lostyazilim
tr.link

Wordpress temayı hızlandırmak için arşiv lazım

24 Mesajlar 2.384 Okunma
lstbozum
tr.link

ASametYildirim ASametYildirim Saygı, Sevgi, Anlayış. Kullanıcı
  • Üyelik 16.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Meslek Bilgisayar mühendisi öğrencisi
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad S** Y**
  • Mesajlar 3826
  • Beğeniler 2399 / 1874
  • Ticaret 97, (%100)
Merhaba hocalarım. Themeforest ten ücretli wordpress teması almıştım fakat bütün optimizasyonları yapmama hatta adsenseyi kaldırmama rağmen site açılışını 3 saniye altına düşüremedim.

Sitede tema kullanmayınca site 1 saniyenin altında açıldığından artık temaya el atmak istiyorum. Temayı çok seviyorum ve paramda boşa gitsin istemiyorum bundan dolayı temayı değiştirmek yerine kodlarını değiştirmeye karar verdim.

Kullanmadığım bir kaç özelliği temadan kaldırdım. Temanın içindeki bazı php kodlarını (site ismini veya logosunu veritabanından çeken kodlar gibi basit yerleri) html e çevirdim. Bazı yorum satırlarını sildim fakata 0.10 saniye kadar yararı oldu.

Şimdi ben daha derine inmek istiyorum. Ayrıntılı olarak her satırı düzenlemek istiyorum. Allaha çok şükür yeteri kadar HTML-CSS-PHP bilgim var fakat wordpress hakkında fazla bilgim yok.

İnternette araştırdım ama yeteri kadar wordpressin kod yapısını (fonksiyonlarını) anlatan arşiv bulamadım. Her seferinde wordpress kodlarını tek tek arama yapıp veya deneme yanılmayla keşfetmek baya vaktimi alıyor. Bundan dolayı detaylı olarak wordpress fonksiyonlarını veya kodlarını anlatan bir arşivi nasıl bulabilirim?

wmaraci
reklam

73204 73204 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 05.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 679
  • Beğeniler 374 / 202
  • Ticaret 26, (%96)
Merhaba
Oncelikke paylaşımlı hosting kullaniyorsaniz vds geçiş yapıp tekrar deneyin.

etedavi etedavi Ra Dijital Kullanıcı
  • Üyelik 18.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek pazarlama
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ö** U**
  • Mesajlar 678
  • Beğeniler 142 / 146
  • Ticaret 17, (%100)
cache eklentisi kullansanız ? zınk diye açılır

Ra Dijital

Mrtcn Mrtcn PrismaCSI Kullanıcı
  • Üyelik 06.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Cyber Sec & Project Manager
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** G**
  • Mesajlar 3356
  • Beğeniler 481 / 1987
  • Ticaret 10, (%100)
Kodlarıda değiştirseniz pek etkili olmasını ben beklemiyorum açıkçası çünkü sadece bu etki etmiyor. X firması ile Y firmasının bağlantı hızları ve yükü farklı olduğu için her seferinde fark olacaktır.

Cache işlemi ile bir takım işleri çözebilirsiniz. Paylaşımlı hosting üzerinde bu tarz durumlar imkansıza yakın belirli bir durumun altını almak zor.

Azure, G-Cloud, AWS gibi Cloud sağlayıcıları ile 0.4 saniyeye kadar açılma hızlarını düşürebilirsiniz.(birazcık alt yapı kurulum ameleliği olacak)

wmaraci
wmaraci

sworks sworks WordPress Kullanıcı
  • Üyelik 28.02.2018
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Freelancer
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 3292
  • Beğeniler 1797 / 1799
  • Ticaret 20, (%100)
Ben de temayı Themeforest'den almıştım sayfa 4 saniyede yükleniyordu. Normal rutin Yoast, Amp eklentisi vs. gibi eklentileri yüklüyordum, yapım aşaması bitince en son Cache eklentisi yükleyip, resim sıkıştırması yapacaktım hızlandırmak için. Ne oldu anlamadım son 2 gündür testlere sokuyorum 1.30 saniye çıkıyor açılış hızı (ortalama). Kendi kendine nasıl hızlanabilir anlayamadım.

