delamis adlı üyeden alıntı
Merhaba, birkaç soru sormak istiyorum;
1-) İlk Rusya'ya okula giderken nasıl cesaret ettin? Başka bir dilde özellikle Rusça gibi, başka bir ülkede eğitim görmek?
2-) Denklik ne durumda? Oradaki diploma burada yeterli ilgiyi görüyor mu?
3-) Dil öğreniliyor demişsin ama sonuçta sınavlar kiril alfabesinde olmuyor mu? Hadi konuşma dilini öğrendin yazı dili nasıl gelişiyor?
4-) Kaçıncı sınıftasın ilk gittiğinde, yerleşme, öğrenme konularında ne gibi zorluklar yaşadın?
5-) Yıllık harcaman ne kadar tutuyor, komple okul,ev,yiyecek vs. dahil olarak.
Bilmiyorum ben de bu tarz bir şey düşünüyorum fakat yıllık ücretlerin çok daha fazla olduğunu zannediyordum. Okul ücretini yazmışsın uygun geldi bana buradaki özel okulların senelik istediği fiyatların yanında hiçbirşey
Merhaba,
1-) Bu kişilik meselesi, hani daha kötü daha iyi anlamında değil, ben hep böyle şeyleri sevdim, meraklı oldum, herhangi bir korku hissi de duymadım açıkçası.
2-) Tamamen okullara bağlı. Benim bulunduğum okul tüm dünya üniversiteleri arasında ilk 500 sıralamasında olduğu için denklik problem olmadığı söyleniyor. Ancak Türkiye'de belirli durumlarda sıkıntı çıkardıkları oluyormuş, şahit olmadığım için bir şey diyemem.
3-) Hocam ilgi ve alaka ile çalıştıktan sonra alfabeyi öğrenmesi 2 saatten fazla tutmaz. Sonrası kendi çabana kalmış, okula gitmez, hiç bir şey okumaz ya da yazmaya çalışmazsan öğrenemezsin. Ancak ben şu an alfabeyi okumakta zorluk çekmiyorum, yalnızca vurgu kısmı sorunlu, onu da kelimeyi bilmeden sadece okuyarak anlaması imkansız gibi bir şey.
4-) İlk önce hazırlık okuyorsunuz, Rusça hazırlık. Tamamen Rusça'dan başka bir dil konuşulmadan Rusça öğretiyorlar. Başka hiç bir dil konuşulmuyor. Tabii ki hala bir dersi dinlerken hiç bir şekilde denilen şey harfi harfine anlaşılmıyor. Ancak konunun içeriği, yapılması gereken anlaşılıyor ve gerisini çıkarabiliyorsunuz. Rusça dünyanın en zor dilleri arasında geçiyor.
5-) Okullar şehirden şehire değişiyor. Örneğin benim okul senelik 140.000 Ruble ve bu şu anki kur ile 10.000 TL civarına denk geliyor. Okul yurtları zaten 500-600 TL bir şey senelik. Yiyecek bizim ülkemize göre çok pahalı ve zor. Benim yemek dışında çok çok nadir bir harcamam olmasına karşın yalnızca yemeğe aylık 600 TL üzeri gidiyor.