lostyazilim
tr.link

Google bizi dinliyor mu ?

36 Mesajlar 4.790 Okunma
lstbozum
tr.link

OzWebDesign OzWebDesign WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 01.09.2016
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Web
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad Ö** T**
  • Mesajlar 147
  • Beğeniler 39 / 40
  • Ticaret 5, (%100)
Sadece whatsapp yüklü. Onda da o kelimeler hiç yazılmadı.

wmaraci
reklam

Mrtcn Mrtcn PrismaCSI Kullanıcı
  • Üyelik 06.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Cyber Sec & Project Manager
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** G**
  • Mesajlar 3356
  • Beğeniler 481 / 1987
  • Ticaret 10, (%100)

OzWebDesign adlı üyeden alıntı

Sadece whatsapp yüklü. Onda da o kelimeler hiç yazılmadı.

Yazılması gerekmiyor. Ses izinleri var ise dinliyor aktif olarak. Aynı şeyi facebook da yapıyor. Test için kapatabilirsiniz.

OzWebDesign OzWebDesign WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 01.09.2016
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Web
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad Ö** T**
  • Mesajlar 147
  • Beğeniler 39 / 40
  • Ticaret 5, (%100)
Tamam wp yi silip bir kaç gün deneme yapayım bakalım karşıma konuştuklarımla ilgili reklam çıkartacakmı
Mrtcn hsntngr

kişi bu mesajı beğendi.

hsntngr hsntngr Kontör at Kullanıcı
  • Üyelik 21.09.2016
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Full Stack Developer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** T**
  • Mesajlar 1155
  • Beğeniler 99 / 327
  • Ticaret 3, (%100)

Mrtcn adlı üyeden alıntı

Google baskı düzeyi oluşturamaz sizi hapsedemez, aileniz ve size zarar veremez. Topladığı bilgileri aleyhinize kullanamaz.

Hayır haksız kazanç olmaz. Ülkede kimse önemsemiyor ama big data önemli...

Ayrıca gizlilik ve kullanışm koşullarını kimse okumuyor hakkını bilmiyor. Bu neyin gizliliği ?

Ufak bir tavsiye vereyim.

Google ayarlarından herşeyi kapatsanız bile google verileri toplamaya devam eder. Kullanım koşullarını bir zahmet okuyun :)

Hayır haksız kazanç olmaz derken neden böyle bir şey söylediniz anlamadım. Eğer google kullanıcılarını her alanda takip ediyor ve özel veya değil bütün bilgilerini topluyorsa, muhtemel en iyi reklam hizmetini de kendisi sağlıyordur.Çünkü milyarlarca insan hakkında, hiç bir kimse veya kurumun sahip olamayacağı kadar bir bilgiye sahip. BU demektir ki "reklam" sektöründe hiç bir rakibi googleye karşı yarışamaz. Yarışsa da kazanmaz.. Böyle devam ettiğini düşünütrsek ilerleyen zamanalrda da sektörde tekel haline gelir. (Şuan da zaten öyle değil m) Ve sektörde tekel haline gelen bir reklam firmasıdan en fazla zararı da biz webmasterlar görürüz.
48255

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

MRCBOX MRCBOX <?echo "Hello wmaraci";?> Kullanıcı
  • Üyelik 24.05.2017
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Webtasarim
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad B** K**
  • Mesajlar 863
  • Beğeniler 365 / 296
  • Ticaret 18, (%100)
Windows 10 un ayarlarına bakmadınız sanırım microsofta belirli aralıklarla kişisel verilerimizi gönderiyor sesimizi yazma şeklimizi konumumuzu kısaca çoğu şeyi yeni versiyonlarda format bitince artik soruyorlar erişime izin veriyormusunuz diye demek 1 2 kişi sıkıntı çıkardı zaten şöyle de bir söylenti var nasa tüm cihazların kamerasını ve mikrofonunu istediği zaman açıp dinleyebiliyor heryere erişimi var yani bunu eski nasa çalışanı soylemişti

82584 82584 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 14.10.2017
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 134
  • Beğeniler 19 / 40
  • Ticaret 0, (%0)
Google ve Facebook bunu çoktandır yapıyor.

hsntngr hsntngr Kontör at Kullanıcı
  • Üyelik 21.09.2016
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Full Stack Developer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** T**
  • Mesajlar 1155
  • Beğeniler 99 / 327
  • Ticaret 3, (%100)

divcoder adlı üyeden alıntı

Google ve Facebook bunu çoktandır yapıyor.
Facebookun wp konusmalarını kullandığı çoktandır konuşuluyor. Ama "tarayıcılarda" dinleme olayı ile ben ilk kez karşılaşıyorum

