lostyazilim
tr.link

Neden İyi Bir Şey Yapamıyoruz?

41 Mesajlar 5.265 Okunma
lstbozum
tr.link

ramazayn ramazayn WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 11.10.2017
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad R** U**
  • Mesajlar 614
  • Beğeniler 19 / 251
  • Ticaret 9, (%100)
Gopher Sponsor Hosting ile birşeyler başarabileceğini sanan insanları hiç anlamadım hosting dediğin nedir ki 6 aylık 40 liraya güzel hostingden alıyorum tertemiz pahalıda değil 200 300 lira değil yani banada saçma geliyor.

wmaraci
reklam

Gopher Gopher We Love Google! Kullanıcı
  • Üyelik 06.01.2018
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Yazılım Mühendisi
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** K**
  • Mesajlar 341
  • Beğeniler 35 / 191
  • Ticaret 0, (%0)
ramazayn kesinlikle öyle. insan sigaraya bile 1 haftada daha fazla para harcıyor. (edit: evet ne yazık ki harcıyorum :) )

mrtrclb mrtrclb WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Blogger
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** E**
  • Mesajlar 1379
  • Beğeniler 538 / 538
  • Ticaret 7, (%100)
Aziz sancar , cahit arf , mehmet oz .... yuzlerce adamimiz var aslinda

brk66 brk66 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 07.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek webmaster
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad B** M**
  • Mesajlar 116
  • Beğeniler 7 / 18
  • Ticaret 2, (%100)

şu bile parayı buldu :)

wmaraci
wmaraci

saYRam saYRam WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 05.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek Hukuk
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad G** T**
  • Mesajlar 49
  • Beğeniler 6 / 8
  • Ticaret 0, (%0)
Girişimci değiliz ve girişimcilik konusunda korkak yetişmemize neden olan bir kültürümüz var. Ailelerimizden garantici olmayı öğrendik. Risk almanın yanlış bir şey olduğuna ilişkin genel bir kanı var. Oysa ki; girişim demek, emek, sermaye ve doğal kaynakları bir araya getirip, insiyatif kullanmak ve risk almak demektir.

Türkiye'de risk almak çok akıllıca bir iş değil. öyle bile olsa liyakat sisteminin tamamen ortadan kalkmış olması, "adamınız yoksa girişmeyin" dedirten hale gelmiş.

Kıtlık zihniyeti hakim. Girişimci insanların bolluk zihniyetine (abundance mentality) sahip insanlar oldukları ile ilgili bir kaç yazı okumuştum.

İmkanlar mazeret değil ama gerçekten zorluklar var. Mesela ABD'de internet üzerinden (ABD'de yaşamıyor bile olsanız) şirket açabiliyorsunuz ama Türkiye'de şirket açmak için bir çok şeyle uğraşmanız gerekiyor. Ayrıca kazanmadığınız paranın vergisini veriyor olmanız da, "devlet gibi bir ortağınız varken girişmek cesaret ister" dedirtiyor.

Eğitim almıyoruz. Eğitim almanın önemini bilmiyoruz. Birisi şurda dese ki şu kadar paraya girişimcilik eğitimi verceğim zengin olma şansı tanıyacağım. İsterseniz deneyelim; forumun %95'i "kelin merhemi olsa kendi başına sürerdi" gibi saçma sapan laflar eder.

Oysa ki; dünyada insanlar girişimcilik eğitimlerine on binlerce dolar para harcıyor. Bizde, ne yazık ki; üretmek gibi bir refleks yerine zengin olup, kıçı devirip yatmak gibi bir refleks gelişmiş. Bir tür ölü toprağı.

Emin olun hindistan Pakistan falan bizden çok ileride teknolojiyi kullanmak, teknik eleman yetiştirmek konusunda.

Türkiye'yi ABD ile kıyaslamak gibi bir şeye girmiyorum tabii. ABD ayrı bir dünya. Orada insanlar gırla para harcıyorlar. Hesabını yapmadan. Çünkü devlet elindeki paraları almıyor bizdeki gibi. Girişimcilik görece kolay. bir de kapitalizmin kalbi ABD. Kapitalizm bir sistem, öğrendikleri şey haline gelmiş.

Şurda ham madde konusunda Çin'den bişey getirmeye kalkın yüz tane yasak ürünler maddesiyle karşılaşırsınız. ABD tüm ihtiyacınız Çin'den karşılıyor. Şunu almak yok bunu almak yok. Oraya girmek yok falan böyle saçma sapan şeylere takılmıyorlar.

