Merhaba hocalarım. Themeforest ten ücretli wordpress teması almıştım fakat bütün optimizasyonları yapmama hatta adsenseyi kaldırmama rağmen site açılışını 3 saniye altına düşüremedim.
Sitede tema kullanmayınca site 1 saniyenin altında açıldığından artık temaya el atmak istiyorum. Temayı çok seviyorum ve paramda boşa gitsin istemiyorum bundan dolayı temayı değiştirmek yerine kodlarını değiştirmeye karar verdim.
Kullanmadığım bir kaç özelliği temadan kaldırdım. Temanın içindeki bazı php kodlarını (site ismini veya logosunu veritabanından çeken kodlar gibi basit yerleri) html e çevirdim. Bazı yorum satırlarını sildim fakata 0.10 saniye kadar yararı oldu.
Şimdi ben daha derine inmek istiyorum. Ayrıntılı olarak her satırı düzenlemek istiyorum. Allaha çok şükür yeteri kadar HTML-CSS-PHP bilgim var fakat wordpress hakkında fazla bilgim yok.
İnternette araştırdım ama yeteri kadar wordpressin kod yapısını (fonksiyonlarını) anlatan arşiv bulamadım. Her seferinde wordpress kodlarını tek tek arama yapıp veya deneme yanılmayla keşfetmek baya vaktimi alıyor. Bundan dolayı detaylı olarak wordpress fonksiyonlarını veya kodlarını anlatan bir arşivi nasıl bulabilirim?