-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Bilgisayar mühendisi öğrencisi
-
-
Ad Soyad
S** Y**
-
-
-
Ticaret
97, (%100)
Bende Litespeed Cache kullanıyorum abarttığın kadar var baya etkisini gördüm.
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Sıradan
-
-
Ad Soyad
S** T**
-
-
-
Ticaret
30, (%100)
Ücretli miydi bu mobilim de inceleyeyim
https://dapasorgu.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
...
-
-
Ad Soyad
E** Ö**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
WP Fastest Cache Kullanıyordum. Wordpress zamanları güzel idare ediyordu yani :D
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Front end Developer
-
-
Ad Soyad
H** K**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Merhaba,
Litespeed Cache ücretli bir modüldür. Her litespeed sunucuda kurulu olmayabilir, eklentiyi kullanmadan önce hosting firmanıza danışmanız gerekiyor, ekstra ücret dahi isteyebilirler bazı firmalar o yüzden sitenizi barındırdığınız hosting firmasına bildirim göndererek sunucularında litespeed cache modülünün kurulu olup olmadığını, herhangi bir ücret talep edilip edilmediğini sormaları gerekmektedir.
Eğer sunucu yönetimi konusunda üst düzey bilginiz var ise litespeed'in ücretsiz versiyonu, açık kaynak kodlaması olan OpenLitespeed kurarak, Openlitespeed için geliştirilen cache'yi kulllanarak yine aynı seviye de bir hız performansı elde edebilirsiniz.
Wordpress tabanlı sitenizde eklenti ayarlarınızı nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız, bununla ilgili detaylı bir blog yazısı yazmıştım, inceleyebilir isteyen arkadaşlar;
WordPress LiteSpeed Cache Eklenti Ayarları Nasıl Yapılır ?Not: Wordpress eklentisi ücretsiz ancak sunucu taraflı kurulan cache modülü ücretlidir. Yani, her hosting firması bu hizmeti size sağlamayabilir bilginize.
MyBB Türkçe Destek Forumu | mybb.pro
kaanst
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Web Developer
-
-
Ad Soyad
K** S**
-
-
-
Ticaret
31, (%94)
Litespeed Cache eklentisi her WP sitesinde mi çalışıyor yoksa sadece litespeed sunucularda mı?
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Web Developer
-
-
Ad Soyad
H** Ö**
-
-
-
Ticaret
23, (%100)
WP Fastest Cache kullanıyordum, yorumlara dayanarak sunucuda Litespeed Cache var mı öğreniyorum şimdi eğer varsa bende bu Cache eklentisine geçiş yapacağım. Bakalım durum ne olacak.
-
-
Yaş/Cinsiyet
53 / E
-
Meslek
Web Tasarım
-
-
Ad Soyad
D** K**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
WP Fastest Cache eklentisini kaldırma aşamasında dikkatli olunmasında yarar vardır. Ayrıca eklenti uzun süre kullanıldı ise bıraktığı cache kalıntılarını temizlemek gerekiyor.
Aslında bu her cache eklentisi için geçerli bir durum. Özellikle cloudflare kullananlar daha dikkatli olmalıdır. Cloudflare kullanımının saldırı dışında gerekli olmadığını savunuyorum. Ancak kullanmaya devam edenler için Litespeed eklentisinde ayrıca bir ayar mevcuttur ve uyumlu çalışır.
Litespeed fazlası ile site performansına katkısı oluyor. Önemli olan tema ve diğer eklentiler açısından yapılacak ayarlarda dikkatli olunmasıdır.
Unutmayalım ki ne kadar az eklenti kullanırsak sitelerimiz o kadar verimli olur.
İyi forumlar herkese.
1 kişi bu mesajı beğendi.