-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Bilgisayar mühendisi öğrencisi
-
-
Ad Soyad
S** Y**
-
-
-
Ticaret
97, (%100)
Şu andan itibaren google siliyorum diyecem ama adamlar androidi yönetiyor yine dinlenmekten kurtulamayacam :(
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
T** A**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
Benimde daha önce başıma geldi. Hangi arkadaşıma anlatsam, Cem Yılmaz'ın "FBI Bizi dinliyormuş" şakasını açıyor Youtube'dan. Ben ve arkadaşım hiç bir şekilde google araması yapmadan sadece uzun uzun bir konu hakkında konuştuk ve ardından 1 gün boyunca o konunun reklamlarına denk geldim.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Bilgisayar Prog.
-
-
Ad Soyad
B** A**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Tamam belki o kadar önemli birileri değiliz ama daha öncede bir TV markası tvdeki kameraları ve akıllı kumandaları kullanarak kayıt yaptığını ve bu durum yüzünden özür dilediğini açıkladı. Ne kadar önemsiz birisi olsak bile birilerinin bizi izlemesi dinlemesi çok kötü bir durum. Eskiden saha ajanları vardı şimdi siber ajanlar var. Adam TV/Telefon ile bizi izliyor yada dinliyor ise bunu başkaları da yapabilir. Tehtid amaçlı kullanabilir. Sadece google değil tüm firmalar verilerimizi izinli veya izinsiz depoluyor.
Belki bu forumdan biri ilerde başbakan pardon başbakan olamıyoruz artık. Cumhurbaşkanı olacak. Yada milletvekili ? İlerde bunlar karşımıza çıkabilir.
Angela Merkel geçmişte çekilen uygunsuz fotoğrafları geçen yıllarda yayınlandı. Böyle bir durum bizimde başımıza çok kolay bir şekilde gelebilir. Denildiği gibi internete yüklenen hiç-bir-şey silinmez.
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Sunucu Yönetimi & Geliştirici
-
-
Ad Soyad
A** Ö**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Network den arada takip yaparım olumsuz bir şey varmı diye ama bu güne kadar öyle bir şeye denk gelmedim.
Linux Server,Network(ipv4+ipv6) https://ahmetozer.org https://github.com/ahmetozer
Glaus
Kimlik Onayı Bekliyor
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
...
-
-
Ad Soyad
Ü** D**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Hocam kullandığı işletim sistemi hakkında ne kadar bilgisi var milletin bu konuda yorum yapsın :) Biraz araştırma yapsanız takıntılı bir yapıya sahipseniz fazla sürmez paranoyak olursunuz :) İşinizi yapmaya devam edin relax olun.
ulas
C# & ASP.NET
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Full Stack Developer
-
-
Ad Soyad
U** K**
-
-
-
Ticaret
18, (%100)
Geçen bir foruma kaydoldum, ardından belli bir sure sonra facebooka giriş yaptım ve sağ tarafta forum sitesinin grubunun onerildigini gördüm. Yani Facebook, google ve diğer firmalar işbirliği içerisinde. Bu iş firmayla kalmamakla birlikte bir çok kirli isinde döndüğü düşüncesindeyim.
technovenue.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Web
-
-
Ad Soyad
Ö** T**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Sadece android de olduğuna inanmıyorum iOS da da var. Önceki telefonum android idi ekşisözlükte bu konuyu görmüştüm ve test ettim. Hiç arama yapmadığım , alakasız ve çok az kullanılan bir kelime seçtim. Misal tabure kelimesi. Telefonumdan daha önce hiç bir şekilde arama yapmadım. Evdeki interneti kullanan diğer telefon ve bilgisayardan da arama yapılmadı. Bir gün boyunca telefonun yanında sürekli tabure diye söyledim hatta içerisinde tabure geçen cümleler kullandım. Bir gün içinde internette gezerken tabureyle ilgili bir tane reklam çıkmadı. Hatta mobilya ile ilgili reklam dahi çıkmamıştı. Reklam çıkmadığına ikna olduktan bir gün sonra gece bir sayfada gezinirken bildiğin tabure reklamı çıktı. AdWords te aratsan o kelimeye reklam veren bulamazsın fakat bana reklamı çıktı. O gün Google ın bizi dinlediğini anladım.
Şuan iOS kullanıyorum ve bir gün annemle bir kaç saat boyunca televizyon alma konusunda konuştuk. İşte lg alalım vs diye anlaştık. O zamana kadar bu telefondan yakın zamanda tv ile ilgili hiç bir arama yapmadım. Kullandığım modeme bağlı olan diğer telefon ve bilgisayardan da arama yapılmadı çünkü ihtiyaç yoktu. Yani reklamın çıkması çok zor ihtimal. Konuyu konuşurken nette gezerken sürekli araba , ev , kıyafet vs reklamlar çıkıyordu. Konuyu konuştuk, tartıştık akşamı tak lg tv reklamı, turuncu indirim diye halbuki ben tv ile ilgili yada onu anımsatacak teknoloji sitesinde değildim. Tam iki gün boyunca sürekli farklı farklı tv reklamları çıktı ve bazen telefon elimdeyken konuşulan konularla ilgili reklamlar denk geliyor artık hiç şaşırmıyorum . Bildiğin nokta atılı yapıyor.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Türkolog
-
-
Ad Soyad
M** D**
-