lostyazilim

Türkiye'ye Sıcak Para Sokmak

23 Mesajlar 3.339 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

donanma44 donanma44 Eğitmen Kullanıcı
  • Üyelik 16.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 45 / E
  • Meslek Eğitmen
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad A** B**
  • Mesajlar 415
  • Beğeniler 200 / 91
  • Ticaret 1, (%100)
Güzel fikir. Artık kendi teknolojimizi üretmemiz ve dünyaya satmamız gerekiyor.

Evinkur Nakliyat - İstanbul Evden Eve Nakliyat, Eşya Depolama ve Ofis Taşıma    
wmaraci
reklam

darkknightt darkknightt WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 31.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad S** C**
  • Mesajlar 1132
  • Beğeniler 72 / 318
  • Ticaret 1, (%100)

websitetr adlı üyeden alıntı

Hocam demek istediğim,

• Yabancı dilde internet sitesi açılacak,

• Burada Google reklamları yerleştirilecek,

• Türkiye'den herhangi bir para çıkışı olmadan yabancı insanlar için yabancı dilde reklam yayınlayacağız

• Ve reklam yayınlama aracı olarak hizmet verip Türkiye'ye para getireceğiz...

Mantık budur...

bunun için devlet desteğine ne gerek var?

Ergin Ergin WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 03.07.2015
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek müzisyen/webmaster
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad E** A**
  • Mesajlar 431
  • Beğeniler 47 / 219
  • Ticaret 3, (%100)
Valla ben kendi çapımda bunu yapıp ülkeye döviz getiriyorum, para getirdiğim için üstüne vergi de veriyorum. Ama Paypal engellendiği için bir kısmını artık İngiltere'ye gönderiyorum. Devlet bir iş yapacaksa internetten elini ayağını çeksin. Gölge etmesin başka ihsan istemez.
LiDYASIZ

kişi bu mesajı beğendi.

Mrtcn Mrtcn PrismaCSI Kullanıcı
  • Üyelik 06.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Cyber Sec & Project Manager
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** G**
  • Mesajlar 3356
  • Beğeniler 481 / 1987
  • Ticaret 10, (%100)
Önce PayPal engeli kaldırılsın...

wmaraci
wmaraci

websitetr websitetr WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 01.02.2016
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek WEB
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** S**
  • Mesajlar 295
  • Beğeniler 188 / 44
  • Ticaret 3, (%100)

Karikatürname adlı üyeden alıntı

Dünya kapitalist emperyalist sisteminin bir parçası olan ülkemizde de maalesef "serbest piyasa" var. Devlet öyle her istediği şeyi yapamaz. Rekabeti etkileyecek adımlar atamaz, piyasaya belirli ölçülerden öte müdahelede bulunmaz. Merkez kapitalist ülkeler bunu yapabilir, ama çevre halka ülkelere izin vermezler.
Bu dediğini yada benzeri uygulamaları yapmak için önce ekonomik ve siyasi bağızmsızlık, sonra da serbest piyadan yana değil de kamucu/toplumcu bir ekonomiden yana olmak lazım. Serbest piyasada mesele toplumların çıkarları değil, bazı kodamanların kasasıdır düşünülen. Üstelik devlet yöneticilerinin pek çoğu da bu kodamanların arasındadır.

Hocam yani Türkiye Cumhuriyeti kimliği ile değil tabi ki. Başlangıç olarak idari olarak devlet tüzel kişiliği dışındaki kurum ve kuruluşlar vasıtası ile girişimcilik desteklenebilir. Ek olarak atıyorum El-Cezire gibi, TRT'nin İngilizce websitesi olur, haber sitesi mantığı ile her konuda yazı, görsel ve video olur, burada da reklamlar olur...

nihatturan adlı üyeden alıntı

Türkiye'deki reklam verenlerin zaten yurt dışından geldiği için beni düşündürmeyen durum.

Tesisatçıdır,envai çeşit ürünün yetkili ve teknik servisleridir. Küçük meblağlar ama birikince çok oluyor hocam...