Bizde bir sistem yok. Matematik yok. Biz ne kapitalistiz ne komünistiz ne bunların ortasıyız. Ne müslümanız ne ateistiz. Ne olduğumuz belli değil.

Sonuç olarak neden bizden bir Elon Musk çıkmıyor? Çünkü bizde herşeyden biraz var ama hiç birşeyden tam olarak yok.
cnrsgr Sercancetin ugurcx

kişi bu mesajı beğendi.

musbay musbay WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 24.03.2016
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek İşçi
  • Konum Adana
  • Ad Soyad M** B**
  • Mesajlar 190
  • Beğeniler 145 / 35
  • Ticaret 9, (%100)
Bence cevap, melek yatırımcı azlığı. Proje ne kadar iyi olursa olsun, gerektiğinde yüzbinlerce lira yatıracak şirket/yatırımcı sayısı az oldukça, ilerleme bence çok zor.

Kafanızda bir proje var. Cebinizde 1.000 lira.

Yazılıma mı, reklama mı, SEO'ya mı para harcayacaksınız?

Bence doğru cevabı bulmak için, onedio'nun kuruluş hikayesini tekrar tekrar dinlemek lazım.

cnrsgr cnrsgr Caner Sağır Kullanıcı
  • Üyelik 04.07.2016
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Ajans Direktörü
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad C** S**
  • Mesajlar 738
  • Beğeniler 58 / 463
  • Ticaret 46, (%98)

saYRam adlı üyeden alıntı

Girişimci değiliz ve girişimcilik konusunda korkak yetişmemize neden olan bir kültürümüz var. Ailelerimizden garantici olmayı öğrendik. Risk almanın yanlış bir şey olduğuna ilişkin genel bir kanı var. Oysa ki; girişim demek, emek, sermaye ve doğal kaynakları bir araya getirip, insiyatif kullanmak ve risk almak demektir.

Türkiye'de risk almak çok akıllıca bir iş değil. öyle bile olsa liyakat sisteminin tamamen ortadan kalkmış olması, "adamınız yoksa girişmeyin" dedirten hale gelmiş.

Kıtlık zihniyeti hakim. Girişimci insanların bolluk zihniyetine (abundance mentality) sahip insanlar oldukları ile ilgili bir kaç yazı okumuştum.

İmkanlar mazeret değil ama gerçekten zorluklar var. Mesela ABD'de internet üzerinden (ABD'de yaşamıyor bile olsanız) şirket açabiliyorsunuz ama Türkiye'de şirket açmak için bir çok şeyle uğraşmanız gerekiyor. Ayrıca kazanmadığınız paranın vergisini veriyor olmanız da, "devlet gibi bir ortağınız varken girişmek cesaret ister" dedirtiyor.

Eğitim almıyoruz. Eğitim almanın önemini bilmiyoruz. Birisi şurda dese ki şu kadar paraya girişimcilik eğitimi verceğim zengin olma şansı tanıyacağım. İsterseniz deneyelim; forumun %95'i "kelin merhemi olsa kendi başına sürerdi" gibi saçma sapan laflar eder.

Oysa ki; dünyada insanlar girişimcilik eğitimlerine on binlerce dolar para harcıyor. Bizde, ne yazık ki; üretmek gibi bir refleks yerine zengin olup, kıçı devirip yatmak gibi bir refleks gelişmiş. Bir tür ölü toprağı.

Emin olun hindistan Pakistan falan bizden çok ileride teknolojiyi kullanmak, teknik eleman yetiştirmek konusunda.

Türkiye'yi ABD ile kıyaslamak gibi bir şeye girmiyorum tabii. ABD ayrı bir dünya. Orada insanlar gırla para harcıyorlar. Hesabını yapmadan. Çünkü devlet elindeki paraları almıyor bizdeki gibi. Girişimcilik görece kolay. bir de kapitalizmin kalbi ABD. Kapitalizm bir sistem, öğrendikleri şey haline gelmiş.

Şurda ham madde konusunda Çin'den bişey getirmeye kalkın yüz tane yasak ürünler maddesiyle karşılaşırsınız. ABD tüm ihtiyacınız Çin'den karşılıyor. Şunu almak yok bunu almak yok. Oraya girmek yok falan böyle saçma sapan şeylere takılmıyorlar.

Bizde bir sistem yok. Matematik yok. Biz ne kapitalistiz ne komünistiz ne bunların ortasıyız. Ne müslümanız ne ateistiz. Ne olduğumuz belli değil.