Godaddy WP kurulumu yaparken paketin içinde Beaver Builder Booster eklentisi ve Beaver Builder eklentisi yüklemiş kendi kendine. Ben bu eklentiler tema ile geldi sanıyordum ama tema ile alakası yokmuş sonra sildim bu eklentileri belki de bu yüzden hızlandı, anlayamadım gitti.

• Üyelik 16.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad S** Y**
  • Mesajlar 3826
  • Beğeniler 2399 / 1874
  • Ticaret 97, (%100)

kocakserdar7 adlı üyeden alıntı

Ben de temayı Themeforest'den almıştım sayfa 4 saniyede yükleniyordu. Normal rutin Yoast, Amp eklentisi vs. gibi eklentileri yüklüyordum, yapım aşaması bitince en son Cache eklentisi yükleyip, resim sıkıştırması yapacaktım hızlandırmak için. Ne oldu anlamadım son 2 gündür testlere sokuyorum 1.30 saniye çıkıyor açılış hızı (ortalama). Kendi kendine nasıl hızlanabilir anlayamadım.

Godaddy WP kurulumu yaparken paketin içinde Beaver Builder Booster eklentisi ve Beaver Builder eklentisi yüklemiş kendi kendine. Ben bu eklentiler tema ile geldi sanıyordum ama tema ile alakası yokmuş sonra sildim bu eklentileri belki de bu yüzden hızlandı, anlayamadım gitti.

Bende eklentileri kontrol ettim ama gereksiz eklenti göremedim. Keşke bende aynı sonucu alsam.

Mrtcn adlı üyeden alıntı

Kodlarıda değiştirseniz pek etkili olmasını ben beklemiyorum açıkçası çünkü sadece bu etki etmiyor. X firması ile Y firmasının bağlantı hızları ve yükü farklı olduğu için her seferinde fark olacaktır.

Cache işlemi ile bir takım işleri çözebilirsiniz. Paylaşımlı hosting üzerinde bu tarz durumlar imkansıza yakın belirli bir durumun altını almak zor.

Azure, G-Cloud, AWS gibi Cloud sağlayıcıları ile 0.4 saniyeye kadar açılma hızlarını düşürebilirsiniz.(birazcık alt yapı kurulum ameleliği olacak)

Teşekkür ederim hocam ama Azure, G-Cloud, AWS gibi Cloud sağlayıcıları benim bütçemi çok fazla aşmaktadır. Maalesef bunları alacak maddi gücüm yok.

etedavi adlı üyeden alıntı

cache eklentisi kullansanız ? zınk diye açılır

Hocam konudada belirtmiştim galiba gözünüzden kaçmış. Neredeyse bütün optimizasyonlarını yaptım. Amp bile kurdum tema değiştirince site 0.90 saniyede açılıyor. Bundan dolayı temadan kaynaklanıyor diye düşünüyorum.

Teknosos adlı üyeden alıntı

Merhaba
Oncelikke paylaşımlı hosting kullaniyorsaniz vds geçiş yapıp tekrar deneyin.

Merhaba hocam konuda belirttiğim gibi bütün optimizasyonları yapınca geriye 2 seçenek kalıyor ya tema yada dediğiniz gibi hosting. Yaptığım testlerde paylaşımlı hostingim 0.45 saniye civarında bir gecikme yapıyor eğer temadan istediğim sonucu alamazsam mecbur sunucu alacağım fakat sunucu fiyatları baya yüksek oluyor. Bunun yerine reseller hosting alsam yinede faydası olur mu?

cnrsgr cnrsgr Caner Sağır Kullanıcı
  • Üyelik 04.07.2016
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Ajans Direktörü
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad C** S**
  • Mesajlar 738
  • Beğeniler 58 / 463
  • Ticaret 46, (%98)
Şöyle bir ikilem var;
- Ya temaya verdiğin parayı yakacaksın,
- Ya temayı hızlandırmak için daha çok para yakacaksın. :)