Alperenler adlı üyeden alıntı

Siz A Haberi Çok İzliyorsunuz Herhalde.
Milli ve Yerli Kıraathanelerimizin Açılması Günler Kala, Yabancı Dilde İnternet Sitesi Açıp Google Reklam Verip, Dolarları Nasıl Getirelim (SICAK PARAYI) Türkiye ye . . .

Hocam desteklediniz mi, AKP'li mi dediniz anlamadım...

Backlinkcigeldi adlı üyeden alıntı

Yerli arama motoru yapacaz dediler 10 milyon dolar sermaye aldılar, 1e1 googledan kopya aldılar toplasam 700 dolar gitmemiştir masraf olarak. Geriye 9 milyon 300 dolar kâr yaptılar.

Türkiyedeki girişimciliğin özeti budur. Yandaş değilseniz zekiyseniz projeniz güzelse asla destek alamazsınız. Avm yapacağım deyin hemen destek verirler ama.

Bunlar işin üç kağıtçı kısmı da hocam. Misal yukarıda da örnek verdim. TRT World sitesi her konuda İngilizce kaliteli bir şeyler yazabilir... Yani aslında çok zor değil...

darkknightt adlı üyeden alıntı

bunun için devlet desteğine ne gerek var?

Hocam şahsen gücüm olsa düşünmeden yaparım. Gücüm yok; bu ufuk ve güç olan herkes yapabilir...

Ergin adlı üyeden alıntı

Valla ben kendi çapımda bunu yapıp ülkeye döviz getiriyorum, para getirdiğim için üstüne vergi de veriyorum. Ama Paypal engellendiği için bir kısmını artık İngiltere'ye gönderiyorum. Devlet bir iş yapacaksa internetten elini ayağını çeksin. Gölge etmesin başka ihsan istemez.

Misal sizin gibi kişiler için vergi indirimi olması lazım hocam. Türkiye'ye dışarıdan para getirdiğini kanıtlayan kişilerden, o işten kazandıkları üzerinden çok düşük miktarda vergi alınabilir. Sonuçta ülkeye para para giriyor ve son derece doğal/organik yöntemlerle.

FurkanHisamioglu FurkanHisamioglu Arayüz Çizeri Kullanıcı
  • Üyelik 05.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 23 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad F** H**
  • Mesajlar 1763
  • Beğeniler 214 / 508
  • Ticaret 11, (%100)

Alperenler adlı üyeden alıntı

Siz A Haberi Çok İzliyorsunuz Herhalde.
Milli ve Yerli Kıraathanelerimizin Açılması Günler Kala, Yabancı Dilde İnternet Sitesi Açıp Google Reklam Verip, Dolarları Nasıl Getirelim (SICAK PARAYI) Türkiye ye . . .

Galiba siyasi anlamda son zamanlarda en saçma yorumu okuttunuz bana az önce. Anlamıyorsanız bu saçma çıkışmanız nedendir? Arkadaşın anlattığı şeyde varsa bulduğunuz bir açık ya da olmayacağını düşündüğünüz bir nokta, belirtin geliştirelim. Beyin fırtınası yapalım diye açılan konuda gerçekten “beyin”leri konuşturmadığımız sürece muhaliflik yaptığınız tarafın ülkede sözü geçmeye devam edecek.
websitetr

kişi bu mesajı beğendi.

.

Karikaturname Karikaturname WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek Muhasebe
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad H** G**
  • Mesajlar 780
  • Beğeniler 465 / 297
  • Ticaret 1, (%100)

websitetr adlı üyeden alıntı

Hocam yani Türkiye Cumhuriyeti kimliği ile değil tabi ki. Başlangıç olarak idari olarak devlet tüzel kişiliği dışındaki kurum ve kuruluşlar vasıtası ile girişimcilik desteklenebilir. Ek olarak atıyorum El-Cezire gibi, TRT'nin İngilizce websitesi olur, haber sitesi mantığı ile her konuda yazı, görsel ve video olur, burada da reklamlar olur...

Tesisatçıdır,envai çeşit ürünün yetkili ve teknik servisleridir. Küçük meblağlar ama birikince çok oluyor hocam...

Hocam desteklediniz mi, AKP'li mi dediniz anlamadım...

