kocakserdar7 adlı üyeden alıntı
Ben de temayı Themeforest'den almıştım sayfa 4 saniyede yükleniyordu. Normal rutin Yoast, Amp eklentisi vs. gibi eklentileri yüklüyordum, yapım aşaması bitince en son Cache eklentisi yükleyip, resim sıkıştırması yapacaktım hızlandırmak için. Ne oldu anlamadım son 2 gündür testlere sokuyorum 1.30 saniye çıkıyor açılış hızı (ortalama). Kendi kendine nasıl hızlanabilir anlayamadım.Godaddy WP kurulumu yaparken paketin içinde Beaver Builder Booster eklentisi ve Beaver Builder eklentisi yüklemiş kendi kendine. Ben bu eklentiler tema ile geldi sanıyordum ama tema ile alakası yokmuş sonra sildim bu eklentileri belki de bu yüzden hızlandı, anlayamadım gitti.
Bende eklentileri kontrol ettim ama gereksiz eklenti göremedim. Keşke bende aynı sonucu alsam.
Kodlarıda değiştirseniz pek etkili olmasını ben beklemiyorum açıkçası çünkü sadece bu etki etmiyor. X firması ile Y firmasının bağlantı hızları ve yükü farklı olduğu için her seferinde fark olacaktır.
Cache işlemi ile bir takım işleri çözebilirsiniz. Paylaşımlı hosting üzerinde bu tarz durumlar imkansıza yakın belirli bir durumun altını almak zor.
Azure, G-Cloud, AWS gibi Cloud sağlayıcıları ile 0.4 saniyeye kadar açılma hızlarını düşürebilirsiniz.(birazcık alt yapı kurulum ameleliği olacak)
Cache işlemi ile bir takım işleri çözebilirsiniz. Paylaşımlı hosting üzerinde bu tarz durumlar imkansıza yakın belirli bir durumun altını almak zor.
Azure, G-Cloud, AWS gibi Cloud sağlayıcıları ile 0.4 saniyeye kadar açılma hızlarını düşürebilirsiniz.(birazcık alt yapı kurulum ameleliği olacak)
Teşekkür ederim hocam ama Azure, G-Cloud, AWS gibi Cloud sağlayıcıları benim bütçemi çok fazla aşmaktadır. Maalesef bunları alacak maddi gücüm yok.
cache eklentisi kullansanız ? zınk diye açılır
Hocam konudada belirtmiştim galiba gözünüzden kaçmış. Neredeyse bütün optimizasyonlarını yaptım. Amp bile kurdum tema değiştirince site 0.90 saniyede açılıyor. Bundan dolayı temadan kaynaklanıyor diye düşünüyorum.
Merhaba
Oncelikke paylaşımlı hosting kullaniyorsaniz vds geçiş yapıp tekrar deneyin.
Oncelikke paylaşımlı hosting kullaniyorsaniz vds geçiş yapıp tekrar deneyin.
Merhaba hocam konuda belirttiğim gibi bütün optimizasyonları yapınca geriye 2 seçenek kalıyor ya tema yada dediğiniz gibi hosting. Yaptığım testlerde paylaşımlı hostingim 0.45 saniye civarında bir gecikme yapıyor eğer temadan istediğim sonucu alamazsam mecbur sunucu alacağım fakat sunucu fiyatları baya yüksek oluyor. Bunun yerine reseller hosting alsam yinede faydası olur mu?