Mrtcn Mrtcn PrismaCSI Kullanıcı
  • Üyelik 06.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Cyber Sec &amp; Project Manager
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** G**
  • Mesajlar 3356
  • Beğeniler 481 / 1987
  • Ticaret 10, (%100)

hsntngr adlı üyeden alıntı

Hayır haksız kazanç olmaz derken neden böyle bir şey söylediniz anlamadım. Eğer google kullanıcılarını her alanda takip ediyor ve özel veya değil bütün bilgilerini topluyorsa, muhtemel en iyi reklam hizmetini de kendisi sağlıyordur.Çünkü milyarlarca insan hakkında, hiç bir kimse veya kurumun sahip olamayacağı kadar bir bilgiye sahip. BU demektir ki "reklam" sektöründe hiç bir rakibi googleye karşı yarışamaz. Yarışsa da kazanmaz.. Böyle devam ettiğini düşünütrsek ilerleyen zamanalrda da sektörde tekel haline gelir. (Şuan da zaten öyle değil m) Ve sektörde tekel haline gelen bir reklam firmasıdan en fazla zararı da biz webmasterlar görürüz.

Merhaba

Şuan zaten tekel durumda olan 10 adet teknoloji firması bulunuyor. İnternete bağlanan her bireyin dinlenmesi normaldir. Dinlenmekten kaçınmak isteniliyorsa internet kullanmamanız gerekiyor. :)

Reklam verilecek düzgün platformlar yoksa bunun suçlusu google değildir ve evet haksız kazanç olmaz.

Veriyi elinde bulunduran dünyaya hükmeder.

ek olarak

https://thehackernews.com/2015/06/google-chrome-spying.html
https://www.theverge.com/2017/12/16/16784628/mozilla-mr-robot-arg-plugin-firefox-looking-glass

global surveillance'dan kaçılamaz...

ASametYildirim ASametYildirim Saygı, Sevgi, Anlayış. Kullanıcı
  • Üyelik 16.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Bilgisayar mühendisi öğrencisi
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad S** Y**
  • Mesajlar 3826
  • Beğeniler 2399 / 1874
  • Ticaret 97, (%100)

j700 adlı üyeden alıntı

kesinlikle dinliyor aynı olay başıma geldi ben hep gizli taramadan girerim çerez kaydetmeşin diye hiç bir şekilde ev satın alma hakkında araştırma yapmadım yanımda arkadaşım vardı babam gil ev alacak ev bakıyorlar falan diyordu sonra sitede dolaşırken bir de ne göreyim ali ağaoğlunun ev reklamları çıkıyor :D

senol77 adlı üyeden alıntı

Wayyy be yerin kulağı var sözü Google'nin kulağı var oldu.....

PoineTR adlı üyeden alıntı

Benimde başıma geldi iş yerinde bunu konuşmuştuk bu olay 2 kişinin de başına gelmiş. Arkadaş bana bir kitap hakkında öneri veriyordu. Bir süre konuştuk. Bir kaç saat sonra tüm reklam alanlarında D&R reklamı hatta bazı yerlerde konuştuğumuz kitap yer alıyordu. Bunun dışında uçak bileti reklamı da geldi. Akrabalardan biri rahatsızlanmış acilen memlekete gitmek gerekiyordu. İnternette gezinmeye başladığımda yan tarafta Pegasus reklamı belirdi. Şöyle birşey var daha önce girdiysen veya araştırdıysan bu reklamların çıkması normal ama daha önce bakmadıysan böyle reklamların çıkması bana garip ve şüpheci hissettiriyor.

Daha önceden araştırdıysan zaten normal direk tarayıcı çerezlerine kaydediliyor, google hesabı üzerinde oturum açtıysan aramaların kaydediliyor. Mesele o dğeil. Bilgisayarda hiç arama yapmadığın halde, yanında eşin dostunla konuştuğun olayların reklam oarak karşına çıkması anormal. Açık açık biz senin bütün konuşmalarını dinliyor ve kaydediyoruz demek. Bugün normal şartlarda birisi hakkında dinlenme kararı alınabilmesi için ciddi şartlar aranıyor. Devlet dahi suç şüphesi olduğu halde seni sadece belli durumlarda dinleyebiliyor. Ama (eğer bu olay gerçekse) adamlar 7 24 seni her an dinliyor kayda alıyor ve kendi çıkarları için bunu kullanıyor.

Mrtcn adlı üyeden alıntı

Dinlenmemenizi gerektirecek durum ney ? Neyi saklamaya çalışıyorsunuz? Anonim kalmaktaki amacınız ney? Tehlike düzeyiniz ney ?

Transparan proxy ile BTK tarafından dinlenilmek mi ? Google tarafından sadece aktivitenizin dinlenmesi mi ?

Baskı düzeyi oluşturacak şekilde tehdit ediyor mu ?

