Css ve JS dosyaları zaten tarayıcı tarafından cache edilir. HTTP/2 protokolü istediği kadar push etsin. Tarayıcı durumu anlar ya disk üzerinde yada ram üzerinde tutulur. F12 developer aracı ile test edebilirsiniz.
Birde şu durum var. Tek istek ile tüm assets'ler kullanıcıya ulaşacakken niye birden çok istekle assets gönderesiniz ki ?
Hocam bilgiyi direk kaynağından araştırmak çok daha mantıklı olacaktır. Bilen birine sormak evet basitçe anlatılabiliyorsa çok daha iyidir fakat öyle bir yazıya bende rastlamadım. Biraz teknik bilgi gerekiyor gibi ama az buçuk anlaşılıyor yine de, buyrun.
Mfa95 Litespeed'in sitesindeki eklenti ile alakalı tüm kaynakları okudum hocam. Dolayısıyla %99'una hakimim. Tek takıldığım nokta, js dosyalarının tek seferde yüklenmesi mi daha uygun olur yoksa özellikle geciktirilerek yüklenmesi mi. Bu konuda ikilemde kaldım ben de.
Yine de sayfa boyutum küçük olduğu için HTTP/2 Push özelliği şuanlık açık bende.
Anladım hocam ben http/2 protokolü için attım. Çok anlaşılmıyor ama hızlandırdığını söylemişler kendi sitelerinde. Js konusunda sıkıştırmak daha iyi, zaten CSS gibi görüntü odaklı olmadığı için site yüklenirken şekil bozukluğu oluşturmuyor. Fakat bazı js ozelliklerin garip bir şekilde çalışması bozuluyor veya hiç çalışmıyor. Bunu zaten belirtiyorlar ayar kısımlarinda. Ama en doğru seçim deneme yanılma. Çünkü her tema ve eklentide doğru düzgün çalışmıyor. Yani bireysel bir deneme yanılma yapılması gerekiyor. Birlestirmenin avantajı sorgu sayısını düşürüyor daha hızlı yükleniyor çok fazla test yaptım bu konuda. Ama bozulmaları önlemek için de. Bozulan js leri birlestirmeden dışlamak çözüm sağlıyor. Bozulmayan js leri birlestirin, bozulanlari dışlanyın. Tek tek denemeler yapmak gerekiyor ama en stabil sonuca böyle ulaşırsınız
Öncelikle sizin destek talebinize cevap veren iki arkadaş sitenizde hiç çalışma yapmadan bu cevapları verdilerse uzman olduklarını söylemek zor.
Bu tip optimizasyonlarda ortak bir cevap olmaz, olamaz. Her web sitesinin içerikleri, kaynakları kullandığı yapı farklıdır. Kafadan bu böyledir demek, hastayı muayene etmeden teşhis koyan doktora benzer.
Asıl konuya gelirsek, bu özelliklerin kullanımı siteden siteye değişir. Kimi site vardır 500 kb css kaynağı olur sen bunu her seferinde tarayıcıya zorlarsan tarayıcı belki yükleme ihtiyacı olmadığı halde kaynakları yükleyecek ve gereksiz yere veri iletişimi oluşturacak. Ayrıca kaynakların hiyerarşik yüklenmesi yerine tarayıcı istemeden hurra ne var ne yok hepsini gönderecek. Tarayıcı o an belki 100 kb veri tüketecek iken sen ona 500 kb göndereceksin.
Kısaca soruna tam cevap değil fakat bu konular siteye özel uygulanması kereken konular. böyle tuşa bas açılsın yaptığınızda faydalı olan bir şeyi de zararlı bir şeye dönüştürebilirsiniz.
Konu hakkında yabancı kaynakları araştırın, bizim UZMANLAR ezbere konuşuyor. Siz test ile kanıt ile bu işi açıklayan kaynakları inceleyin.
Bu konuyla alakalı bir yazı okumuştum tekrar bulursam ekliyeyim buraya.
Önerileriniz için Teşekkürler. Şuan HTTP/2 Push özelliğini deneme sitemde açtım ve tüm sıkıştırılmış-birleştirilmiş css/js dosyalarını sıfırladım tekrar oluşuyor şu an. Ayrıca cacheyi 'de baştan sona temizledim. Yeniden oluşturulsun 1 saat sonra test edeceğim.
Daha sonra yeniden tüm cacheyi, js ve css dosyalarını temizleyip, 1 saat bekleyip HTTP/2 Push kapalıyken test edeceğim. :) Sonucu paylaşırım kendi sitem için.
Anladım hocam ben http/2 protokolü için attım. Çok anlaşılmıyor ama hızlandırdığını söylemişler kendi sitelerinde. Js konusunda sıkıştırmak daha iyi, zaten CSS gibi görüntü odaklı olmadığı için site yüklenirken şekil bozukluğu oluşturmuyor. Fakat bazı js ozelliklerin garip bir şekilde çalışması bozuluyor veya hiç çalışmıyor. Bunu zaten belirtiyorlar ayar kısımlarinda. Ama en doğru seçim deneme yanılma. Çünkü her tema ve eklentide doğru düzgün çalışmıyor. Yani bireysel bir deneme yanılma yapılması gerekiyor. Birlestirmenin avantajı sorgu sayısını düşürüyor daha hızlı yükleniyor çok fazla test yaptım bu konuda. Ama bozulmaları önlemek için de. Bozulan js leri birlestirmeden dışlamak çözüm sağlıyor. Bozulmayan js leri birlestirin, bozulanlari dışlanyın. Tek tek denemeler yapmak gerekiyor ama en stabil sonuca böyle ulaşırsınız
JS minify/combining işlemi pek tavsiye edilmiyor gerekli görülmediği söyleniyor. Ama ben ciddi faydasını gördüm.
Hocam js minify/combine özelliğini açmak istiyorsanız bozukluklardan dolayı açamıyorsanız eğer, PM'den site adresinizi gönderin hataya sebep olan js'yi bulabilirim sizin için dilerseniz. Sonra onu hariç tutup sıkıştırma yapabilirsiniz. EDIT: Son kısmı anlamamışım, zaten dışlamışsınız JS'leri :D