Bu makale pc başında boş boş gezip , vakit öldüren gençler için yazılmıştır.
Merhaba arkadaşlar
Benimde önceden müzdarip olduğum bir konuydu bu.Ergenlik çağımı PC başında geçirmiş , dünyayla bağımı koparmıştım.Kimseyle konuşmuyor , dışarı çıkmıyor ve arkadaşların davetini sürekli red ediyordum.
Bir gün PC'nin zararları adlı bir makale okudum ve bütün gerçekler kafama dank etti.
1-Artık akıcı konuşamıyordum , kekemeliyordum
2-İki işi aynı anda yapmakta zorlanıyordum
3-Zihnimi ve bedenimi sürekli yorgun hissediyorum.
4-Maymunlaşmıştım.
5-Sosyal Çevrem bitmişti.
6-Gözlerim bozulmuştu.
7-Başım sürekli ağrıyor , ortalıkta ruh gibi geziyordum.
8-Ezbeerlemede zorluk çekiyor , konsantrasyon'um 0'dı
9-Okul başarım düşmüştü.
10-Aklımda sadece PC vardı , ailemi , dünyayı umursamıyor , herkesten bir haber yaşıyordum.
11-PC'nin yol açtığı asosyallik nedeni ile , kalabalık ortamlarda konuşamıyor , ezilip büzülüyordum.
12-Unutkanlık başlamıştı.
13-Bütün zevklerim , heveslerimi yitirmiştim.Gitar çalmayı,kitap okumayı 2.plana itmiştim.
14-Ve en önemlisi özgüvenimi kaybetmiştim.
Beynim gün geçtikçe köreliyordu , beynimin fonksiyonları boş yere harap ediyordum.
Hayatımın en güzel yıllarını bir kutu karşısında geçirmek ne büyük aptallıktı !
Dünyada yapılacak o kadar çok şey , gezilecek o kadar çok yer var ki !
Hayatımda en büyük Atılımı geçen sene yaptım.PC'yi paramparça edip odamın kapısına kilit vurdum.Artık derslerimi kütüphanede yapacaktım , evede sadece uyumak ve kitap okumak için gelecektim.
Sürekli sinemaya , tiyatroya gittim.Fırsat buldukça aile büyüklerini ziyaret ettim , gezdim tozdum eğlendim kısaca.
Hayat benim için gerçekten değişti , okul başarım yükseldi.Artık sosyal bir çevrem vardı ,bütün sorunlarım teker teker ortadan kalkıyordu.
Çok güzel bir işim oldu , üniversite kazandım ve şuan sadece boş vakitlerimde PC başında vakit geçiriyorum.Arkadaşlarımla aldığım hazın 1milyonda 1'ini bile PC 'de alamadım ben , çok büyük hata yapmışım çook !
Arkadaşlar size önerim hayatınızın en güzel yıllarını bu icat karşısında geçirmeyin.Hayatta yapılacak okadar çok şey varken,saatleri , saniyeleri , saniseleri bile PC karşısında geçirmek aptalca.
Elimden geldiğince size PC'den uzaklaşmak için bir kaç neden sayayım ;
Arkadaşlarınızla gülmek eğlenmek varken,
Sevgilinizle kol kola sinemaya gitmek , yağmur altında beraber ıslanmak varken,
Anneniz ve Babanızla birlikte vakit geçirmek varken,
Lunaparka gidip,gondol'a,ranger'a,çarpışan araba binmek varken,
Sayısız neden varken ...
Neden Hala PC başında vakit öldürüyoruz ? Sizcede zaman kaybı değil mi ?
Kaynak :
http://serindevlet.com/bilgisayarin-ruhsal-ve-bedensel-zararlari-pcden-neden-uzaklasmaliyiz.html/