdıklarıma dikkat etmeni istiyorum.
Mesleğin nedir ? Öğrenci olarak belirtiliyor zamanında bizde öğrencilik yaptık ve herşeyi öğrenmeye devam ediyoruz.
Sen okulunu okuyorsun ben ise bu işi yapıyorum.
O attığın resim nedir merak ediyorum ? Tüketici mahkemesinde kesinleşen maddeyi hiç bir şahıs firması delemez. Yok o şartlarda bu şartlarda olur ben firma olarak böyle yapıyorum böyle bir seçeneği kesinlikle satıcının yoktur.
Bana xx firmasının kendi kafasına göre oluşturduğu metni okutmanız hiç bir şeyi ifade etmez. İsterseniz o firmadan bizzat sipariş verir ve kabul etmem kargoyu iade ederim. Ancak bunu kendime yakıştıramam bu bir haktır ( yasal süreci yoktur ) .
Ben yaklaşık 10 firma ile kargo anlaşması düzenledim 3 tanesi ile kapıda ödeme gönderiyorum.
Yapılan kargo anlaşmalarında ( yazılı olarak ) eğer müşteri ürünü kabul etmez ise kargo ücreti satıcıdan alınmaktadır diye bir ibare yer almaktadır. Bu şartı da değiştiremezsiniz .
Umarım açıklayıcı olmuşumdur.
Backlinkcigeldi adlı üyeden alıntı
Hocam ben zaten her firma için geçerli demiyorum. Lakin genele vurup herkes öyle denilmesi yanlış. Burdan okuyup aklinda kalan bir insan gider ödeme yapmaz bu saydığim firmalar gibi bir firmaya denk gelir sonra uğraşir durur. Herhangi bir yaptirim yok demek yerine satin aldiginiz firma herhangi bir uyari veya yaptirim belirtmiş mi sitesinde ona bakmak gerekiyor. Firma yetkilileri arkadaşi aramiş hukuki islem baslatacaklarini söylemişler bu saydigim tipte bir firmaya denk gelmiş olamaz mi? Yani genele vurulmasi yanliş. Bugün en ufak bir şeyden dahi dava açılabiliyor bu tür konularda dikkatli olup araştırmak lazım. Ben arkadaşın ürün aldığı firma adına konuştum. Hukuki işlem baslatacaklarini söylediklerine göre sitelerine bir uyari vs.. koymuşlardir diye dusunuyorum??
-Ek olarak ücreti kargo değil firma istemiş. Kapıda odeme bedeli ve kargo geri gönderim ücreti olarak heralde
-Ha arkadas ürünü begenmeyip mi iade etti diyelim üzerine bir de bu sekilde tehdit mi aldı dava bile açabilir orası ayrı.
Dedigim gibi firmaya göre degiskenlik gösteren şeyler bunlar. Komşusu balkondan sofra sirkeledi diye dava açan birini tanıyorum yani bu tip insanlar firmalar çok herkesi ayni kefeye koymamak lazim