lostyazilim
tr.link

11 Yaşındaki Jenerik .com Alan Adı Değerlendirme

43 Mesajlar 6.392 Okunma
lstbozum
tr.link

Fatii Fatii WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 22.10.2017
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek
  • Konum Şanlıurfa
  • Ad Soyad F** Y**
  • Mesajlar 571
  • Beğeniler 44 / 121
  • Ticaret 4, (%100)

Sao adlı üyeden alıntı

Bir ara bir süre belki satışa çıkarabilirim ama aklımdaki rakam gelmezse kendim projelendiririm gibi :) Çok teşekkür ederim değerli yorumlarınız için :)

Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim :) Fikirlerinizi dikkate alacağım :) Dediğiniz fiyatlar benim düşündüğüm rakamın yanında çok uçuk fiyatlar olarak kaldı :D

hocam domain değerlerine bakın.

SerkanERGÜN adlı üyeden alıntı

Merak ediyorum yanlış anlamayın siz olsaydınız bu domaine o rakamları verir miydiniz ? Domaine herhangi bir olumsuz düşünce edinmiyorum aksine güzel ve akılda kalıcı bir özelliğe sahip ama bu kadar abartılmasını da doğru bulmuyorum.

Şahsen herkesin düşüncesine saygı duyuyor benim gözümde ki değeri; 50₺'dir.

hocam domain değerlerine bakın.Yani ben piyasada ki değerlere göre söyledim. 10 yıllık domain ve bu marka bile yapılabilir.
Şahsen gerçek bir projem olsa ve para olsa bu fiyata alırım. 30 k gibi bir fiyatta alırım. Ama burada şunu belirteyim hiç bir değeri olmayan bir çok domain fiyatına bakmanız gerek. 10 yıl ve jenerik.
Ama alıcısı çıkması şart
Sao

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

SerkanERGUN SerkanERGUN WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Ticaret
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** E**
  • Mesajlar 2894
  • Beğeniler 1339 / 1338
  • Ticaret 249, (%100)
JigSaw Başta belirttim ben zaten, herkes düşüncesini yazıyorsa ve düşüncesine de tabii ise sorun yok :) Ben 10-20 bin veremem bu yüzden konu sahibine de bir ışık olma açısından ortalama verilen fiyatları gözden geçirerek aklındaki fiyat ile eşleştirip sonuç odaklı bir rakam meydana çıkarır düşüncesindeyim.

Ben yaklaşık 3-5 yıl evvel önce 10 yıllık domaini 50₺ satmıştım ama bu her yıllanmış domain kaliteli anlamına gelmiyor. Domainin yaşından çok göstermiş olduğu yayın süresindeki imajına bağlıdır.

Ben bundan 10 yıl önce falanfilanfalanfilan.xxx uzantısını alsaydım şimdi çıkıp satmak istersem bu yüksek meblağ edecek diye bir şey var mı ?

Serkan ERGÜN - Her şeyi denerim; ama yapabildiklerimi yaparım.

asd4129 asd4129 Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 23.11.2015
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek ogrenci
  • Konum Afyon
  • Ad Soyad A** Ç**
  • Mesajlar 254
  • Beğeniler 14 / 127
  • Ticaret 0, (%0)
50 ₺ Vereyim yorum yapmayın bir daha 🤫
Gglog Sao

kişi bu mesajı beğendi.

Sao Sao WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.01.2018
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad S** O**
  • Mesajlar 173
  • Beğeniler 29 / 14
  • Ticaret 5, (%100)

SerkanERGÜN adlı üyeden alıntı

JigSaw Başta belirttim ben zaten, herkes düşüncesini yazıyorsa ve düşüncesine de tabii ise sorun yok :) Ben 10-20 bin veremem bu yüzden konu sahibine de bir ışık olma açısından ortalama verilen fiyatları gözden geçirerek aklındaki fiyat ile eşleştirip sonuç odaklı bir rakam meydana çıkarır düşüncesindeyim.

Ben yaklaşık 3-5 yıl evvel önce 10 yıllık domaini 50₺ satmıştım ama bu her yıllanmış domain kaliteli anlamına gelmiyor. Domainin yaşından çok göstermiş olduğu yayın süresindeki imajına bağlıdır.

Ben bundan 10 yıl önce falanfilanfalanfilan.xxx uzantısını alsaydım şimdi çıkıp satmak istersem bu yüksek meblağ edecek diye bir şey var mı ?

10 yıl öncesinde falanfilanfalanfilan.xxx değilde jenerik ve .com domain alsaydınız bence değerlenirdi diye düşünüyorum, bugün satışı yapılan jenerik .com domainlerin fiyatlarınada bir bakarsanız bu konuda fikir verebilir size :) Yinede siz 50 Tl olarak düşünüyorsunuzdur bir şey diyemem :)

Backlinkcigeldi adlı üyeden alıntı

jenerik domainmiş cart curt işi geride kaldı.

