cihaneken

NettaCompany

Önerileriniz için Teşekkürler. Şuan HTTP/2 Push özelliğini deneme sitemde açtım ve tüm sıkıştırılmış-birleştirilmiş css/js dosyalarını sıfırladım tekrar oluşuyor şu an. Ayrıca cacheyi 'de baştan sona temizledim. Yeniden oluşturulsun 1 saat sonra test edeceğim.

Daha sonra yeniden tüm cacheyi, js ve css dosyalarını temizleyip, 1 saat bekleyip HTTP/2 Push kapalıyken test edeceğim. :) Sonucu paylaşırım kendi sitem için.

Mfa95 adlı üyeden alıntı

Anladım hocam ben http/2 protokolü için attım. Çok anlaşılmıyor ama hızlandırdığını söylemişler kendi sitelerinde. Js konusunda sıkıştırmak daha iyi, zaten CSS gibi görüntü odaklı olmadığı için site yüklenirken şekil bozukluğu oluşturmuyor. Fakat bazı js ozelliklerin garip bir şekilde çalışması bozuluyor veya hiç çalışmıyor. Bunu zaten belirtiyorlar ayar kısımlarinda. Ama en doğru seçim deneme yanılma. Çünkü her tema ve eklentide doğru düzgün çalışmıyor. Yani bireysel bir deneme yanılma yapılması gerekiyor. Birlestirmenin avantajı sorgu sayısını düşürüyor daha hızlı yükleniyor çok fazla test yaptım bu konuda. Ama bozulmaları önlemek için de. Bozulan js leri birlestirmeden dışlamak çözüm sağlıyor. Bozulmayan js leri birlestirin, bozulanlari dışlanyın. Tek tek denemeler yapmak gerekiyor ama en stabil sonuca böyle ulaşırsınız

JS minify/combining işlemi pek tavsiye edilmiyor gerekli görülmediği söyleniyor. Ama ben ciddi faydasını gördüm.

Hocam js minify/combine özelliğini açmak istiyorsanız bozukluklardan dolayı açamıyorsanız eğer, PM'den site adresinizi gönderin hataya sebep olan js'yi bulabilirim sizin için dilerseniz. Sonra onu hariç tutup sıkıştırma yapabilirsiniz. EDIT: Son kısmı anlamamışım, zaten dışlamışsınız JS'leri :D