lostyazilim
tr.link

WordPress Uzmanları İkilemde Kaldı. Sizce Hangisi?

21 Mesajlar 2.435 Okunma
lstbozum
tr.link

Mrtcn Mrtcn PrismaCSI Kullanıcı
  • Üyelik 06.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Cyber Sec & Project Manager
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** G**
  • Mesajlar 3356
  • Beğeniler 481 / 1987
  • Ticaret 10, (%100)
Css ve JS dosyaları zaten tarayıcı tarafından cache edilir. HTTP/2 protokolü istediği kadar push etsin. Tarayıcı durumu anlar ya disk üzerinde yada ram üzerinde tutulur. F12 developer aracı ile test edebilirsiniz.

Birde şu durum var. Tek istek ile tüm assets'ler kullanıcıya ulaşacakken niye birden çok istekle assets gönderesiniz ki ?
sworks

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

Mfa95 Mfa95 Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 06.06.2018
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 128
  • Beğeniler 83 / 30
  • Ticaret 0, (%0)
Hocam bilgiyi direk kaynağından araştırmak çok daha mantıklı olacaktır. Bilen birine sormak evet basitçe anlatılabiliyorsa çok daha iyidir fakat öyle bir yazıya bende rastlamadım. Biraz teknik bilgi gerekiyor gibi ama az buçuk anlaşılıyor yine de, buyrun.

https://www.litespeedtech.com/products/litespeed-web-server/features/http-2-support

sworks sworks WordPress Kullanıcı
  • Üyelik 28.02.2018
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Freelancer
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 3292
  • Beğeniler 1797 / 1799
  • Ticaret 20, (%100)
Mfa95 Litespeed'in sitesindeki eklenti ile alakalı tüm kaynakları okudum hocam. Dolayısıyla %99'una hakimim. Tek takıldığım nokta, js dosyalarının tek seferde yüklenmesi mi daha uygun olur yoksa özellikle geciktirilerek yüklenmesi mi. Bu konuda ikilemde kaldım ben de.

Yine de sayfa boyutum küçük olduğu için HTTP/2 Push özelliği şuanlık açık bende.

Mfa95 Mfa95 Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 06.06.2018
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 128
  • Beğeniler 83 / 30
  • Ticaret 0, (%0)
Anladım hocam ben http/2 protokolü için attım. Çok anlaşılmıyor ama hızlandırdığını söylemişler kendi sitelerinde. Js konusunda sıkıştırmak daha iyi, zaten CSS gibi görüntü odaklı olmadığı için site yüklenirken şekil bozukluğu oluşturmuyor. Fakat bazı js ozelliklerin garip bir şekilde çalışması bozuluyor veya hiç çalışmıyor. Bunu zaten belirtiyorlar ayar kısımlarinda. Ama en doğru seçim deneme yanılma. Çünkü her tema ve eklentide doğru düzgün çalışmıyor. Yani bireysel bir deneme yanılma yapılması gerekiyor. Birlestirmenin avantajı sorgu sayısını düşürüyor daha hızlı yükleniyor çok fazla test yaptım bu konuda. Ama bozulmaları önlemek için de. Bozulan js leri birlestirmeden dışlamak çözüm sağlıyor. Bozulmayan js leri birlestirin, bozulanlari dışlanyın. Tek tek denemeler yapmak gerekiyor ama en stabil sonuca böyle ulaşırsınız
sworks

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

NettaCompany NettaCompany WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 21.08.2016
  • Yaş/Cinsiyet 43 / E
  • Meslek İnternet Hizmetleri
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad Z** A**
  • Mesajlar 533
  • Beğeniler 230 / 197
  • Ticaret 26, (%100)
Merhaba kocakserdar7

Videolar ile yanıt vermek isteriz, sonrasında ki karar sizin :)

Saygılarımızla .
sworks

kişi bu mesajı beğendi.

NETTA WEB SOLUTIONS LTD Company Number 15911828 +447400493366

cihaneken cihaneken Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 25.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Elektrik Teknisyeni
  • Konum Fransa
  • Ad Soyad C** E**
  • Mesajlar 3508
  • Beğeniler 488 / 1190
  • Ticaret 1, (%100)
Öncelikle sizin destek talebinize cevap veren iki arkadaş sitenizde hiç çalışma yapmadan bu cevapları verdilerse uzman olduklarını söylemek zor.
Bu tip optimizasyonlarda ortak bir cevap olmaz, olamaz. Her web sitesinin içerikleri, kaynakları kullandığı yapı farklıdır. Kafadan bu böyledir demek, hastayı muayene etmeden teşhis koyan doktora benzer.

