-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Wordpress Geliştiricisi
-
-
Ad Soyad
Ö** Y**
-
-
-
Ticaret
53, (%100)
Çoğu web site sahibinin -özellikle de kazancı bol sitelerin sahipleri- sağa sola dağıtmayı pek sevmediği kazanç tüyoları vardır. Her gün onlarca kişi "TBM yerlerde!" konuları açarken bazıları bu konulara girip üstü kapalı şundan kaynaklı bundan kaynaklı deyip kenara çekiliyor! TBM'ye veryansın eden gariban web işçisi arkadaşım da bir tüyo daha koparabilmek için peşinden sürüm sürüm sürünüyor! :)
İşin şakası bir yana, özellikle reklam yayıncılığından para kazanmak öyle herkesin ha deyince yapabileceği bir iş değil maalesef. Özellikle hem teknik manada hem kullanıcı tarafında gerek içerik olsun gerek tasarımsal konular olsun yeterince hazırlık yapmadan yola çıkmışsanız kazanç sizden olabildiğince uzaklaşıyor.
Bu konuda hem gelecekte okuyacakları hem de halihazırda web sitesinden reklam yoluyla para kazanmak isteyenlerin faydalanabileceği bir şeyler yapalım. Özellikle herkesin aşina olduğu Adsense üzerinden güzel kazançlar elde eden arkadaşlardan -tüm sırlarını dökmek istemeseler de- en azından anahtar ipuçlarını herkesle paylaşmalarını rica ediyorum :) Bilgi paylaştıkça diğer bilgilerle birleşir ve daha doğru bir bilgi haline gelir bunun sonucunda da herkes kazanır. Siz bilgiyi elinizde tuttukça bilginiz eskir, sizin de kazancınız azalır :)
Gelin bu konuyu yıllarca yaşayacak bir konu haline getirelim. Tecrübelerimizi paylaşalım. Herkes birlikte kazansın! :)
Olabildiğince fazla detay vermek diğer arkadaşları daha iyi yönlendireceğinden detaya inmeye özen gösterelim. Mesela "İngilizce içerik daha çok kazandırır" demek yerine bildiğiniz popüler sektörleri varsa bu sektörlere dair istatistiksel verileri paylaşmak herkesi sürüm sürüm süründürmekten kurtarır ;)
Hadi "Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için." mottosuyla yapalım şu işi!
6 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
23 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
F** H**
-
-
-
Ticaret
11, (%100)
En temel kural kullanıcıya hitap etmek. Bizler arama motoruna hitap etmeyi hedefleyen yazılarımızda SEO odaklı yalanına inanıp keyword saçmalıklarına girmekle kalmayıp “Google uzun yazıyı sever” efsanesiyle bir de kullanıcıya istediğini vermeyen içerikleri sunuyoruz. Bu iş böyle yürümez. Gerekirse makalenin 100 kelimesine 4-5 TL vereceksin, gerekirse makalen öz olacak ama içeriğin kendisi 100 kelimeyi geçemeyecek. Ayrıca para kazanmayı hep ön planda tutup hostun ucuzuna, temanın warezine gidiyoruz. Site hızlandırma çalışması yaptırmak yerine reklam yerleştirme çalışması yaptırıyoruz. Hatta onu da yaptırmak için fiyatlarda ölücülük yapıp iş kalitesini düşürüyoruz. Ne yazık ki bu işler böyle yürümüyor hocalarım. SEO backlinkle, içerik de keywordle olmaz. Böyle ancak spammer olursunuz, yapmayın.
5 kişi bu mesajı beğendi.
.
worldww
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
B** Ö**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
İkinci kazanç kuralı da benden gelsin, kullanıcıyı rahat bırakın. Bir web sayfasında onlarca reklam bulunmasın. Göz yormayan sayıda reklam ekleyin. Ve reklam yerleşimini bir kullanıcı gibi düşünüp yapın. "Adblocker Blocker" eklentilerinden kullanmayın.
Bir not geçeyim:
- Adblocker Blocker'lar çıktığında "Adblocker Blocker" Blocker diye bir eklenti çıkmıştı.
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Wordpress Geliştiricisi
-
-
Ad Soyad
Ö** Y**
-
-
-
Ticaret
53, (%100)
Reklam engelleyicilerle kullanıcıyı kaçırmamak konusunda ben de katılıyorum. Ayrıca hitler konusunda hepimiz hemfikirizdir :) Peki bize kazanç getiren hitin formülü nedir @Ercany?
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Senior Email Marketing Special
-
-
Ad Soyad
O** K**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
5 senelik yabancı sitem var seo çalışması yaptırmadım özgün içerik ve zaman ile şuanda istediğimin çok üstünde kazanabiliyorum
Kazanç için kaliteli içerik çok önemli en az 500 kelime olması gerekiyor kendim şuanda öyle yapıyorum 500 ile 1000 kelime arası
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
F** U**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
otobüs duraklarına , elektrik direklerine hatta cafelere internet sitenizin posteri (sade ama gizemli) linkini ve ayni zamanda barkod yaratarak barkodu ekleyeceksiniz sonra her tarafa yayicaksiniz illaki bir yerlerden viral olur patlar site icerik onemli değil
Finans Haber Portalı : https://www.zompir.com/