dafidak
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
serbest meslek
-
-
Ad Soyad
N** A**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
Arkadaşım yt den aylık 6 ile 8k arası alıyor günlük 700 K 800 K gösterim 5 6 k tık alıyor veredigi rakam 200 400 tl günlük yabanci da ise 5 katı fazla alıyor
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Web Developer
-
-
Ad Soyad
H** Ö**
-
-
-
Ticaret
23, (%100)
Sektör ve piyasa araştırması çok önemli. Eğer bunları tutturabilirsek Türkçe içerikten kazanmamız pek zor olmasa gerek.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Öğretmen
-
-
Ad Soyad
H** A**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
Her halükarda site büyüdükçe tık başına gelirler süper ötesi düşüyor tık başına 0,1 bir hayal oluyor o derece diyebilirim. Türkiye Adsens'in SOMALİ'sidir beyler büyük düşünenleri uyandırayım...
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
İmam Hatip
-
-
Ad Soyad
C** S**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
sektör önemli olmakla birlilkte şuan sınav sitem bu sene sınav olacagı için ortalama aylık 70-80 tl gelmeye başladı site 2 k da :) ne yapalım host domain çıksın fazlasında gözümüz yok :)
http://dhbt.blogspot.com.tr Deneme
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Seo & Reklamcılık
-
-
Ad Soyad
A** G**
-
-
-
Ticaret
23, (%100)
4 Haneli rakamlar kazanıyorum, önemli olan makalenin güzel olması gibi konular değil sizler çok büyük yanlışlar yaparak makale yazıp/yazdırıp yayınlıyorsunuz. Googleda araştırıp nasıl makale yazılacağını yada nasıl seo yapacağınızı öğrenemezsiniz. Uzun yıllarca denemeler yaparak edindim bu bilgileri. Googleda anlatılanları herkes yapıyor. Herkesin bildiği bilgiyle bir adım öne geçemezsiniz ne yazıkki.
5 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Ajans Direktörü
-
-
Ad Soyad
C** S**
-
-
-
Ticaret
46, (%98)
Türkçe sitelerden para kazanmanın mümkün olup, olmadığını düşünmek için Türkiye'deki reklam pazarını düşünmek lazım. Türkiye'de kaç tane büyük ajans var? Kaç firma sokakları donatmak için para harcıyor? Para harcayan firmalar hangi sektörde? Harcadıkları paraları ne kadar sıklıkla harcıyorlar? Bunları düşünmek lazım.
Kesin bir ön yargı var; finans sektörünün çok kazandırdığından yana. Evet, çok kazandırıyor-du. Forex sitelerinin faaliyet göstermeye devam ettiği süreçlerde TBM'si 2-3 TL olan insanlar olduğu bir gerçek. Lakin şu anda bankalar ve faktoring şirketleri dışında çok bir reklam veren kalmadı. Ha illa Türkiye'de ekonomi sektörü çok kazandırıyor diyorsanız; Türk bankaların reklam kazançlarını test etmek için Reklam Action'dan Burgan Bank'ın kampanyası için, Gelir Ortakları'ndan bugün başlayan ING Bank reklamları için başvuru yapıp, kendinizi/sitenizi test edebilirsiniz.
Diğer bir ön yargı ise, büyük sitelerin kazançlarını Adsense'ye dayandırdıkları. Türkiye'de çok büyük mega projeler var. Mynet, Hürriyet, Milliyet, İzlesene, Sinamalar, Yemektarifleri, Onedio gibi büyük bütçeli ve gelişmiş ekipli firmalar var. Bu sitelerin incelenmesini yaptığınızda da neredeyse her birinin kendisine özel bir medya alanı oluşturduğunu, firmaların bütçelerini direk olarak alarak, kendi bünyelerinde geliştirdikleri analitik ve takip sistemini sunduklarını görebilirsiniz. Bu durum, ortadaki pastadan pay alma yöntemi olarak değil, yeni bir pasta oluşturmak adına bir yöntemdir.
"Bunları neden yazıyorsun" diye düşünenlere yanıt vermek ve konuyu toparlamak adına; sadece farklı bir bakış açısından konuya yaklaşılmasını sağlamaya çalışıyorum. Google, 25-30 yıllık geçmişe sahip bir şirket olsa da, gerek algoritma yapısı, gerek şirket büyüklüğü ile son 10-12 yıl içerisinde bir ilerleme kaydetti. Algoritma geliştikçe, sektör de ortak paydasını genişlettikçe hem rekabet güçleşiyor, hem de elde edilen bilgiler yetmecek hale geliyor.
Ben, yapılan en büyük hatanın açılan internet sitelerine sadece içerik girilmesinin yeterli olunduğuna inanılması olduğunu düşünüyorum. Anahtar kelime bulunduran, uzun uzadıya yazılmış, göz alıcı fotoğraf kullanılan makaleler; bir internet sitesi için yeterli olmaz.