Asıl konuya gelirsek, bu özelliklerin kullanımı siteden siteye değişir. Kimi site vardır 500 kb css kaynağı olur sen bunu her seferinde tarayıcıya zorlarsan tarayıcı belki yükleme ihtiyacı olmadığı halde kaynakları yükleyecek ve gereksiz yere veri iletişimi oluşturacak. Ayrıca kaynakların hiyerarşik yüklenmesi yerine tarayıcı istemeden hurra ne var ne yok hepsini gönderecek. Tarayıcı o an belki 100 kb veri tüketecek iken sen ona 500 kb göndereceksin.

Kısaca soruna tam cevap değil fakat bu konular siteye özel uygulanması kereken konular. böyle tuşa bas açılsın yaptığınızda faydalı olan bir şeyi de zararlı bir şeye dönüştürebilirsiniz.
Konu hakkında yabancı kaynakları araştırın, bizim UZMANLAR ezbere konuşuyor. Siz test ile kanıt ile bu işi açıklayan kaynakları inceleyin.
Bu konuyla alakalı bir yazı okumuştum tekrar bulursam ekliyeyim buraya.
farego sworks

kişi bu mesajı beğendi.

cihaneken cihaneken Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 25.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Elektrik Teknisyeni
  • Konum Fransa
  • Ad Soyad C** E**
  • Mesajlar 3508
  • Beğeniler 488 / 1190
  • Ticaret 1, (%100)
https://www.shimmercat.com/en/blog/articles/whats-push
sworks

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 28.02.2018
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Freelancer
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 3292
  • Beğeniler 1797 / 1799
  • Ticaret 20, (%100)
cihaneken

NettaCompany

Önerileriniz için Teşekkürler. Şuan HTTP/2 Push özelliğini deneme sitemde açtım ve tüm sıkıştırılmış-birleştirilmiş css/js dosyalarını sıfırladım tekrar oluşuyor şu an. Ayrıca cacheyi 'de baştan sona temizledim. Yeniden oluşturulsun 1 saat sonra test edeceğim.

Daha sonra yeniden tüm cacheyi, js ve css dosyalarını temizleyip, 1 saat bekleyip HTTP/2 Push kapalıyken test edeceğim. :) Sonucu paylaşırım kendi sitem için.

Mfa95 adlı üyeden alıntı

Anladım hocam ben http/2 protokolü için attım. Çok anlaşılmıyor ama hızlandırdığını söylemişler kendi sitelerinde. Js konusunda sıkıştırmak daha iyi, zaten CSS gibi görüntü odaklı olmadığı için site yüklenirken şekil bozukluğu oluşturmuyor. Fakat bazı js ozelliklerin garip bir şekilde çalışması bozuluyor veya hiç çalışmıyor. Bunu zaten belirtiyorlar ayar kısımlarinda. Ama en doğru seçim deneme yanılma. Çünkü her tema ve eklentide doğru düzgün çalışmıyor. Yani bireysel bir deneme yanılma yapılması gerekiyor. Birlestirmenin avantajı sorgu sayısını düşürüyor daha hızlı yükleniyor çok fazla test yaptım bu konuda. Ama bozulmaları önlemek için de. Bozulan js leri birlestirmeden dışlamak çözüm sağlıyor. Bozulmayan js leri birlestirin, bozulanlari dışlanyın. Tek tek denemeler yapmak gerekiyor ama en stabil sonuca böyle ulaşırsınız

JS minify/combining işlemi pek tavsiye edilmiyor gerekli görülmediği söyleniyor. Ama ben ciddi faydasını gördüm.

Hocam js minify/combine özelliğini açmak istiyorsanız bozukluklardan dolayı açamıyorsanız eğer, PM'den site adresinizi gönderin hataya sebep olan js'yi bulabilirim sizin için dilerseniz. Sonra onu hariç tutup sıkıştırma yapabilirsiniz. EDIT: Son kısmı anlamamışım, zaten dışlamışsınız JS'leri :D
Mfa95

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 28.02.2018
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Freelancer
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 3292
  • Beğeniler 1797 / 1799
  • Ticaret 20, (%100)
HTTP/2 Push açık iken hız testi sonuçları: (Pingdom ve GTMetrix)

Şimdi aynı işlemi HTTP/2 Push kapatıp deneyeceğim. 1 saat sonra sonucu yazarım yeniden.

• Üyelik 28.02.2018
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Freelancer
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 3292
  • Beğeniler 1797 / 1799
  • Ticaret 20, (%100)
HTTP/2 Push Kapalıyken:

Pingdom açılış hızı iyileşmiş fakat GTMetrix hızım düşmüş.

Sanırım pek bir farkı yok, en azından benim sitem için öyle.

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al