Gibi sorulara cevap bulmak lazım önce :)

emre1080p adlı üyeden alıntı

arkadaşımla konuşuyoruz kanepede televizyon izliyoruz felan dedim ki youtube'da video işine girmek istiyorum seslendirme yapacağım, mikrofon mu alsam. Mikrofon konuşuyoruz. Laptop'ı açtım takılıyorum baktım sağ tarafta hepsiburada mikrofon reklamları trust bm800 vs. acayip şaşırdım.

j700 adlı üyeden alıntı

kanka koş koş googlenin çok büyük bir açığını buldum hackleyecem diye bağır adamlar korksun biraz :D

netman adlı üyeden alıntı

Ayarlardan kapatın sizde:) dinleyemesin.. Uygulama izinlerinden halledebilirsiniz.

Baskı düzeyi oluşturuyor mu burdan başlayım. Evet şuan farkında bile olmadığımız için çoğu zaman önemsemiyoruz . Ama ilerde kullanılan bu bilgiler herhangi bir koşulda veya durumda sizin aleyhinize kullanılabilir mi ? Durum bu kadar ileri gidebilir mi ?

Dİğer bir boyutu ise, bir adam düşün, esnaf. Mahallesinde herkesin evine böcek koymuş dinliyor. Kİmin neye ihtiyacı varsa hemen alıyor ve adamın kapısına "şu ürün bize geldi" diye afiş asıyor.Sİzce bu haksız kazanç olmaz mı ?

Bu koni hakkında yazdığım yazımı okumak isterseniz beklerim.

http://www.teknotarzi.blogspot.com.tr/2018/01/google-bizi-gizlice-dinliyor-olabilir-mi.html?m=1

27207 27207 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 02.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 1852
  • Beğeniler 346 / 707
  • Ticaret 5, (%100)
Zaten Google'de kişiselleştirilmiş reklamları aktif etmek bile 100 farklı kanaldan analiz ediliyorsun demek. Bunun daha birçok çeşidi var.

Ama asıl sorun şu ? Google bizi dinlese ne olacak, ben kaydadeğer birşey yapmıyorum, önemli bir kişi de değilim, dinlesin varsın ne bulacakki demek gaflete düşmektir.

Milyarlarca insanın kullandığı bir sistemin veri toplaması ve bunları analiz etmesi çok büyük bir iştir. Bu verilerle ülke batırılıp ülke bile çıkartılabilir.

ÖRNEK:

Sadece Facebook ve Google'ye verdiğin bilgilerden oluşturulabilecek basit analizler:

- Şehir şehir, köy köy, mahalle mahalle eğitim durumu analizi
- Yaş gruplarına göre ilgi alanları, yapılan alışverişler, oynanılan oyunlar, internette vakit geçirme oranları, okunulan kitaplar, sosyal ilişkiler, dini görüşler, siyasi fikirler, ekonomik durum, aile yapısı, cinsel durum, ilişki durumları, müzik, alışveriş, eğitim, mizah vs... anlayışları
- Kullanılan teknolojik cihazlar, işletim sistemleri, seyahat edilen yerler, indirdiğin uygulamalar
.....

Bu listeyi böyle yüzbinlerce maddeye çoğaltabilirsin. Ve bunları yaş grubuna göre, eğitim durumuna göre, şehre göre, saat dilimine göre, önemli günlere göre vs detaylandır da detaylandır, sınır yok. Bu analizlerin çoğunu da koskoca devletler bile yapamaz. Halkın nabzını bu denli tutamaz, özeline giremez.

Ama biz hergün kendi ellerimizle bunu veriyoruz. Bu bilgiler ticari amaçlarla, ekonomik amaçlarla, askeri amaçlarla Amerika tarafından kullanılıyor. (Yandex'e giriyorsan Rusya diyebiliriz veya bilgilerin satıldığı herhangi bir şirket)

Anne bugün pizza yiyelim mi ? diye sorman bile bu bütünün bir parçası. 60 milyon internet kullanıcısının ne yediği, pizza sevip sevmediği, pizzayı ne zaman yediği, hangi markayı tercih ettiği, avm mi yoksa caddede mi yediği vs gibi analizler bile Dominos Pizza veya Pizza Hut tarafından milyar dolarlık değere sahip. Hatta bu veriler satış stratejilerinin temelini bile oluşturabilir. Zaten bu verilerin ticari amaç için paylaşılmadığına dair birşey yok.

Ben şahsım adıma konuşayım. Bu verileri internet kullanmaya başladığımdan beri zaten veriyorum ve kullanmalarına izin veriyorum. Yıllardır istesem de istemesem de bu büyük istatistiğin bir parçasıyım. Devlet özel sistemler çıkarsın, yerli yatırımcılar yerli sosyal medya mecraları çıkarsın. Seve seve o tarafa kayarım. Başka ülkeler benim bilgilerimi bana karşı kullanacağına kendi ülkem kullansın, depolasın, analiz yapsın daha iyidir.
hsntngr

kişi bu mesajı beğendi.

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al