Karikatürname adlı üyeden alıntı
Dünya kapitalist emperyalist sisteminin bir parçası olan ülkemizde de maalesef "serbest piyasa" var. Devlet öyle her istediği şeyi yapamaz. Rekabeti etkileyecek adımlar atamaz, piyasaya belirli ölçülerden öte müdahelede bulunmaz. Merkez kapitalist ülkeler bunu yapabilir, ama çevre halka ülkelere izin vermezler.
Bu dediğini yada benzeri uygulamaları yapmak için önce ekonomik ve siyasi bağızmsızlık, sonra da serbest piyadan yana değil de kamucu/toplumcu bir ekonomiden yana olmak lazım. Serbest piyasada mesele toplumların çıkarları değil, bazı kodamanların kasasıdır düşünülen. Üstelik devlet yöneticilerinin pek çoğu da bu kodamanların arasındadır.
Hocam yani Türkiye Cumhuriyeti kimliği ile değil tabi ki. Başlangıç olarak idari olarak devlet tüzel kişiliği dışındaki kurum ve kuruluşlar vasıtası ile girişimcilik desteklenebilir. Ek olarak atıyorum El-Cezire gibi, TRT'nin İngilizce websitesi olur, haber sitesi mantığı ile her konuda yazı, görsel ve video olur, burada da reklamlar olur...
Tesisatçıdır,envai çeşit ürünün yetkili ve teknik servisleridir. Küçük meblağlar ama birikince çok oluyor hocam...
Alperenler adlı üyeden alıntı
Siz A Haberi Çok İzliyorsunuz Herhalde.
Milli ve Yerli Kıraathanelerimizin Açılması Günler Kala, Yabancı Dilde İnternet Sitesi Açıp Google Reklam Verip, Dolarları Nasıl Getirelim (SICAK PARAYI) Türkiye ye . . .
Hocam desteklediniz mi, AKP'li mi dediniz anlamadım...
Backlinkcigeldi adlı üyeden alıntı
Yerli arama motoru yapacaz dediler 10 milyon dolar sermaye aldılar, 1e1 googledan kopya aldılar toplasam 700 dolar gitmemiştir masraf olarak. Geriye 9 milyon 300 dolar kâr yaptılar.
Türkiyedeki girişimciliğin özeti budur. Yandaş değilseniz zekiyseniz projeniz güzelse asla destek alamazsınız. Avm yapacağım deyin hemen destek verirler ama.
Bunlar işin üç kağıtçı kısmı da hocam. Misal yukarıda da örnek verdim. TRT World sitesi her konuda İngilizce kaliteli bir şeyler yazabilir... Yani aslında çok zor değil...
Hocam şahsen gücüm olsa düşünmeden yaparım. Gücüm yok; bu ufuk ve güç olan herkes yapabilir...
Ergin adlı üyeden alıntı
Valla ben kendi çapımda bunu yapıp ülkeye döviz getiriyorum, para getirdiğim için üstüne vergi de veriyorum. Ama Paypal engellendiği için bir kısmını artık İngiltere'ye gönderiyorum. Devlet bir iş yapacaksa internetten elini ayağını çeksin. Gölge etmesin başka ihsan istemez.
Misal sizin gibi kişiler için vergi indirimi olması lazım hocam. Türkiye'ye dışarıdan para getirdiğini kanıtlayan kişilerden, o işten kazandıkları üzerinden çok düşük miktarda vergi alınabilir. Sonuçta ülkeye para para giriyor ve son derece doğal/organik yöntemlerle.