Projen var m? Hedefin belli mi?
eğer projen varsa en berbat domain bile en iyi domaine 10 basacaktır bu net. Bu kadar domainci olmamak gerek. Forumca bu problem cok var. Domainde domain domainde domain yahu domainleriniz var ne işe yarıyor? Projeniz yok hergün 4847484 tane domain konusu açılıyor ne yapsam tavsiye verin diye.

Öncelikle Projen var mı? Hedefin Belli mi? Diye sorduğunuz sorulardan önce yazdığınız kategoriye dikkat etmenizi öneririm. Burası eğer alan adı değerlendirme kategorisiyse benim belli bir projem ya da hedefim yoktur ki insanlara soruyorumdur. Markalaşmak için kullanılan, akılda kalması açısından uygun olan domainlere o kadar paralar ödeyen insanlar o zaman boşuna ödüyor sizin mantığınızda. Evet tabii ki reklam, seo, backlink, proje önemli fakat domainde markalaşma ve akılda kalma açısından çok önemli hatta en güzel reklam, ayrıca güzel bir yatırım.
SerkanERGUN

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

Backlinkcigeldi Backlinkcigeldi Homo sapiens sapiens... Kullanıcı
  • Üyelik 19.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** G**
  • Mesajlar 3334
  • Beğeniler 179 / 2222
  • Ticaret 139, (%100)
Kategorinin tamamınaydı bu yazım bireysel olarak size hitap etmesem de üzerinize alınmanız güzel. Evet boşuna ödüyorlar bana kalırsa. Elektrikli Otomobil genel kategorisi için misal Elektrikliotomobil.com alternatifi çok az domain vardır. Lakin Mizah sitesi için sayısız domain var. Onedio.com için onedio.com a ne kadar para ödediler acaba.

Sizin mantığınızla da ayakları yere basan bir proje akılda kalan bir domain olmadan imkansız(Çok zor) oysa akılda kalması domainden kaynaklı değil sizin insanlara verdiğiniz izlenimden içerikten kaynaklıdır. Bir insanı hatırlarken yüzünü canlandırırsınız direkt ismini aklınıza getirmeye çalışmazsınız.

İnsan beyni açısından durum bu. Öte yandan Kategoriye baktım tekrar bakıyorum şu an bir daha baktım bu bana eleştiri yapamama hakkı vermiyor? O yüzden yorumlara kalıplaşmış webmaster sözleriyle cevap vermek yerine biraz düşünüp daha yenilikçi cevaplar verin lütfen. Bu sayede gereksiz bir polemik oluşmazken yapılan eleştiri de yapıci bir biçimde hedefini bulur. Benim sizinle ya da domaininizle ilgili bir derdim yok fikrim bu bunu belirttim. Bu kategoriye konu açan kişilerin %5 i maks başarıya ulaşıyordur. Oysa projeye odaklanıp daha sonra alan adı alınmalı bu sey gibi üniversite sınavına girip sonra meslek seçmek gibi :) Oysa sınavdan önce hedef belirleyenler %90 basarıya ulaşır sınavdan sonra belirleyenler %10 15.

1-Para odaklı
2-Proje olmadan yapılan çalışmalar her zaman kaybetmeye mahkumdur. Forumda 12 13 senelik mizah domaini olup aktif sitesi olan ve iyi bir konuma gelememiş bir sürü insan var. Ben bireysel konuşmadım lakin üzerine alınmışsın madem cevap da vereyim.

Şahsi düşüncem bu iyi akşamlar

Bu domain de benim için değersiz bir domaindir.

bu arada sosyal medyada sosyal medya nickleri o kadar anlamsız oluyor ki size 10larca nick sayarım uzun versiyon bunları hatırlama sebebim o kişiyi gözümde canlandırınca gelen isim. Misal yabancı Teknoloji siteleri uzun sizin jenerik olarak tabir etmediğiniz domainlere sahiptir lakin her türlü konuda 1.sirada oluyor çoğu. Reklam ve Markalaşma demiş olduğum yatırım kelimesinin kapsamında olan şeylerdir. Zaten yatırımsız büyük caplı bir iş edinmek imkansız. Tekrar iyi aksamlar.
SerkanERGUN

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 16.01.2018
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad S** O**
  • Mesajlar 173
  • Beğeniler 29 / 14
  • Ticaret 5, (%100)

Backlinkcigeldi adlı üyeden alıntı

Kategorinin tamamınaydı bu yazım bireysel olarak size hitap etmesem de üzerinize alınmanız güzel. Evet boşuna ödüyorlar bana kalırsa. Elektrikli Otomobil genel kategorisi için misal Elektrikliotomobil.com alternatifi çok az domain vardır. Lakin Mizah sitesi için sayısız domain var. Onedio.com için onedio.com a ne kadar para ödediler acaba.