Bir domain ve hosting satın almak; bir kasabada yer alan küçük bir dükkanın depozitosunu ödemeyle, temasını/yazılını kurmak; elektrik-su aboneliğiyle, kategorileri belirlemek; dükkan düzenini ayarlamakla, içerikleri girmeye başlamak; rafları dizmeye başlamakla eş değerdir. Eğer raflar sıkış tıkış olursa, dükkan ilgi çekici/göz alıcı bir görünüme sahip olmazsa, dükkan büyümeye başladığında hedef kitlesi halen kasaba olursa ne para kazanmak, ne de fazlası mümkün olmaz. Mümkün kılmak için; hem dükkanı büyütmek, hem de dükkanı yavaş yavaş şehir merkezine taşımak gerekir.
Ana soruya yanıt verecek olursam da, evet TR içerik ile 4 haneli ve 5 haneli kazanan ve forumda üye olan tanıdığım kişiler var.
6 kişi bu mesajı beğendi.
flatcast
http://www.flatcast.fr
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
49 / E
-
Meslek
Havayolu iscisi
-
-
Ad Soyad
Y** Ç**
-
-
-
Ticaret
9, (%100)
6 yasinda radyo sitem var site tamamen turkce yaklasik 2 yil oncesine kadar aylik 400 ile 600 tl ye kadar devamli geliri vardi. Iki yildir gelirler baya dustu simdi her ay devamli kazanci 150tl ile 300tl arasinda degisiyor. Sitenin gunluk hiti eskiden 1000 ile 1500 arasinda idi simdi 800 ile 1200 hit arasinda. Ben sitemden memnunum cunku siteye hicbir icerik girmesemde bu kazanci devamli aliyorum arada vaktim olursa vakit gecirmek icin kendim bildigim konularda makaleler yaziyorum.
Degerini bilki degerin bilinsin
----------------------------------
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Mühendis
-
-
Ad Soyad
E** D**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Günlük 400 450 tekil ziyaretçi ile 1 tl kazanıyorum çoğu zaman 50 kuruş filan :) Günlük 150-200 tekil ziyaretçi yabancı siteme gelse bile 7 lira kazanamam valla tebrik ederim
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
serbest meslek
-
-
Ad Soyad
E** Ö**
-
-
-
Ticaret
50, (%100)
Şunu net olarak söyleyebilirim ki adsense konusunda legal ya da illegal fark etmeksizin TIKLAMA ORANLARINI arttırmak dışında para kazanmak ciddi manada zor. Bazen satış konularında adsende gelir ekran görüntülerini inceliyorum dabirçoğu %5-%10 tıklama oranlarına sahip. Yani normal şartlarda bunun olması imkansız olmasa da çoook zor. Belli ki bu işin bir yöntemi var!
İkinci olarak diğer ülkelerde de böyle mi bilmiyorum ama bizdeki haber siteleri he b.ku konu ediniyor kendine ve sallabaş bir yazı olsa dahi Google ilk sıraya çıkartıyor bunları. Geçenlerde de dile getirmiştim, sporx adlı spor sitesinde; "çocuk parası ne kadar" diye haber vardı. Ya Allah aşkına böyle birşey olabilir mi? Yine daha dün sgk alanında bir konu hakkında google üzerinde arama yaptım. İlk sayfanın yüzde 90'lık kısmında haber sitesi vardı(ilk site dahil). Yazıları bi okuyayım dedim, yani uzaktan yakından alakası yok doğrulukla. Eksiklikler, hatalar, cümle düşüklükleri, yanıltıcı bilgiler... Ne ararsan vardı bu yazılarda. Yani bunlar ilk sayfada olursa ve konuyu SEO vs. her şeye uygun şekilde ve kalitenin zirvesinde olacak şekilde bilgilendirici ve faydalı şekilde yazan site 2. sayfaya bile giremiyorsa(en azından kısa sürede bu olmuyorsa) ne bekliyoruz ki bu işlerden...
İngilizce site konusuna gelecek olursak, olmayacak bir iş değil ama burada da bizim millet olarak huy ve karakter yapımız devreye giriyor; yani sabırsızlığımız! Bunlardan biri de benim, gerçekler acıdır ve acıtır. Canım acıyor ama ne yapayım, sonuca erken ulaşmaya çalışıyoruz ve ulaşamayınca doğal olarak pes ediyoruz. Peki neden çabuk pes ediyoruz? Kendi çapımdan cevabımı vereyim; ingilizce site için dil gerekiyor ve yok. İngilizce makale yazdıracaksın ama bütçe bir yere kadar dayanıyor. Ee sonunda ne oluyor; " İngilizce Niche Site Satılık" başlığıyla yola devam ediliyor.
5 kişi bu mesajı beğendi.