Sonuç olarak neden bizden bir Elon Musk çıkmıyor? Çünkü bizde herşeyden biraz var ama hiç birşeyden tam olarak yok.

Kaleminize, klavyenize, fikirlerinize sağlık Avukat bey.

TeknoMonster TeknoMonster WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 07.11.2016
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Yazılım
  • Konum Trabzon
  • Ad Soyad I** T**
  • Mesajlar 240
  • Beğeniler 42 / 52
  • Ticaret 22, (%100)
Kisa bir ozet girmek gerekirse. Yakinda olan bir olayi anlatic. Bir sistem dusunduk sirketden arkadaslarla hayata gecirelim dedik. Yazilimi yaptik doanimlari aldik is geldi kanuna gitdik devlet dairesine once bizi avukata yonlendirdiler gitdik avukata ucretini odedik ve bizi kaynaklara yonlendirdi mekan ayarladik geldiler baktilar olctuler uygun digil dediler baska mekan aradik ( ilk kirayi vermisdik ) baska mekan bulduk geldiler baktilar uygun dediler . Sonra defter stopaj vergi levhasi kep derken arkadaslardan biri benim param bitti dedi gitti bankalara yatirim istedik bize size neden yatirim yapalim dediler . Baska bir banka gitdik isde gencelere destek felan dediler . Gitdik adamlara bize sermaye gosterin size kredi verelim dediler . Eger sermayemiz olaa neden kredi alalim die ciktim ve proje batdi.. elde olan donanimlarida satdik ucuzuna ki en azindan cebimizde para kalsin.

Ben suan 10 saniyemi ayirip bu soruyu dusundugumde neden burda oyle biri cikmiyo die . 10 saniyeme aciyom nasil ciksin.

Zehir gibi arkadaslar unversiye birincileri arkadaslara baba bakkalli calistiriyo neden ?
İs bulamiyo peki neden is bulamiyo ? Deneyimi yok e nasil olcak bu deneyim kimse onuda sormuyo. Herkes tvde isde meshur haber sitelerinde genclere dedtek yatirimlara dedtek felab da ortada sonux yok.

Biraz uzun yazi oldu umarim derdimi anlata bilmisimdir. Tesekkurler her kese
cnrsgr

kişi bu mesajı beğendi.

VipTema VipTema Vip Tema Web Tasarım Kullanıcı
  • Üyelik 29.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Vip Tema Web Tasarım A.Ş.
  • Konum Tekirdağ
  • Ad Soyad Ö** I**
  • Mesajlar 1393
  • Beğeniler 704 / 703
  • Ticaret 21, (%100)
Benim tutacağına yüzde bir milyon inandığım bir projem var. Çok fantastik. Hatırlayın facebook neden tuttu? Insanlar cocukluk arkadaşlarını bulacaktı. Canli yayiniydi, canlı yayında intihar olaylarıydı vs. parladıkça parladı.
Bir oyun vardı pokemonla ilgili nasıl birden parladı? Insanlar bu oyunu oynarken araç altında ezildiler. Sansasyonel bir dizi vaka takip etti.. Mansetler hep pokemon oynarken... şeklindeydi olay oldu parladı gitti.

Bazı projelerin ortak özelliği kendi kendini reklam edebilmesi. Yani facede ben yıllardır görüşmedigim arkadaşımı bulmak icin kaydoldugumda veritabanina kendimi de eklemis oluyorum. Bende reklama alet olmus oluyorum.

Tutan projelerin bir diger ortak özelliğide ucretsiz olmaları daha sonradan ücretli bir takım özelliklerin ilave olması.
Az biraz param olsa ünlüyüm projemden o kadar eminim. Projemin ürünü insanlar.

Sercancetin Sercancetin WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 06.08.2016
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Mobile Developer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** Ç**
  • Mesajlar 278
  • Beğeniler 55 / 63
  • Ticaret 9, (%100)
Arkadaşlar hiç düşünmediğiniz nokta şudur aslında. İyi bir fikir ihtiyaç duyulduğu anda çıkar. İhtiyaç duyulan an ise sizin ilgi alanınız, hobileriniz, uğraşlarınızdır. Diyelim ki bir sorunla karşılaştınız bunu nsl çözebilirim diyorsun çözmem için hiç bir yol yok tam o sırada yapılamayanı yaparsınız ve ortaya güzel fikir çıkar sonra ürüne dönüşür. Uzatmayayım anladınız işte demem o ki bir soruna çare bulun bunun içinde uğraş edinin.

Instagram: @sercancetincom
Youtube: sercancetincom
Website: http://sercancetin.com
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al