Sizin mantığınızla da ayakları yere basan bir proje akılda kalan bir domain olmadan imkansız(Çok zor) oysa akılda kalması domainden kaynaklı değil sizin insanlara verdiğiniz izlenimden içerikten kaynaklıdır. Bir insanı hatırlarken yüzünü canlandırırsınız direkt ismini aklınıza getirmeye çalışmazsınız.

İnsan beyni açısından durum bu. Öte yandan Kategoriye baktım tekrar bakıyorum şu an bir daha baktım bu bana eleştiri yapamama hakkı vermiyor? O yüzden yorumlara kalıplaşmış webmaster sözleriyle cevap vermek yerine biraz düşünüp daha yenilikçi cevaplar verin lütfen. Bu sayede gereksiz bir polemik oluşmazken yapılan eleştiri de yapıci bir biçimde hedefini bulur. Benim sizinle ya da domaininizle ilgili bir derdim yok fikrim bu bunu belirttim. Bu kategoriye konu açan kişilerin %5 i maks başarıya ulaşıyordur. Oysa projeye odaklanıp daha sonra alan adı alınmalı bu sey gibi üniversite sınavına girip sonra meslek seçmek gibi :) Oysa sınavdan önce hedef belirleyenler %90 basarıya ulaşır sınavdan sonra belirleyenler %10 15.

1-Para odaklı
2-Proje olmadan yapılan çalışmalar her zaman kaybetmeye mahkumdur. Forumda 12 13 senelik mizah domaini olup aktif sitesi olan ve iyi bir konuma gelememiş bir sürü insan var. Ben bireysel konuşmadım lakin üzerine alınmışsın madem cevap da vereyim.

Şahsi düşüncem bu iyi akşamlar

Bu domain de benim için değersiz bir domaindir.

bu arada sosyal medyada sosyal medya nickleri o kadar anlamsız oluyor ki size 10larca nick sayarım uzun versiyon bunları hatırlama sebebim o kişiyi gözümde canlandırınca gelen isim. Misal yabancı Teknoloji siteleri uzun sizin jenerik olarak tabir etmediğiniz domainlere sahiptir lakin her türlü konuda 1.sirada oluyor çoğu. Reklam ve Markalaşma demiş olduğum yatırım kelimesinin kapsamında olan şeylerdir. Zaten yatırımsız büyük caplı bir iş edinmek imkansız. Tekrar iyi aksamlar.

Anladım, sizin tutumunuz bir tek bana değil, tüm domain piyasasına karşı anladığım kadarıyla. Fikrinize saygı duyuyorum :) Fakat bu fikrinizi domain bilgi alışverişi konusunda bir tek bana karşı değilde tüm konu açanlara karşı açıp tartışabilirsiniz yada tatil.net için 150 bin dolar veren yada karpuz.com için 100bin liranın üzerinde teklifler verenlere yada bunun gibi seo.com için 5milyon dolar verenlere yada direk domain satış kategorisine karşı çıkın, dediğiniz mantıkla tatil.net için 150bin dolar vereceğine adam herkeseenuyguntatiller.net alabilirdi. İyi forumlar :)
vampirav

kişi bu mesajı beğendi.

Link Link WM Aracı Kimlik Onayı
  • Üyelik 04.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek Seo Danışmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** A**
  • Mesajlar 1548
  • Beğeniler 379 / 426
  • Ticaret 46, (%100)
30 40 lira eder hocam

• Üyelik 16.01.2018
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad S** O**
  • Mesajlar 173
  • Beğeniler 29 / 14
  • Ticaret 5, (%100)

Fikrinize saygı duyuyorum fakat çok söylediniz sanki ben 5 lira olarak düşünmüştüm fiyatını :)
vampirav

kişi bu mesajı beğendi.

Link Link WM Aracı Kimlik Onayı
  • Üyelik 04.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek Seo Danışmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** A**
  • Mesajlar 1548
  • Beğeniler 379 / 426
  • Ticaret 46, (%100)
Millet 1000 lira diyor sat bakalim alcaklar mi?
ErdeM

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 16.01.2018
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad S** O**
  • Mesajlar 173
  • Beğeniler 29 / 14
  • Ticaret 5, (%100)

HuseyinAKKUS adlı üyeden alıntı

Millet 1000 lira diyor sat bakalim alcaklar mi?

X.XXX rakamlara sattığım domainler mevcut, kalite isteyen insanlar veriyor, ama dediğiniz gibi lafta kalanlarda oluyor. ÖRNEK LİNK. Ama dediğiniz 30-40 tlye satacağıma bu domaini bir 11 yıl daha bekletirim bana koymaz :) İyi forumlar.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al