Themeforest'ten onlarca tema alışverişim oldu, şu an tüm lisanslarım boş olarak duruyor. :)

• Üyelik 16.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad S** Y**
  • Mesajlar 3826
  • Beğeniler 2399 / 1874
  • Ticaret 97, (%100)

cnrsgr adlı üyeden alıntı

Şöyle bir ikilem var;
- Ya temaya verdiğin parayı yakacaksın,
- Ya temayı hızlandırmak için daha çok para yakacaksın. :)

Themeforest'ten onlarca tema alışverişim oldu, şu an tüm lisanslarım boş olarak duruyor. :)

Güzel ikilem :D
Aslında temayı hızlandırmak için bir bütce ayırabilirim fakat bunu kendim kodlayarak yapmak istiyorum. Eğer güzel bir arşiv bulamazsam mecbur deneme yanılma ile yapacağım. En azından tecrübe kazanmış olur ve bu konuda diğer hocalarıma öncülük etmiş olurum :)

cnrsgr cnrsgr Caner Sağır Kullanıcı
  • Üyelik 04.07.2016
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Ajans Direktörü
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad C** S**
  • Mesajlar 738
  • Beğeniler 58 / 463
  • Ticaret 46, (%98)
Bu konuda benden çok daha bilgili arkadaşlar var, fikir ve çözüm sunabilirler belki. Ama ben Wordpress hızlandırma konusunda birşeyler öğrenmek istediğimde hem Gtmetrix'de yer alan talimatlar için, hem de "tüm" cache eklentilerindeki ayarlar için araştırma yapmıştım.

Örneğin; cache eklentisinde "minify html/html küçült" bölümünü görüp, bu komutun ne işe yaradığını, otomatik yaptırmaktan ziyade, manuel olarak nasıl çözebileceğimi, sayfa yüklenmesinde sıralamayı nasıl ayarlayacağımı, alışkanlıktan headera eklediğim kodların footer bölümünde ya da bileşen olarak sayfa içerisinde sabit olmasının farklarını, reklam kodları için ek eklenti ya da tema özelliği kullanmak yerine "tema düzenle" bölümünden nasıl ekleyeceğimi gibi birçok şey araştırmıştım. İşime de yaramıştı. :)

Bu arada "özel kodlar" şeklinde bir arama yapmaktansa, "temayı hafifletmek" türevinde aramalar daha verimli olacaktır.

• Üyelik 16.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 25 / E
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad S** Y**
  • Mesajlar 3826
  • Beğeniler 2399 / 1874
  • Ticaret 97, (%100)

cnrsgr adlı üyeden alıntı

Bu konuda benden çok daha bilgili arkadaşlar var, fikir ve çözüm sunabilirler belki. Ama ben Wordpress hızlandırma konusunda birşeyler öğrenmek istediğimde hem Gtmetrix'de yer alan talimatlar için, hem de "tüm" cache eklentilerindeki ayarlar için araştırma yapmıştım.

Örneğin; cache eklentisinde "minify html/html küçült" bölümünü görüp, bu komutun ne işe yaradığını, otomatik yaptırmaktan ziyade, manuel olarak nasıl çözebileceğimi, sayfa yüklenmesinde sıralamayı nasıl ayarlayacağımı, alışkanlıktan headera eklediğim kodların footer bölümünde ya da bileşen olarak sayfa içerisinde sabit olmasının farklarını, reklam kodları için ek eklenti ya da tema özelliği kullanmak yerine "tema düzenle" bölümünden nasıl ekleyeceğimi gibi birçok şey araştırmıştım. İşime de yaramıştı. :)

Bu arada "özel kodlar" şeklinde bir arama yapmaktansa, "temayı hafifletmek" türevinde aramalar daha verimli olacaktır.

Teşekkür ederim hocam headerda yer alan kodları footere eklemek ve css js birleştirmek dışında bütün optimizasyonları yaptığımı düşünmektedirim. Bunlarıda ilerleyen zamanlarda ayarlayacağım.

Bu arada öneri için teşekkür ederim başlığı düzenledim sağolun ;)

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al