Bunlar işin üç kağıtçı kısmı da hocam. Misal yukarıda da örnek verdim. TRT World sitesi her konuda İngilizce kaliteli bir şeyler yazabilir... Yani aslında çok zor değil...

Hocam şahsen gücüm olsa düşünmeden yaparım. Gücüm yok; bu ufuk ve güç olan herkes yapabilir...

Misal sizin gibi kişiler için vergi indirimi olması lazım hocam. Türkiye'ye dışarıdan para getirdiğini kanıtlayan kişilerden, o işten kazandıkları üzerinden çok düşük miktarda vergi alınabilir. Sonuçta ülkeye para para giriyor ve son derece doğal/organik yöntemlerle.

Başkan, serbest piyasada herşey kar içindir. Türkiyedeki bir ekonomik krizden pek çok uluslararası tekel büyük kazançlar sağlar. Mesela dolar bir ay içinde önce 4.90 TL'ye çıktı, sonra aynı gün 4.50 TL ye düştü. O gün kimbilir kimler, hangi sermaye çevreleri, hangi devlet yöneticileri, hangi yöneticilerin yancıları vurgun vurdu. Türkiyede bağımsız bir ekonomi işletecek bir siyasetçiyi zaten ülkenin başına getirmezler. Özellikle 50'li yıllardan sonra ABD-AB sermayesi yönetiyor tükiyeyi. ABD'ye gidip icazet almamış bir başbakan gösteremezsin 50'den sonra. Bırak yurtdışından döviz getirmeyi, devletin tıkır tıkır çalışan işletmeleri 3 kuruşa yerli/yabancı sermayeye satılıyor.
websitetr

kişi bu mesajı beğendi.

Ağacı Sev Yeşili Koru Ayıyı Öp!

yazilimsoru yazilimsoru Yazilimsoru.com Kullanıcı
  • Üyelik 05.03.2018
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Web developer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad İ** K**
  • Mesajlar 437
  • Beğeniler 132 / 131
  • Ticaret 0, (%0)
Merhabalar hocam böyle bir konu açmak benimde aklımda olan bir şeydi.Bunun için bence bir haber sitesi açılabilir ilk önce.
websitetr ysf10

kişi bu mesajı beğendi.

Web sitem: yazilimsoru.com

WmOptimize WmOptimize Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 01.11.2015
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek WebProgramlama
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad H** F**
  • Mesajlar 410
  • Beğeniler 151 / 174
  • Ticaret 3, (%100)
Hocam inan bende bu fikri paylaşmayı düşünüyordum.
Yani şuan Google;
Satıcı Yerli, Alıcı Yerli, Aracı Google
Burada bizim ticaretimize ortak oluyor.
(Bizden Alıyor)

Ama eğer yabancı site açılırsa Google;
Satıcı Yerli, Alıcı Yabancı, Aracı Google
Burada bizim ticaretimize destek oluyor.
(Biz onlardan alıyoruz.)

Sana sonuna kadar kalıyorum hocam. Ama kendi reklam ağımız için sağlam bir fikir ve sağlam bir sermaye gerek gibi. Şimdilik yabancı dilde (İngilizce,Almanca ağırlıklı) siteler çok daha yapılabilir bir adım.

Ayrıca Dijital ürün satışlarında tüketimimiz çok fazla, üretim yok denecek kadar az. Theme forest'ta yurt dışına satış yapan üreticilerimiz çok az. Alıcılarımız çok fazla. Apk uygulamada aynı oranda kötü seyrediyor.
websitetr

kişi bu mesajı beğendi.

ysf10 ysf10 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 21.01.2018
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Egitimci yazar
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad Y** B**
  • Mesajlar 77
  • Beğeniler 25 / 26
  • Ticaret 0, (%0)
Benim için ilginç olan şu ki birkaç gün önce aynı şeyi düşündüm, belki ciddi bir açığı kapatmaz ama herkes bildiği sektörde bir damla olsa geriden gelenlere ışık tutabilir yapılan işler. Arkadaşlar fikir saçma olabilir ancak yıkıcı eleştiri yapan arkadaşlar en azından bu ülke için ne yapabilirim samimiyetinde olanların penceresinden bakmayı deneyin lütfen.
websitetr yazilimsoru

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al